reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Agnieszka A nie lepiej zaczekac te 4 dni?I zatestowac w dniu spodziewanej?Ja teraz sobie postanowilam ze wczesniej niz w 33dc,nie bede testowac.Bo tylko sie niepotrzebnie stresuje.A wiesz jak jestes w ciazy,to i tak kilka dni przed @ ta druga kreseczka bedzie jasniejsza,moze jej nawet jeszcze widac nie bedzie,i bedziesz sie tylko zastanawiac czy to ciaza,czy jakis felerny test,a tak w dniu spodziewanej albo kilka dni pozniej wyjdzie ci gruba krecha i bedziesz miec pewnosc.:)

reklama
a co mozna brac jeszcze na wspomaganie w zajsciu tak tylko zciekawosci pytam??
Kasik ja doskonale wiem bo to przerabialam juz ale jakos tak mnie naleciało bo dawno nie robiłam testu hehe jakies dwa miechy temu

ja do 33 czekac nie bede bo mam cykle 27 to do tego mi sie wydaje sporo czasu

Ostatnia edycja:
Ja slyszalam tylko o wiesiolku i castagnusie,niby gdzies kiedys czytalam ze tez luteina,ale ja bym sie bala brac lutke jako wspomagacz w zajsciu.Biore tylko na wywolanie okresu.Ale najlepiej chyba nie faszerowac sie tyloma wspomagaczami bo fakt czasami pomagaja ale czasem moga tylko zaszkodzic,bo lekarze tez tak chetnie nie przepisuja takich lekow,tylko w ostatecznosci jak staranka trwaja naprawde dlugo albo jak sa jakies problemy hormonalne,wg mnie to najlepiej troche luzu,duzo przytulanek;),i wiary ze sie w koncu uda.Ja mierze sobie tez temperaturke,ale chce po prostu zobaczyc czy moje cykle wogule sa owulacyjne,staram sie za duzo o tym nie myslec,dzisiaj 1 dzien bez @:-D i czekam na wieczorek bo jestem juz taka ''wyglodzona'',5dni bez przytulanek,to dla mnie za dlugi czas bez:-D

A moja Majcia dzisiaj pierwszy raz ladnie zjadla caly obiadek:) Humor mi sie az poprawil,jest wesola,goraczki juz nie ma,moze teraz juz bedzie lepiej:)A jutro juz roczek:)

Ostatnia edycja:
a co mozna brac jeszcze na wspomaganie w zajsciu tak tylko zciekawosci pytam??
Kasik ja doskonale wiem bo to przerabialam juz ale jakos tak mnie naleciało bo dawno nie robiłam testu hehe jakies dwa miechy temu

ja do 33 czekac nie bede bo mam cykle 27 to do tego mi sie wydaje sporo czasu

Akurat jak zamówisz, to miną 4 dni zanim dostaniesz i sprawa z głowy :) :) :)

Kasik to dzisiaj gorąco bedzie;-)
a ja chyba zaczne codziennie sie przytulac teraz bo moze za rzadko hmmm sama nie wiem :eek:
wiem ze lekarze odradzaja ale moze ja jakas inna z moim jestem haha:-D

chyba nie bede z netu zamawiac tylko w poniedziałek jak małego zawioze to go kupie w aptece

Ach jak chcialabym miec takie krotkie cykle,ja mam roznie,najkrotsze zawsze trwaly 33dni,wiec sama niewiem czy nie testuje za wczesnie:)

tylko 5 minut mnie nie było !!! A znowu tyle lektury !!!
Kasik - strasznie się cieszę że mała w końcu zaczęła jeść - czyli pewnie tak jak mówiłam - jakiś wirusek, który w końcu puścił :) a jak wyniki badań???
A życzonka jutro malutkiej złożę :)
Ja to mam bardzo nie fajną historię, bo jak nasza maleńka miała roczek, to mieszkaliśmy w hostelu dla bezdomnych... :( więc nawet nie miała imprezy - tylko my, i torcik :( aż mi się płakać chce !!!

Agnieszka
- co do ilości przytulań lekarze mają 1000% racji - i czym częściej tym jest mniej plemników ( nie w każdym wytrysku są plemniki :) ) a przy częstych - codziennych przytulankach to nie nadążają się produkować, i jest tylko śluz (sperma) a plemników brak :)
he he, czasami to dobrze tydzień nawet przetrzymać !!! Jak grzmotną, to z prędkością światła :)

Kasik - ja mam zawsze 28-29 dni cykl.

Zobaczcie kochane --- te co zaciążyły, to jak były tu cały boży dzień... tak już ich nie ma !!!

Ostatnia edycja:
Mou Ja jestem ciągle tu z Wami co za głupoty klepiesz co ?????????????? :wściekła/y:Znajoma wpadła wiec dopiero teraz jestem !!! :p:p:p:-):-)

reklama
Do góry