reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ollena, ale to, że w ciąży nie można pić coli light to nie jest związane ze smakiem, tylko z tym, że aspartam używany do słodzenia jest szkodliwy dla płodu... A przynajmniej mi tak mówiła moja ginka, i później też już kilkukrotnie o tym czytałam...

reklama
Ollena , ja juz mialam wcześniej te mdłości tzn tak pare dni zanim sie dowiedziałam ale juz potem myślałam ze to przez tą luteinę, te mdłości co mam teraz to luzik, tez muszę coś przegryść , w torebce gumy mamba tak na wszelki wypadek, w domu tez pełno biszkoptów , flipsów itd wiec dupa rośnie ale w tym rzecz ze za pare dni zacznie sie 6 tydzien i w kazdej ciąży od 6 tyg, nie miałam mdłości tylko MEGA MDŁOŚCI i co zjadłam to zwracałam nawet łyk wody !!!!!!!!!! Pamiętacie jak całą noc i cały dzien nie jadłam tylko wymiotowałam ( juz nie było czym wiec zółcią,) lezałam płakałam i nie miałam jak sie małym zająć nawet !!! wiec teraz tez mnie to czeka wiec kombinuje aby miec w domu juz wszystko co mi złagodzi te wymioty
Rysica- cola pomaga nawet ale mam nadzieje ze pomoże nawet przy wymiotach:)

Rysica tak, aspartam w ogole jest malo zdrowy, ale teraz co druga rzecz jest niezdrowa, wiec osiwialby czlowiek zwracajac uwage na wszystko;)
mamuska faktycznie wspolczuje, jesli masz az takie mdlosci i wymioty, ja raz w ciazy wymiotowalam i do dzis mam dreszcze na sama mysl. Szukaj lekarstwa na to zanim sie zacznie...:(

Ollena - w sumie to masz rację... Teraz to wszystko sama chemia. No ale tego szczególnie z tej chemii odradzają. Może coś w tym jest, a może zwykłe "dmuchanie na zimne"
druga sprawa, że nie sama cola light mdli buahahahaha :-D musi być zwykła! ;-)
Mamuśka, a to lekarstwo, to n wymioty dla ciężarnych, co poprzednio Ci polecały dziewczyny? Już nie pamiętam nazwy? Masz?

mamuskaa moze to na blizniaki co?Moje obie kuzynki urodzily blizniaki i obie mialy mega mdlosci od poczatku ciazy i wymioty.Podobno na bliznieta tak jest-choc niewiem ile w tym prawdy;-)u kuzynek sie sprawdzilo:)

Rysica nie pamietam co polecały !!!!! ale na pewno poproszę o czopki torecan gin jak bede u niej 18 maja, bo mi je przepisała w poprzedniej ale nie wykupiłam bo z dnia na dzien czułam sie o niebo lepiej, wiec ze jednym pomagają a jednym wręcz odwrotnie - skutki uboczne tragiczne !!!!!!!!
Patrzyłam nawet na apteki i są różne tabletki albo kropelki na nudności i wymioty w ciązy, wszystko wypróbuje zeby tylko było lżej

Kasiik skoro nudności i wymioty są wieksze przy ciąży mnogiej to powinnam miec przynajmniej siedmioraczki a nie tylko Jasia hehe bo z małym do 7 miesiąca rzygałam jak kot dzien w dzien :p
Poza tym wszystko możliwe , mogą być i te bliźniaki ja płakać nie będe ;D mój tym bardziej bo by chciał :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mamuska23to jak tak,to nie zazdroszcze.Ja w ciazy mialam tylko mdlosci i to lekkie no i szybko zniknely,objawow innych zero.Tylko w koncowce ciazy dopadla mnie rwa kulszowa.Aua-jak sobie przypomne,czasami wytrzymac z bolu nie moglam.A bliznieta sa fajne:) Sama moze bym chciala:D

Kasiik to Ja Ci juz teraz życzę tych bliźniaków :p
Podobno nudności w ciązy są wiekszę jak sie choruje na chorobe lokomocyjną - ja ją mam wiec i pewnie w kazdej ciąży bede sie meczyć baaaaaaardzo długo ale teraz wiem ze są jakies specyfiki na to aby chociaz załagodzić wiec ja na pewno po nie sięgnę:)

uciekam lulu :) Mou to juz sie na drugi bok przekręca cwaniara jak poszła spać z kurami o 19

DOBRANOC MAMUŚKI :*******************

reklama
Do góry