reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

ollena - ciaza to nie choroba mozesz robic prawie wsyztsko to samo co nie bedac w ciazy -basen rwoer,spacery spotkania z przyjaciolmi, zabawy z dziekciem wsyztsko jest dla ludzi tylko trzeba z umiarem ;] wiesz zadna z nas nie wie ile cykli sie bedzie starac - jednym udaje sie od razu innym po roku jeszcze innym po paru latach ...

kasiurek Ja tam mogę latać do klopa co chwila ale zeby nie miec tych wstrętnych mdłości, bo teraz da sie z tym żyć ale wiem co bedzie za pare dni, znów bedzie noc i dzien wymiotować i ryczeć w kiblu a mały ze mną :( tak było ostatnio, ja przy kiblu a ON stał , nie wiedział co sie dzieje płakał i mnie ciągnął abym wstała juz !!!!!!!!:-(
yhh chcialabymj miec mlodsci aby byc w ciazy ale chyba i tym razme nam nie wyslzo ;( jutro pewnie rano wstane i bedzie @ nawte nie wiem czy mam robic test bo jakos na ciaze sie nie czuje .... a ten imbir dziala - mojego znajomego zona pila jak brala chemie na wymioty i pomoglo - wiec cos w tym musi byc .

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kasiurek póki nie ma @ nie martw sie ;) Nie zawsze sie trzeba czuć na ciązę , wierz mi :p

uciekam spać kochane, wczoraj pazury do późno robiłam wiec dziś odpływam !!!!!!!!! A imbir kupię i to musowo, moze nawet ta sama herbata imbirowa pomoże a jak nie to korzeń kupię i juz ;)

Dobranoc :************

Kasiurek póki nie ma @ nie martw sie ;) Nie zawsze sie trzeba czuć na ciązę , wierz mi :p

uciekam spać kochane, wczoraj pazury do późno robiłam wiec dziś odpływam !!!!!!!!! A imbir kupię i to musowo, moze nawet ta sama herbata imbirowa pomoże a jak nie to korzeń kupię i juz ;)

Dobranoc :************

dobranoc ;] maly korzen to koszt okolo 4 zlotyh dwie cytryny okolo 3 zlotych i 2 tydnie picia ;] hihi

mamuska nie owijaj w bawelne, jestem za ;)
Macie racje, ja nie mowie, ze ciaza to choroba w pierwszej robilam wszystko i latalam jak glupia;)
chyba poczekamy, co sie odwlecze to nie uciecze;)

Hej dziewczynki - widzę, że wszystkie pouciekały? :p
Śpijcie dobrze!
To ja się pochwalę, że położyliśmy Szymkowi tę wykładzinę z ulicami wieczorem - Szymek się nawet nie obudził! :) Przenieśliśmy go na śpiocha do sypialni :) a my wynieśliśmy wszystko z jego pokoju, wraz z meblami i łóżkiem, rozwinęliśmy dywan (na cały pokój, od ściany do ściany w każdą stronę) i wstawiliśmy meble i łóżko i resztę :) Zajęło nam to godzinkę raptem (mój brat nam pomagał, a właściwie ja pomagałam mężowi i bratu :p) Wygląda to zarąbiście!!! Moje niespełnione marzenie z dzieciństwa!!! A jakościowo jest fajna, bo taka mięsista, gęsta i drobna - wcześniej Szymek miał zdecydowanie mniej przyjemną w dotyku. Teraz tylko fajną kanapę dobrać :) Już się nie mogę doczekać, jak będzie miał wreszcie więcej miejsca do zabawy!!! :)

Mou - ściany mają zarąbisty kolor - ten złoty! CUDNY po prostu!!! Ale powiem Ci szczerze, że ja bym nie robiła fototapety. Zepsuje cały efekt moim zdaniem... Albo sobie tego nie potrafię wyobrazić... Ale mnie by psuła cały efekt. A zielono-biały pokój też super, tylko ja bym zamiast białego ecru dała, ale to dlatego, że mam alergię na białe ściany - nigdzie ani jednej białej ściany nie mam, a w salonie mam zbyt jasne, choć nie białe, i mnie to wkurza na maxa! :p:p:p Ale taki złoty jest boski! I do mojego salonu też by pasował! I jakiś czarny albo bardzo ciemno brązowy szlaczek z szablonu szerokości 1 m na środku ściany - taki pas a'la tapeta, z góry na dół, 1m szerokości... Mmmm rozmarzyłam się!
Nikola - Cudny jest pokój Wiktorii!!! Różowy, owszem, ale CUDNY !!! I wszystko tak idealnie dopasowane, i łóżeczko, i półki, wszystko tak idealnie do skosów - no zachwycona jestem!!!!! :-)
Mamuśka - obyś tylko lekkie mdłości miała!!! Ja z Szymkiem prawie nie miałam a z ciążą było wszystko ok, więc mam nadzieję, że Ty też tak będziesz miała!!! :):):)
a pazurki cudne - bardzo mi się podobają!!! I cieszę się, że tak troszkę za moim przykładem na akryl przeszłaś i Ci się spodobał :D:D:D:D

