reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Nikola, Mou, Kasiik - strasznie mi przykro!!!!! Mam jednak nadzieję, że następny cykl będzie Wasz, przynajmniej będzie mniejsza szansa, że w święta urodzicie :p

Dziewczyny, proszę za mocno na mnie nie liczyć - proszę nie naciskać bo się w sobie zamknę! :p:p:p
ja się nie nastawiam, bo nie mam żadnych objawów ciążowych - chociaż w sumie @ też nie, ale u mnie jeśli były objawy @ to i tak ledwo odczuwalne, więc nic się nie sugeruje - w ogóle zastanawiam się, czy w piątek nie zatestować jak @ nie przyjdzie :p
Poza tym jak mi się miesiąc temu @ spóźniał, to mi pani dr nagadała, że po tabsach to ja mogę owulacji nie mieć, więc stwierdziłam, że już nic z tym nie zrobię, więc po co się stresować i zastanawiać, co ma być to będzie, luuuzik.

reklama
Mamusia - ja odstawiłam MARVELON w pażdzierniku po wycięciu wyrostka a w styczniu zaszłam, wiec płodność jest szybka !!!!!!!
Aha warto kupić te testy owulacyjne, zaczynasz ok 11 dnia cyklu ( zależy jakie masz cykle ilu dniowe, bo wiadomo ze owulacja powinna być w połowie cyklu ) robić testy i patrzysz czy są II kreski czy nie, jak są i ta owulacyjna jest taka jak kontrolna to znaczy ze bedziesz miec juz owulacje i trzeba działać !!!!!!!!!!
tak naprawde nie wiem ilo dniowe mam obecnie -''bede miec'' w okresie brania tabletek 28dniowe:rofl2: bo 4 lata temu bylam bez anty ost raz i nic juz nie pamietam wsumie tez nigdy tego tak nie kontrolowalam,a dzis to pewnie wszystko sie pomieszalo:-D:-D i pozmienialo potrafilam na tabletkach odczuc tkzw.''owulacje'' piersi mi sie zmienialy twardnialy i robily sie gorace jajnik prawy pobkluwal itp wlasnie tak mniej wiecej 14 dzien cyklu:tak: bede probowala przez 3 miesiace bez testow tak na luzie a po 3 miesiacach zakupie te testy owu, chce troszke poczuc to jako szalenstwo i niespodzianke :tak::tak:

Mamo Blaneczki - cudnej zapewne laleczki :)
Testy owulacyjne - już podaję link o co chodzi, bez wyjaśniania mojego.. he he Wszystko, co chcesz wiedzieć o testach owulacyjnych - Domzdrowia.pl

To tylko takie główne informacje... każdy kupiony test ma swoją własną instrukcję..
Hehe dzieki no pewnie cudna to ona jest ;-):-)hehe jak kazde dzieciatko:tak:
Dzieki za link ja mieszkam w uk i nie znam wszystkich slow medycznych wiec mialabym maly problem :-D:tak:i zagadke :-D

ide poodkurzac ;-)

Hejka Mamusia Blaneczki - ja też z UK, he he i to na ZAWSZE :) :) :) a z jakiego miasta jesteś??? Bo my z Yorku ...

he he ... ok... już widzę pod nickiem...

no i już Ci daję link gdzie masz sobie kupić testy: Najtaniej jak znalazłam, i najbardziej polecane przez "starające się" : http://www.amazon.co.uk/dp/B001G7P6...ve=22110&creativeASIN=B001G7P62S&linkCode=asn

Ten zestaw starcza na 3 miesisące !!! ... i oby nie hi hi - oby tylko na miesiąc!!! :-D

Ostatnia edycja:
Rysica bardzo się cieszę ze masz taki stosunek do tego :) najlepiej własnie oddac sie przyjemnosci i nie myslec ze juz teraz trzeba zajść w ciąze, :)))))) przewaznie tak bywa ze jak sie odpuści to potem niespodzianka jest i są II kreseczki :) Ja testuje w piatek, bo w czwartek testy przyjdą, nie kupowałam owulacyjnych bo czuje ze mi sie nie przydadzą , a jak dostane @ to kupie !!!!!!!

Hejka Mamusia Blaneczki - ja też z UK, he he i to na ZAWSZE :) :) :) a z jakiego miasta jesteś??? Bo my z Yorku ...

he he ... ok... już widzę pod nickiem...

no i już Ci daję link gdzie masz sobie kupić testy: Najtaniej jak znalazłam, i najbardziej polecane przez "starające się" : Highly Sensitive 20miu Ovulation/Fertility Test Strips - 30-Pack: Amazon.co.uk: Health & Beauty

Ten zestaw starcza na 3 miesisące !!! ... i oby nie hi hi - oby tylko na miesiąc!!! :-D
Dzieki za linka a te z boots sa zle?? uzywalas ich kiedys juz ??a co myslicie i witaminach dla dwojga podczas starania sie ?? warto kupic czy nie?
My tez na stale ale w northampton okolo 100km od Londynu blisko Birmingham :tak:

Dzieki za linka a te z boots sa zle?? uzywalas ich kiedys juz ??a co myslicie i witaminach dla dwojga podczas starania sie ?? warto kupic czy nie?
My tez na stale ale w northampton okolo 100km od Londynu blisko Birmingham :tak:

Nie... te z boots są drogie.. więc po co??? Przyjrzyj się... w bootsie masz 10 testów za £40. Ja mam fazę na szperanie w interce - te testy które Ci podałam są zalecane przez angielki...
A boots to pseudo apteka, którą unikam z daleka... i są straaaasznie drodzy!!! Zaufaj temu linkowi co Ci podałam... bo to najlepszy i najtańszy test jaki znalazłam !!!

co do tych witamin dla dwojga - to w PL nie ma takowych .... Sprawdzałam ich całą zawartość - i mam na nie chęć wielką... bo to ogólne wspomagacze libido i plemników :) tutaj podam Ci kolejny link, bo sprawdzałam je, i chciałam kupić najtaniej... więc wiem o których mówisz : http://www.altwoodpharmacy.com/conception-pregnancy-new-mother-vitamins/action/basket/ To już jest cena z wysyłką.

Ostatnia edycja:
Rysica bardzo się cieszę ze masz taki stosunek do tego :) najlepiej własnie oddac sie przyjemnosci i nie myslec ze juz teraz trzeba zajść w ciąze, :)))))) przewaznie tak bywa ze jak sie odpuści to potem niespodzianka jest i są II kreseczki :) Ja testuje w piatek, bo w czwartek testy przyjdą, nie kupowałam owulacyjnych bo czuje ze mi sie nie przydadzą , a jak dostane @ to kupie !!!!!!!

Kochana, to ja poczekam do piątku z Tobą (chyba, że @ przyjdzie wcześniej) to będzie Ci raźniej testować :*:*:*

a my jeszcze byliśmy teraz na dworze do 19, potem Szymek zjadł kolację i teraz się chlapią z tatusiem :)
aaale mnie noga boli! :/

Ostatnia edycja:
reklama
Ok kochanie, to razem testujemy w piątek , mnie brzuch boli, biegam co trochę do łazienki i patrze, ale nadal cisza !!!!!!!! Może te bóle to takie przed @ , choć nigdy ich nie mialam przed @ tylko na ciąże tak mi sie robiło, nawet nie chce myśleć o tym co bedzie jak jestem w ciązy, strach mnie chyba pogrąży !!!!!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry