reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Mou cole to popijam ale jak mi juz jest bardzo niedobrze, nie pije litrami jej hehe;P Na kawę to jakos nie mam chęci, bo w samotności tak nie smakuje juz :p
haha ciekawe co Pajka wymyśliła, może nie jest tak źle Mou i nie dostanie Ci sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mou a co to MACA ???????????

reklama
Pajka chyba Mou pisała o tym gencjanie
A Sebek ma jakies uczulenie ????????
tak niestety terawyszło na dzidziusia ja sie zastrzele:(

Hejka - to ja Ci pisałam... a co???

Kochane !!! Jestem wściekła!!! Baba napisała - i obiecała mi, że wyśle mi testy we wtorek - czyli powinny być wczoraj. A ona napisała, że wysłała dzisiaj !!! No co za framuga !!!! Teraz to jestem wkurzona zestresowana i sfrustrowana !!! Jajo mi się nie wylęgnie przez nią !!!! Bo to to już jest stres na maxa !!!
Na 1000% wystawię jej negatywną opinię na e-bay !!!! A żeby ją piekło pochłonęło !!! i żeby więcej nic nigdy nie sprzedała wrrrr !!!!!!! A 3 razy do niej pisałam, żeby mi we wtorek wysłała !!! i obiecała !!!! ojjjj teraz nie wiem, czy była owulacja czy nie przez idiotkę !!! aaahhhhh.....

mam go smarowac czy kapac w tym??

Mou doczytałam :-D:-D dzisiaj bede próbowała :)

Mou cole to popijam ale jak mi juz jest bardzo niedobrze, nie pije litrami jej hehe;P Na kawę to jakos nie mam chęci, bo w samotności tak nie smakuje juz :p
haha ciekawe co Pajka wymyśliła, może nie jest tak źle Mou i nie dostanie Ci sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Mou a co to MACA ???????????

O kurka blaszka - jak można nie wiedzieć co to jest maca... ??? Nie obraź się, ale ja uważałam że to każdy Polak wie... ojojoj ... a tu - faktycznie - wchodzę w wyszukiwarkę - i jej nie ma... tak jak by jej brakło. Ja zawsze ją jadłam jak mi było niedobrze, bo jest tak zmiażdżona i skoncentrowana - i smaczna, że wszystkie soki z żołądka wchłania... ja mogłam ją kupić jakieś 5 lat temu w każdym sklepie w paczkach... ojejku - szok, że teraz jest nieznana - na wsiach się ją piekło na piecach - z uwielbieniem dzieciaków. Piekło się ją na rozgrzanej blasze piekarnika, w piecach węglowych - dokładnie z tego samego placka, z którego cięło się makaron.. ale część - jak w rodzinie były dzieci... część się zostawiało na macę :) Starowiejski przysmak dzieciaków, plus skuteczny sposób na mdłości.. tu Ci podaję link jak wygląda - czwarte zdjęcie od góry - tyle że bez miodu masz jeść - poszukaj w markecie - tesco itp... . rarytasik . ..

tak niestety terawyszło na dzidziusia ja sie zastrzele:(

mam go smarowac czy kapac w tym??

Mou doczytałam :-D:-D dzisiaj bede próbowała :)
Kochana - masz go kąpać w roztworze - czyli na całą wannę 4-5 kropelek, na pół wanny 3-4 kropelki. Woda ma być różowa - dosłownie lekko fioletowa. |Aczkolwiek większa ilość absolutnie nie zaszkodzi. Ale 10 kropelek na 50 litrów wody to max. Skóra się nie zabarwi. Jedynie może z rana być bardziej "opalona" niektórzy rodzice dolewają gencjany żeby dzieci były jakby opalone, bo gencjana w większej ilości na skórze brązowieje :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mou matko kochana Ja to wpierdzielałam a nawet nie wiem jak to sie nazywało, Ja to uwielbiałam jeść :))))))) Ale ze to sie maca zwie to pierwsze słyszę hehe ;) A w sklepie to ja takiego czegoś nie widziałam

Mou a da radę w piekarniku takie coś zrobić ????????????/

Mou matko kochana Ja to wpierdzielałam a nawet nie wiem jak to sie nazywało, Ja to uwielbiałam jeść :))))))) Ale ze to sie maca zwie to pierwsze słyszę hehe ;) A w sklepie to ja takiego czegoś nie widziałam

Mou a da radę w piekarniku takie coś zrobić ????????????/

No... nie koniecznie niestety w piekarniku. To nawet na patelni nie wyjdzie -bo próbowałam łaaadnych parę lat temu... bo sama chciałam robić. Ale w sklepach ze zdrową żywnością musi być... na 100% musi być. A ja kupowałam to dosłownie wszędzie w PL... popytaj..

OOOO MAM !!! to jest to. To firma bardzo znana w PL... Maca :: Sonko - dbaj o siebie!

No popytam, i kupie herbatkę z imbirem jutro !!!!!!!!!

Mou JESTES WIELKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a skąd wiesz ze to dobre jest na mdłości ????

Maca – Wikipedia, wolna encyklopedia
Ja po prostu nie wiem co się stało. Ja zawsze to jadłam... a że zawsze miałam zgagi, mdłości itp... A maca, to po prostu zawsze była dla mnie "cud miód i orzeszki" jadłam ją dla smaku i nic więcej... a jak jakieś mdłości wystąpiły - to maca je zerowała tak że szok... i tak na to wpadłam, że pomaga na mdłości. Nawet tu w UK ją dostałam... ale strasznie drogą - właśnie na półkach ze zdrową żywnością. W PL ją kupowałam - całą paczkę kilka lat temu za max 6zł !!! To chyba tak jak z oscypkami... Unia - i oscypków prawdziwych brakło... bo tylko Słowacy mają prawo.. porażka....

czesc Ja znowu pomarudze @ nie mam dzis 30dc(5 dni opoznienia) tem 36.94 i test kreska jedna nic mnie nie boli ja juz nic nie rozumiem papa pozdrawiam

hej hej ;-)
Piekny suwaczek ;-);-) mamuska :-)
A u nas ok ;-)bole brzucha ustapily juz w tamtym tygodniu w niedziele ;-) do dzis nie mam miesiaczki:no: a powinnam ja dostac od poniedzialku nastepnego do niedzieli jesli sie nie pojawi to zrobie test :confused: w nastepny piatek :tak:
Poza tym zadnych skutkow ubocznych brak:baffled: oprocz wielkiej checi na sex :-D:-D:-D:-D

reklama
Dziewczyny chcialabym a sie boje...
Waham sie czy w tym cyklu nie rozpoczac staran. czerwiec odpada bo mm dojedzie do nas do PL juz po dniach plodnych. Lipiec to niewiadoma sprawa bo powiem mu termin kiedy ma przyjechac ale niewiadomo jak z cenami biletow i z urlopem. Sierpien najpewniejszy, ale w sumie to boje sie ze jak bede zwlekac to pozniej dlugo to potrwa i bede zalowala...
Gdybysmy podzialali w tym cyklu to znowu nie chce za bardzo byc w ciazy akurat na sam wyjazd do Polski:(
Mm namawia zeby zaczac juz...boje sie:( to ja bede chodzic w ciazy, to ja bede miala malucha pod opieka przez pol dnia z wielkim brzuchem a pozniej dwoje maluchow:( eh

Do góry