reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mamuśka, dziękuję :*:*:* cieszę się, że się podoba! :) nam też, od razu widać, że to pokój dziecięcy! :-D
a ten zestaw Mammut z Ikei polecam bardzo, jest SUPER!!! Lekki, stabilny, krzesełko się z łatwością przesuwa i Szymek nie miał z tym nigdy żadnego problemu (z uwagi na szerokie i zaokrąglone od dołu nóżki - gładko płynie po dywanie i nie "zaczepia się" jak drewniane nóżki rogami czy kantami). No i ma gładkie zaokrąglone kanty, dziecko krzywdy sobie nie zrobi :) Podpisuję sie rękoma i nogami pod tym zestawem! A już mój ulubiony zestaw kolorystyczny to właśnie taki jak mam - błękit i zieleń :) ten zielony ma śliczny odcień! :)

Cześć dziewczęta :-D Pokoik śliczny, teraz to tylko zdalnie sterowany samochód i mały będzie zajęty przez cały dzień :) Ten zestaw ikeowski ma mój brat, też kupił dla syna - i zawsze mi się podobał, i też właśnie to zestawienie kolorów. Moja niunia jak widziałyście ma ścianki zielone, ale stolik i krzesełka błękitne :)

No ciekawe czy dziś przyjdzie listonosz z testami ??? Tylko nie wiem po co bo to 17 dzień cyklu....

reklama
Mamuśka, nie kupuj okrągłego, bo jest strasznie niepraktyczny - koleżanka kupiła i się wścieka, że duży i w żadnym kącie go nie może postawić, i jak w kącie stawia to wszystko małej z niego zlatuje przez dziurę :p Bo to koło ;) No i chce ten oddać do przedszkola małej, a kupić prostokątny ;)

ollena o ja ja podobnie nie będę ci doradzać w tej kwestii ......
Kasiurek
znasz moje zdanie o testach jest skrajnie złe wiec trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
rysica śliczny pokoik super dla chłopca ja początkowo pokiok Wiki miałam właśnie niebiesko żółty bo nie widziałam czy będzie chłopiec czy dziewczynka dopiero jak kupowaliśmy meble i łóżko to przemalowaliśmy ......
mamuśka mou buziaki
chyba o nikim nie zapomniałam ....

no i dooopa - mam okres ! jestem zla
ale dzis od razu zorbilam badanie TSH i FT4 bo z tarczyca tez problemu mam musze zoabczyc czy TSH mam mniejsze niz 2 (ponoc jak wieksze to nie mozna tez zaciazyc) Chcialam zorbic PROLAKTYNE ale nie wiem jak, tzn nie wiem kiedy w jakim dniu cyklu mam zrobic- czy to bez zaczenia czy nie ....

Dziewczyny ja kiedys wycztyalam na necie ze niekotre kobiety biora jakis lek kotry pomaga w zajsciu w ciaze katangus czy cos takiego - slyszala cos o tym kotras?

Nikola, Mou - dziękuję :*:*:* to zawsze miłe, jak się komuś podoba to, co zrobiliśmy czy wymyśliliśmy :)
Nikola - a Wy się kiedy dowiedzieliście, że Wiki to dziewczynka? Jeszcze w ciąży czy podczas porodu? :) Ja z kolei nie chciałam dla Szymka pokoiku niebieskiego, bo mi się taki zimny wydaje, a jeszcze jego pokój jest od wschodu, więc większość dnia jest w cieniu i jest najchłodniejszym z pokoi, więc chciałam go ocieplić chociaż kolorem :)

witam sie
wczoraj spotkalam sie z koleżankami, popiłysmy, oj dawno sie tak nie wybawilam :D

czesc Ja znowu pomarudze @ nie mam dzis 30dc(5 dni opoznienia) tem 36.94 i test kreska jedna nic mnie nie boli ja juz nic nie rozumiem papa pozdrawiam

test moze wyjść Ci nawet po 7 dniach od terminu @ :)

