reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Tez do dzis uwielbiam mace:).
Moja coreczka juz spi,biedna,rozpalona,goraczka 39st.Juz zaaplikowalam jej czopek.Mysle ze to moze bedzie trzydniowka,jeszcze nie przechodzila...,bo oprocz goraczki jest ok.

reklama
Kasiik mała bidulka, Jaś też chory :( a Ja razem z Nim:(( Mój nie przechodził 3 dniówki !!!!!!!
Ollena my nie zadecydujemy za Ciebie , to jest wasze życie, wasza sprawa, a wiem ze Ty chcesz na balety chodzić w PL wiec jak bedziesz w ciązy to sobie nie poużywasz wiec teraz sobie odpowiedz sama co jest dla Ciebie ważniejsze czy zajście w ciązę czy "balety" !!!!!!!!!!!!!!!!! A poza tym skoro zdecydowałaś sie ze jednak chcesz miec dziecko to trzeba brać pod uwage ze jest jeszcze inne dziecko które potrzebuje opieki zainteresowania, i na początku nie bedzie łatwo z dwójką ale przecież nie TY jedna nie ostatnia, wiadomo ze masz obawy jak kazda pewnie ale dasz radę!!!!!!!!!!

Mamusia Blanki - dziękuję słońcę :):):):)Trzymam kciuki !!&&&&&&&&&&&&&

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mamuska23 a ja myslalam ze wszystkie dzieci przechodza trzydniowke...,no ale mysle ze to to,bo z czego ta goraczka bez zadnych innych objawow.Dobrze ze urodzinki przesunelismy,bo Maja tylko by sie meczyla.Mam nadzieje tylko ze w nocy goraczka jej nie wzrosnie:( ile moge podac dziecku czopkow na dzien,gdyby jutro wysoka goraczka sie utrzymywala caly dzien?

n
No popytam, i kupie herbatkę z imbirem jutro !!!!!!!!!

Mou JESTES WIELKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a skąd wiesz ze to dobre jest na mdłości ????

na mldosci najlepszy imbir -kupujesz imbir i go trzesz i to co zetrzesz zalewasz syropem z cytryny no i do lodowki i ten wywar dodajesz np do herbaty i pijesz - skutkuje w 100% ;] mozna pic tez samo bez herbaty ;] to taki przepis podawany z pokolenia na pokolenie

mamuska23 a ja myslalam ze wszystkie dzieci przechodza trzydniowke...,no ale mysle ze to to,bo z czego ta goraczka bez zadnych innych objawow.Dobrze ze urodzinki przesunelismy,bo Maja tylko by sie meczyla.Mam nadzieje tylko ze w nocy goraczka jej nie wzrosnie:( ile moge podac dziecku czopkow na dzien,gdyby jutro wysoka goraczka sie utrzymywala caly dzien?

Nie wiem czy co 8 godzin sie podaje czopki, tak jak syropki przeciwbólowe co 6-8 godzin , czopki są bezpieczne wiec nawet co 6 godzin można dawać skoro gorączka sie ciągle utrzymuje, ale wiem ze jak po szczepionce małemu dałam czopek to nic nie pomógł dopiero jak dalam Ibufen D to od razu gorączka zleciała wiec może dać syrop i juz !!!!!!!!!!!!!!

kasiurek imbir kupie gdzieś mam nadzieje ale zanim wybiorę sie na miasto w poszukiwaniu zakupię herbatkę imbirową albo z dodatkiem imbiru mam nadzieje ze pomoże :)))))

n

na mldosci najlepszy imbir -kupujesz imbir i go trzesz i to co zetrzesz zalewasz syropem z cytryny no i do lodowki i ten wywar dodajesz np do herbaty i pijesz - skutkuje w 100% ;] mozna pic tez samo bez herbaty ;] to taki przepis podawany z pokolenia na pokolenie

