reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
Witajcie
To Gdynia również łączy się z innymi pochmurnymi i szarymi miastami ;-)
My już po spacerku, mała jeszcze śpi więc wpadłam zobaczyć co u Was :tak:
mamuska- to sobie wymyśliłaś z tą "złą" :szok: jestem pewna ,że pamiętasz o aniołku i to,że pragniesz dziecka nie przeczy temu.
rysica- trzymam kciuki za całkowite porzucenie pieluch, ja w sumie nie myślałam jeszcze o tym kiedy zacząć z Ninką, czy próbować szybko czy odpuścić do czasu, aż nie zrozumie, trzeba będzie pomyśleć :confused:
A z naszych wczorajszych starań nic nie wyszło, G wrócił późno, ja padłam po filmie i po całym dniu z małą i efekt był taki, że zanim wrócił z kuchni (robił sobie kanapki do pracy) to ja w najlepsze już spałam :-D ale może dziś się uda, jeszcze nic straconego ;-)

A mnie i mojego brata mama odpieluchowała w wieku rok i 10 m-cy i zakumaliśmy od razu :D Wcześniej nas wysadzała raz na jakiś czas ale bez przymusu, tylko w takich newralgicznych momentach - po obudzeniu, przed spacerami, zaraz po spacerze, przed spaniem w dzień, po spaniu w dzień - ale to bez żadnego przymusu, tylko na zasadzie "a nóż zrobi" i faktycznie podobno jak już rok skończyliśmy, to potrafiliśmy zasiusiać po jednej - dwie - trzy pieluszki dziennie a nie np 10. Więc miała mniej pracy, ale bez stresu, latania za nami itd ;)

a dla Szymka 2 lata to było zdecydowanie za wcześnie... Teraz też zdarza mu się zapomnieć :/ ale popuści i na nocnik leci dokończyć.

wiesz ja mam prawie 2 letnie dziecko i jeszcze nie odstawiam od pieluch czekam na lato, ja kosncyzlam 18 miechow i nie mialam pieluch ale wtedy byly tetry i nie bylo sucho po mimo tego ze sika - no coz jeden z minusów pampersów

Hej Agata dziś to juz sie nie kładź bo znów zaśniesz hehhe tylko czekaj na męża w pozycji siedzącej haha ;))
Strasznie mału tu Was dziś a przeciez to nie piatek czy weekend:(((((
Nikola to jak z Twoim zębem, może jak mówi Kasiurek jakas ropa jest czy coś ???? Bo tak samo z siebie to raczej nie napuchło, chyba ze wkręcasz nas ze ząb a mąż przypadkiem Cię"musnął" no oczywiście kochanie żartuje sobie hehe :pPP

Hej
Ja czekam na rodziców - Mama z Szymkiem zostanie a ja z tatą jadę do pani dr od rehabilitacji po kolejne zwolnienie i kolejną serię zabiegów.
Gdyby była ładna pogoda, to bym z Szymkiem poszła, ale co chwila u mnie leje!!! :/ A niestety Po moim mieście to tylko na piechotę :/ więc pół godziny w deszczu dla zakatarzonego dziecka to nie jest najlepsza opcja :/ No i nie wiem ile tam będę czekać na przyjęcie mnie...

także będę po 20tej!
miłego popołudnia dziewczyny! :D

reklama
Do góry