reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

mi najgorsze dni zostały bo az 4 do @ niecierpliwe

a czy ktos ze mna testuje koło 10??
Ja bede testowala ale dopiero okolo 13-14:tak: wiec trzymam za nas kciukaski;-)

dziewczyny udało się!!!! Jestem w 3 tygodniu ciąży!!!! Przy pierwszym dziecku czekałam 4 cylke a tutaj prosze jeden cykl. Pare dni płodnych i w styczniu będę drugi raz mamą ;-) mi się udało to i wam też ;-)
Jejku jak super :tak: milo sie czyta takie wiesci :-):tak:naprawde :rofl2:
Duzo szczescia i zdrowia oraz spokojnej ciazy i zdrowej dzidzi :tak::tak::tak:;-)

A u Mnie wod wczoraj infekcja ...straszna bylam dzis u lekarza okazalo sie ze mam infekcje drog rodnych pobrala probke do badania wyniki mam miec w srode , jestem zalamana bo to taki bol pieczenie swedzenie i jednoczesnie napuchniete i nabrzmiale a bielizna tak boli ubrana ze nie wiem w pracy mialam ochote zmoczyc tylko tylek w umywalce zeby ugasic ten zar jaki czulam :-D:-D:-D
Poszlam szybko dzis do lekarza i dostalam tylko masc bo na tabletki sie nie zgodzili ze wzgledu na ciaze ?? jesli taka jest ...:sorry:a na sprawdzenie za wczesnie jeszcze wiec masc jest ale ulga mowie wam jak tylko doszlam do domu odrazu sie wysmarowalam od stop do glow :szok::-D i ustapilo troszke ale kuracja trwa do 2tyg. co gorsza M tez narzeka :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Pozdrowionka dla Wszystkich Mamusiek ;-)

Widze glowny temat to wymioty Ja akurat takich wogule nie mialam tylko wstret do jedzenia :szok::eek::-D na zgage jadlam migdaly:tak:i pilam kako i mleko cieple :tak::tak::tak:
U nas przepisuja tez mleczko takie na zgage i problemy zoladkowe;-):tak:

reklama
Mamusia Blaneczki - współczuję infekcji!!! JA czasem mam zapalenie pęcherza, to też mnie to strasznie piecze i wkurza, ale na szczęście dawno nie miałam. uff ;) Trzymam za Ciebie kciuki kochana :)
Jest straszna ja mialam ostatni raz chyba w wieku 17 lat :szok::sorry:od tamponow.
Dziewczyny czy moge sobie wziasc urosept i zurwine ?
Okropny to jest bol ...cos strasznego a to od tego ze zawsze plucze sobie w srodku woda a teraz jak sie staralismy to nie moglam sie plukac zeby nie wyplukac ~~~ i je zostawialam a organizm nie przywyczajony i odrazu wdala sie infekcja :sorry::sorry::sorry:

Dziekuje ..Mama mowi dzis do mnie no wiesz jakby ci sie udalo w tym miesiacu to zeczywiscie strasznie bys byla plodna :szok::-D

żurawinę to na pewno tak, ale czy urosept to nie wiem... a masz jakąś ulotkę?
a to ja przyzwyczajona do mężowych "chłopaków" jak on to nazywa :p jedyne co, to ręcznikiem się wycieram ;) ale absolutnie nie chce mi się wstawać już po tym z łóżka! A przyzwyczajona, bo baaardzo rzadko żeśmy gumek używali ;) na początku naszego związku (potem, w sumie bez powodu ale dla pewności, obydwoje zrobiliśmy sobie wszystkie testy HIV i te inne, tak dla pewności ;) to się nazywa odpowiedzialność, hehe, nie? :p) i potem to już sporadycznie - bo najpierw miałam regularne cykle więc owulki pilnowałam i omijaliśmy dni płodne (i po 2 latach takiego naturalnego zabezpieczania zaszłam w ciążę :p) a później antyki brałam, więc też normalnie było ;)

