reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

No juz poszła hehe ;P
Nikt mi nie powiedział jak mam uzywać ten imbir mielony :wściekła/y: dałam sobie pół łyzeczki do herbaty i wcale mi nie jest lepiej po nim, a jakie to nie dobre a feeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Mamuska ja to nie wiem jak to stosować
ale mi sie spac chce ciekawe kiedy sie wyspie po tej solinie a nawet nie mam jak sie pozlozyc bo mamy mi nie da

Mamuśka - imbiru to dodajesz tyle ile Ci pasuje, ale imbir i tak jest bardzo intensywny... więc, mimo iż minimalizuje mdłości - dla niektórych jest ... no cóż... środkiem wywołującym mdłości - z powodu swojej intensywności.
A kupiłaś sobie herbatkę rooibos.... ? Mam Ci wysłać fotkę, że to nie tylko moja fanaberia? Bo mam i nowe opakowanie i stare? Mogę Ci wysłać fotkę... jak chcesz... Kup. Bo nie jest droga, i zamień czarną na rooibos... !!!!!!! To rozkaz !!!! a nie propozycja !!!

I teraz tak - post pod postem !!! A Jak !!! Idę spać. A Mamuśka ma rozkaz zmiany herbaty czarnej zielonej itp.. na rooibos !!!! I jak któraś nie próbowała, jaka jest pyszna to niech się nie wypowiada A JAK !!
Tylko tej herbaty nie parzy się ot tak !!! Tylko do najmocniejszego naciągnięcia. Im dłużej się parzy tym jest słodsza !!! Tym bardziej miodowa... Dobranoc...

Mou co TY z kurami spać idziesz?????? proszę o fotkę tej herbatki :D

Mnie jakoś ten imbir nie złagodził nudności jak na razie a mam cało dniowe i nocne :( ale jednak rano jest gorzej !!!!!!!! No nie dobre toto ale może bedzie lepiej jak bede pić pare razy dziennie !!!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mou wyniki dopiero w poniedzialek lub wtorek,no apetyt ma juz wiekszy.:) dalej nie je duzo,ale cos tam skubnie,obiadek,biszkopcik,i troche bulki.juz wiecej niz ostatnio,moze jej teraz powoli apetyt wraca:)
mamuska ja na mdlosci jadlam sucharki tez bez cukru w zoltym opak,pomagaly:)

No juz poszła hehe ;P
Nikt mi nie powiedział jak mam uzywać ten imbir mielony :wściekła/y: dałam sobie pół łyzeczki do herbaty i wcale mi nie jest lepiej po nim, a jakie to nie dobre a feeeeeeeeeee !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no przeciez pisalam trzesz imbir i zalewasz go sokiem z cytryny po chiwli dodajesz ten imbir razem z sokiem (nabierasz na lyzeczke) do herbaty lub do wody (wrzatku) dosladzasz jesli słodzisz i pijesz - to nie ma smakowac ma dzialac

Mou - pobawiam sie ze jak dasz ten imbir do roibosa to moze nie wyjsc dobra w smaku ja imbir pije tylko z wrzatkiem wtedy jest ten wywar taki piekatny pieprzny pycha ;]

ja dostalm 2 leje sie zemnie srednio ale za to sutki mnie tak bola, jajniki na zmianekloja yhhhh, kupilam ten catangus i loykam 2 tablety , zoabczymy jak pojdzie w pon mam wyniki tarczycy i zobacze czy czasme ona nie jets winowajca braku II kech

Ostatnia edycja:
Kasiurek a Ja pisałam ze kupiłam mielony :p a nie korzeń !:p
Kasiik dzięki Ja wszystkiego pewnie spróbuje aby było mi lepiej!!!!!

Mamuśka współczuję... A cola już nie pomaga? Jak pomaga to pij! Byle nie light ani zero, bo słodzika nie wolno w ciąży.
ROIBOOS piłam, właściwie pijam, uwielbiam waniliowy i koniakowy! Mmmm pyyycha :D Różne jego odmiany można kupić w takich sklepikach co się kupuje na wagę herbatę, np w jakimś centrum handlowym, ja zawsze kupuję w Wola Park w Warszawie, ale mąż już pewnie wyjechał z Wawy i jedzie do Ciebie więc pewnie nie kupi? Ale czy ona pomaga na mdłości to ja nie mam pojęcia... Raczej wątpię :p A jeśli już to pewnie indywidualnie - na jednych tak, na innych nie ;)

reklama
Mou ja tylko co do tych plemnikow i czestotliwosci przytulan. Czym czesciej tym wieksze prawdopodobienstwo trafienia w TE dni:) my jeden cyk o Patryka sie staralismy, codziennie po jakies 3 razy (nie przesadzam) i nie ze wzgledu na starania tylko z czystej checi;) Wiem, ze dzieki temu nam sie udalo...
Btw skad wzieliscie sie w hostelu? nie musisz odpowiadac jesli nie chcesz:)
Mamuska nieciekawie z tymi mdlosciami i to rowniotko je dostalas po tym jak dowiedzialas sie o ciazy:) jaja jak berety;) mi gryzienie czegos pomagalo, paluszki, orzeczki, owoce. Musialam cal czas mielic buzia;) Coli light opilam sie litrami wtedy, ale w sumie pije ja zawsze wiec to nie ma roznicy.

Ostatnia edycja:
Do góry