Tak, tak, też o tym słyszałam, ale nie wypróbowałam bo mdłości nie mam dobrych 10 lat !!! he he... ale ten imbir to polecam w ciąży - ale z herbatą ROOIBOS (REDBUSH). To jedyna herbata, którą można podawać nawet niemowlętom !!! i z natury ma słodkawy miodowy smak. Jest pyszna. Ja chyba od 4 lat ją piję. Czarną znienawidziłam - tak jak ją wcześniej uwielbiałam, no i zaraziłam nią innych... w sumie wszystkich znajomych. Wszyscy przerzucili się na redbush... i w każdym markecie większym jest :) NIE MYLIĆ Z CZERWONĄ HERBATĄ !!!! http://www.herbata.net/index.php?doc=14

Koniecznie przeczytajcie to: http://www.herbaciani.pl/wlasciwosci-rooibos.html i sama z doświadczenia, bo codziennie minimum 3-4 kubki piję tej herbatki !!!!

Ostatnia edycja:
mamuska to nie chodzi o balety tylko o fajne wakacje, wypady na rower, rolki, spotkania ze znajomymi na luzie itd. dodatkowo codzienne wyjscia z patrykiem na basen, przebywanie na sloncu i rozne takie. nie chce zeb wszyscy nade mna chuchali i dmuchali, szczegolnie rodzice;)
wiem, sama musze zdecydowac...

mamuska to nie chodzi o balety tylko o fajne wakacje, wypady na rower, rolki, spotkania ze znajomymi na luzie itd. dodatkowo codzienne wyjscia z patrykiem na basen, przebywanie na sloncu i rozne takie. nie chce zeb wszyscy nade mna chuchali i dmuchali, szczegolnie rodzice;)
wiem, sama musze zdecydowac...

No to Tym bardziej my Ci nie pomożemy, bo teraz powiemy ze starajcie sie juz a potem bedziesz miec pretensje ze sobie przez nasze rady nie pojeżdziłaś na rolkach, a jak Ci powiemy ze masz czekać to potem pretensje ze nie możesz zajść i mogłaś wcześniej sie starać wiec tak czy siak żle bedzie, poza tym w czym przeszkadza ciąża w spotkaniu sie ze znajomymi, pływaniem w basenie czy jazdą na rowerze ?? Wiadomo ze rowerem trzeba ostrożnie ale bez przesady to ze sie jest w ciązy nie znaczy ze masz siedziec w domu i nic nie robić bo wszystko może Ci zaszkodzić!!! Na słoncu i tak pewnie dużo nie bedziesz tak czy owak z małym !!!!!!!
Przepraszam ale ja nie owijam w bawełnę i pisze co myślę. :))))))))))))
Zresztą mała nie jesteś i wiesz co robić a to że rodzice będą na Ciebie chuchać i dmuchać to niech chuchają a TY rób na co masz chęć !!!!!!!!!!!!!!!!

Mou przeczytałam- samo zdrowie :) i na mdłości w ciązy pomaga tez :) Super ;) trzeba kupić :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
tak roibos - podawlam synowi juz po paru dniach i pil i nic nie bylo nie tak bo to nie jest herbata czarna tylko ziolowa;]

no ja polecem ten imbir bo swiezo zmielony dziala lepiej niz herbata ale to zalezy od nasilenie mdlosci i w ogole;] od roznych przyczyn mldlosci - taka hebrate tez mozna dzieicom podac w czasie podrozy ;] aaa ona jest moczopedna;]

reklama
kasiurek Ja tam mogę latać do klopa co chwila ale zeby nie miec tych wstrętnych mdłości, bo teraz da sie z tym żyć ale wiem co bedzie za pare dni, znów bedzie noc i dzien wymiotować i ryczeć w kiblu a mały ze mną :( tak było ostatnio, ja przy kiblu a ON stał , nie wiedział co sie dzieje płakał i mnie ciągnął abym wstała juz !!!!!!!!:-(

Do góry