żurawinę to na pewno tak, ale czy urosept to nie wiem... a masz jakąś ulotkę?
a to ja przyzwyczajona do mężowych "chłopaków" jak on to nazywa :p jedyne co, to ręcznikiem się wycieram ;) ale absolutnie nie chce mi się wstawać już po tym z łóżka! A przyzwyczajona, bo baaardzo rzadko żeśmy gumek używali ;) na początku naszego związku (potem, w sumie bez powodu ale dla pewności, obydwoje zrobiliśmy sobie wszystkie testy HIV i te inne, tak dla pewności ;) to się nazywa odpowiedzialność, hehe, nie? :p) i potem to już sporadycznie - bo najpierw miałam regularne cykle więc owulki pilnowałam i omijaliśmy dni płodne (i po 2 latach takiego naturalnego zabezpieczania zaszłam w ciążę :p) a później antyki brałam, więc też normalnie było ;)
Dzieki za odpowiedz ;-)
Ja zawsze po stosunku sie myje bo potem taki dziwny zapach zostaje do rana :-D
I wszystko wylatuje ...:nerd: i tak mokro :-D:szok:My nigdy nie uzywalismy bo ja nie lubie sztucznego a M mowi ze nie czuje mnie:sorry::-p wiec zawsze tylko anty kiedys implant a ostatni rok i pol tylko tabletki a przy nich tego nie mialam bo zawsze sie mylam a teraz zeby zajsc trzeba bylo zostawic i sie zrobilo <cos> ale mysle ze minie szybko bo po 1 razie czuje juz ulge:tak:;-):-p:sorry::zawstydzona/y:uffff:-D
Mi robiono je przy 1 ciazy :tak:;-)wiec raczej obydwoje nie mamy tylko konflikt serologiczny mamy ...dlatego kazali nam minimum 3 lata poczekac z druga ciaza :baffled:ale nie bardzo czaje dokonca dlaczego ?!
Co do uroseptu mam ale kaza sie skonsultowac z lekarzem ?!:nerd:a w anglii nie znaja tej nazwy :-D:-D wiec wezme tylko zurawinke :tak:
a jak myslicie jesli jestem w ciazy to taka infekcja nie zaszkodzi dziecku? bo wiem ze przy staraniach ma ona wplyw negatywny :confused2: ide myc lazienke malowac wlosy i spac papap

hejka z rana:*
mój mnie w nocy wymeczył mały teraz obudził a mi sie spac chce....obliczyłam kiedy mam dostac i sie pomyliłam o dwa dni bo to mam dostac 8 a nie 10 czyli jutro.....
trzymac kciuki aby nie przylazła:*

Dzień dobry kochane :*
Fiu, fiu jakie temaciki na samą noc hehe :p
Mój też nie lubi gumek twierdzi ze to juz nie to samo, a mnie nie przeszkadza nic a nic, ale po porodzie to juz anty bede brać aby nie było niespodzianki bo przewaznie tak jest ze jak sie chce to ciężko a jak sie nie chce to długo czekać nie trzeba :D
Mamusia współczuję infekcji , no i pierwsze słysze zeby odczekać 3 lata aby sie starać o dziecko przy konflikcie !!!!!! Słyszałam ze sie podaje chyba specjalne leki czy zastrzyki i po sprawie nie ma zagrożenia , no ale lepiej na zimne dmuchać :):)
Rysica widze ze my obie takie lenie "po" mnie tez sie nigdy nie chce wstawać a trzeba cholera jasna no !!!!!!!!!!!!!!! ehhhhh !!!!!!!!!

Zanim podniosłam tyłek z łóżka zjadłam pare flipsów polezałam 5 minut i dopiero wstałam i nawet mnie tak bardzo nie muli, wiec źle nie jest, herbatka juz stygnie wiec oby bylo jeszcze lepiej i juz tak nie muliło, ale juz mam wstręt do żarcia bo otworzyłam lodówkę i od razu łeeeeee szarpnęło mnie ;((((((((((((((((

Aga buziak :* Trzymam kciuki za Ciebie słoneczko :* &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A ja to się z kurami nie kładę tylko z kogutem :-D i małym kurczaczkiem też.... :-D A poza tym, to ja nie tak od razu poszłam spać hi hi, ale i tak wcześniej. Budziłam się w nocy... eeee i od 1 do 3 w nocy nie spałam :)

Zobaczcie co z rana znalazłam: Aletra Lecznicza - False Unicorn Root (Aletris Farinosa)
Używana do leczenia bolesnych miesiączek, braku menstruacji, endometriozy, nierównowagi hormonalnej, niepłodności, mdłości w ciąży, cyst jajników, zagrożenia poronieniem. Tonizuje układ rozrodczy, szczególną rolę odgrywa przy zachodzeniu w ciąże i w samej ciąży. Ma normalizujący wpływ na jajniki. Używany przy niepłodności związanej z nieprawidłowym wzrostem pęcherzyków Graafa. Zmniejsza ból owulacyjny i suchość w pochwie. Niektórzy specjaliści ostrzegają, aby nie brać zioła zanim nie zdecyduje się na ciążę!

A to jest link do całej stronki : http://www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=20&s_id=1&ss_id=3]mamo.tato - Artykul - Poka

hej Mamusia:*ciesze sie ze juz lepiej Ci:*
my tez nie lubimy gumek urzywac do kitu jest...a co do wstania po to ja juz nie wstaje bo nie chce aby cos wyleciało:-D
jeju cos mnie muli w brzuchu ale nie wiem tak jak na @ ...chyba ze z nerwów :-(

reklama
hahaha Mou niech będzie że z kogucikiem :p Ty to wszystko wyszperasz z netu babo hahaha :D
Aga na razie jest dobrze ale i tak sie nie nastawiam ze tak bedzie bo w cuda nie wierzę !!!!! tak czy siak bede siedziec przy kibelku !!!!!!!
Może jednak coś jest na rzeczy i bedzie ta fasolka w koncu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry