reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mou bo tak szczerze ze z lenistwa nie lubie nic łykac i latac jak cos mi sie skonczy po aptekach;)
Mamuskadziekuje:)

wiecie co wzielam dokumenty z tamtego czasu co byłam w ciazy i sprawdziłam kiedy miałm pierwsza wizyte u ginka i to dziwne bo popatrzyłam na pierwsze usg które miałam w 10 tygodniu porównałam z pierwsza wizyta i sie okazało ze wizyte miałam w trzecim tygodniu ......czyli co ja zrobiłam przed terminem test i mi by wyszła druga krecha ???:szok:hmmmm

castgnus i wiesiołek zacznij w dzien @ castgnus mozesz brac cały czas do stwierdzenia ciazy ale wiesiołek tylko do owulacji nie wolno od niej bo wiesiołek skurcze wywołuje pozniej i mozesz stracic

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, od dzisiaj dołączam do Waszego grona.
Mam już synka rok i 8 miesięcy, od 9 miesięcy staramy się o rodzeństwo i nic:-(
Mam PCO i prawdopodobnie endometriozę. Ciężko jest:-(

ja tez mam PCo u nas teraz jest 3 cykl staran ja rozmyslam nad catangusem - troche poczytalam i na pewno nie zaszkodzi ;] a sprobowac warto - masz regularne cykle ?

Mou Castagnus najlepiej zaczac od 1dc.Trzymam kciuki,mi Castagnus bardzo pomogl,juz w drugim cyklu zaciazylam,a mogl byc i w pierwszym,tylko ze wtedy moj maz byl zagranica caly miesiac i nie bylo przytulanek,w drugim miesiacu w tym ktorym zaszlam,stosunek byl tylko 2 razy w 16 i 17dc.I wtedy sie udalo:) I napewno dzieki Castagnusowi,bo staralismy sie prawie 3 lata i nic,az tu tak nagle jak tylko zaczelam go brac.

Mou Castagnus najlepiej zaczac od 1dc.Trzymam kciuki,mi Castagnus bardzo pomogl,juz w drugim cyklu zaciazylam,a mogl byc i w pierwszym,tylko ze wtedy moj maz byl zagranica caly miesiac i nie bylo przytulanek,w drugim miesiacu w tym ktorym zaszlam,stosunek byl tylko 2 razy w 16 i 17dc.I wtedy sie udalo:) I napewno dzieki Castagnusowi,bo staralismy sie prawie 3 lata i nic,az tu tak nagle jak tylko zaczelam go brac.

Ha ha - no to fajnie :) A robiłaś wtedy jakieś testy na owulację przy okazji ??? tego 16-17dc??? i czy miałaś wcześniej jakieś problemy z zajściem zanim zaczęłaś go łykać?

aha... no i czemu w pierwszy dzień mam zacząć - są ku temu jakieś konkretne powody??? Tak tylko pytam bo nie mogę w necie znaleźć takowej informacji...

Moutestow owulacyjnych nie robilam jeszcze nigdy,a problemy mialam,miedzy innymi hiperprolaktynemia,dlatego tez bralam Castagnus a wczesniej Bromergon-ktory wogule nie pomogl,mialam tez niby macice dwurozna ktora miala i utrudniac zajscie w ciaze-ale jednak okazalo sie ze macice mam normalna,tylko ta wysoka prolaktyna.A od 1 dc,bo chyba daletego ze Castagnus najczesciej skraca cykle-dlatego pewnie.Ja dostalam takie zalecenie od lekarza zeby zaczac od 1 dc.Raz wzielam to bylo 2 miesiace temu-jak @ zaczela mi sie spozniac-i dostalam ja po kilku dniach.I pewnie dlatego drugi cykl byl taki dlugi i pokrecony.Przed zajsciem w ciaze zaczelam od 1 dc.,i cykl mialam 33dniowy,a wczesniej mialam 60dniowe.

Ostatnia edycja:
bo jak dostaniesz @ to bedziesz wiedziała ze nie jestes w ciazy i mozesz łykac tamto

Tak, tak - wiesiołka (uwielbiam tą nazwę) będę łykać od 1dc. Chodzi mi tylko i wyłącznie o castagnus... bo kilka opinii mi się rzuciło w oczy, że można zacząć kiedy się chce... ale posłucham Was oczywiście. Szczególnie że tej mój castagnus będzie mocno skoncentrowany bo aż 100mg, a ten herbapolu tylko 45mg.

reklama
Do góry