Już się gubię, ale dziewczynki co będziecie testować - trzymam za Was kciuki! Ostatnio miałam tak zakręcony tydzień, że nie nadążam za Wami! Jutro wieczorem będzie lepiej - więcej czasu :) To z Wami pogadam dłużej :)

witam dzis ma byc @ i jej nie ma ale tez nie ma II kresek

Ja chyba musze do lekarza isc od paru dni mam mdlosci i zgage a nie wiem od czego bo ciazy nie ma grrrrrrr

Cześć dziewczynki!!! :)
Pobudka :D

Kasiurek - jak dziś masz dopiero dzień @ to jeszcze wcale nie jest powiedziane, że już dziś by wyszedł test pozytywny. Dziewczynom potrafił nawet po tygodniu wyjść pozytywny! :-) Sugeruję poczekać jeszczę, testy porobić :tak: Może za dwa dni wyjdzie już pozytyw? Albo od razu iść na betaHCG i wtedy sytuacja będzie jasna od razu... :tak:Bo beta już by wykazała. A te testy sikane, to o kant d*** potłuc czasem :wściekła/y:

No to ja się chwalę nowym wyglądem pokoju Szymka - fotki z rana ;) jak Szymek jadł śniadanie (dlatego go nie ma na fotkach hehe - nie będę się musiała w kasowanie bawić ;-))
DSC05838.JPG DSC05841.JPG DSC05843.jpg
Jeszcze tylko sofke jakąś ładną, żeby miał więcej miejsca, bo wydaje się na fotkach, że tego miejsca jest sporo, ale tak naprawdę to tylko nieco ponad metr...
Aaa no i szafę za drzwi całkiem przesunęliśmy ;) a wózek zza drzwi trafił na stałe do bagażnika ;)
Szymek zachwycony ulicami! Od rana o nich mówi i się bawi samochodami :)

witam dzis ma byc @ i jej nie ma ale tez nie ma II kresek

Ja chyba musze do lekarza isc od paru dni mam mdlosci i zgage a nie wiem od czego bo ciazy nie ma grrrrrrr

Nie koniecznie test musi wykazać CI ciązę w dniu spodziewanej @, mnie nie wykazał a byłam w ciąży :p tylko po tygodniu zrobiłam jeszcze raz i juz II krechy były zrób za pare dni a powinny być juz II kreseczki :)

Rysica- mnie nie ominą wymioty, w cuda juz nie wierze, dlatego dziś ide na miasto w poszukiwaniu imbiru i herbatki imbirowej bo wiem ze za pare dni nie bede w stanie biegac po sklepach tylko przy kibelku bede siedziec !!!!!!!!!!!
Koniecznie fotkę strzel teraz pokoiku Szymka :) Mnie sie tez podoba taka wykładzina i tez na pewno taką zrobimy małemu jak bedziemy za rok pokoik urządzać:))))))

Witam sie kochane ;* Pogoda ładniejsza na szczęśćie dziś, tzn cieplej:) No i fajnie :) Mały lepiej sie juz czuje, Ja tak samo :) Bo bałam sie ze jak sie na dobre rozchoruje to zaszkodzi to kropce !!!!

hehe Risica wyprzedziłaś mnie :p Pokoik śliczny :)Jak mnie sie podoba ten zestaw mammut z ikei to szok, ;) Bede musiała mojego wygonić na Janki do ikei aby kupił taki stoliczek i krzesło :) heheh :) Zresztą mieszka w Raszynie wiec blisko bedzie miec ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mamuśka, dziękuję :*:*:* cieszę się, że się podoba! :) nam też, od razu widać, że to pokój dziecięcy! :-D
a ten zestaw Mammut z Ikei polecam bardzo, jest SUPER!!! Lekki, stabilny, krzesełko się z łatwością przesuwa i Szymek nie miał z tym nigdy żadnego problemu (z uwagi na szerokie i zaokrąglone od dołu nóżki - gładko płynie po dywanie i nie "zaczepia się" jak drewniane nóżki rogami czy kantami). No i ma gładkie zaokrąglone kanty, dziecko krzywdy sobie nie zrobi :) Podpisuję sie rękoma i nogami pod tym zestawem! A już mój ulubiony zestaw kolorystyczny to właśnie taki jak mam - błękit i zieleń :) ten zielony ma śliczny odcień! :)

reklama
Rysica no właśnie ja tez chciałam odcienie niebieskiego i zielonego :) mnie sie podoba ten okrągły stolik ale taki tez bedzie ok :)

uciekam sie szykować na miasto, nie chce mi się ale to juz standard !!!!!!!!!!!hehe :):):)
Będe ok 12 :)

Do góry