Dziewczyny chcialabym a sie boje...
Waham sie czy w tym cyklu nie rozpoczac staran. czerwiec odpada bo mm dojedzie do nas do PL juz po dniach plodnych. Lipiec to niewiadoma sprawa bo powiem mu termin kiedy ma przyjechac ale niewiadomo jak z cenami biletow i z urlopem. Sierpien najpewniejszy, ale w sumie to boje sie ze jak bede zwlekac to pozniej dlugo to potrwa i bede zalowala...
Gdybysmy podzialali w tym cyklu to znowu nie chce za bardzo byc w ciazy akurat na sam wyjazd do Polski:(
Mm namawia zeby zaczac juz...boje sie:( to ja bede chodzic w ciazy, to ja bede miala malucha pod opieka przez pol dnia z wielkim brzuchem a pozniej dwoje maluchow:( eh

każda z nas podejmuje ta decyzję sama :) ja tez się waham :) ale poki się waham to się nie staram, zeby nie moec do siebie potem pretensji:)

Tez do dzis uwielbiam mace:).
Moja coreczka juz spi,biedna,rozpalona,goraczka 39st.Juz zaaplikowalam jej czopek.Mysle ze to moze bedzie trzydniowka,jeszcze nie przechodzila...,bo oprocz goraczki jest ok.

zdrówka życzę córeczce

mamuska23 a ja myslalam ze wszystkie dzieci przechodza trzydniowke...,no ale mysle ze to to,bo z czego ta goraczka bez zadnych innych objawow.Dobrze ze urodzinki przesunelismy,bo Maja tylko by sie meczyla.Mam nadzieje tylko ze w nocy goraczka jej nie wzrosnie:( ile moge podac dziecku czopkow na dzien,gdyby jutro wysoka goraczka sie utrzymywala caly dzien?

jak czopki nie pomagają kup ibalgim jest rewelacyjny u nas w 5 minut zbijał temp nawet 39,5

witam dzis ma byc @ i jej nie ma ale tez nie ma II kresek

Ja chyba musze do lekarza isc od paru dni mam mdlosci i zgage a nie wiem od czego bo ciazy nie ma grrrrrrr

trzymm kciuki

no i dooopa - mam okres ! jestem zla
ale dzis od razu zorbilam badanie TSH i FT4 bo z tarczyca tez problemu mam musze zoabczyc czy TSH mam mniejsze niz 2 (ponoc jak wieksze to nie mozna tez zaciazyc) Chcialam zorbic PROLAKTYNE ale nie wiem jak, tzn nie wiem kiedy w jakim dniu cyklu mam zrobic- czy to bez zaczenia czy nie ....

Dziewczyny ja kiedys wycztyalam na necie ze niekotre kobiety biora jakis lek kotry pomaga w zajsciu w ciaze katangus czy cos takiego - slyszala cos o tym kotras?

Castangus :) to lek ziolowy:) działa róznie:) pręcej wiecej pozytynych opinii jest o ziolach ojca Sroki chyba 3 :)

Rysica - i fajnie że Ci się podoba mój złoty kolorek w salonie, a co do tapety, to ona tylko doda życia, a nic a nic nie zeszpeci. Zresztą cyknę fotkę za jakieś 3 tygodnie niestety. Bo aukcja kończy się jutro, a będzie szło z Niemiec. No i chyba będą musiały być te tulipanki :) bo dmuchawca nie wystawia na aukcji... niestety. Ale i tak będę na niego czatować, i jak wystawi to od razu się na niego rzucę :) no i jak już się tulipanki znudzą, za 2 lata powiedzmy to przekleję na dmuchawca :) A mam jedną taką ścianę Rysica - długą na prawie 5m, na której nic nie wisi, i jest strasznie pusta. Więc tylko będzie lepiej...

Nikola - my nie mieliśmy niespodzianki :p Za to najzabawniejsze USG na świecie chyba :p Jak mi doktor przyłożył tą głowicę do brzucha i włączył sprzęt, to pierwszy widok jaki się ukazał, to były rozkraczone nogi i JAJA z siusiakiem :p:p:p Wszyscy parsknęliśmy śmiechem w tym samym momencie, nawet mój mąż, dla którego USG t czarna magia, od razu wiedział co to jest :p

reklama
oj ale jestem dziś roztargniona
kasiurek
przykro mi
rysica hahahahha dobre!!!!!!!!!! to moja zawsze się kryła

Do góry