reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Nikola to rób tą kawusie i dla mnie , mimo że spaliśmy z małym do 9 to jakoś jestem nieprzytomna:)
Rysica barwo dla Szymka :) zuch chłopak :) Ojjj kiedy Jaś tak bedzie mówić i robić ???:))))) wiem, wiem wszystko w swoim czasie :p
Pogoda mnie zaskoczyła dziś na prawdę , mialo padać a tu proszę ciepło i słonecznie :) Wiec zabieram sie d sprzątania dziś porządnego nie na odpiernicz sie

No ja trzymam kciuki za Szymka zeby pieluchę na dobre juz wyrzucił &&&&&&&&& No bo pielucha jest fuuuuuuuuj :))))

reklama
Mamuśka, no mam taką nadzieję, że powiemy pieluchom baj baaj :p
A ja dziś wyjdę z Szymkiem na trochę - może jak mu te zatoki przewietrzy, to mu ten katar przejdzie, bo od piątku nie wychodzimy, bo on zakatarzony a pogoda była do d....
Tym bardziej, że muszę dokupić masło roślinne, bo będziemy sernik z Szymkiem robić :)

rysica wedle ia proszę masz dwie
kawaa.jpg
i gratulacje dla Szymaka i mocno trzymam kciuki!!!!!
Mamuska Rysiaca na pewno bedzie dobra koleżanka i podzieli sie kawą

Ostatnia edycja:
Witajcie!
Mam nadzieję, że teraz na dobre przyjmiecie mnie do waszego grona ! Jakiś czas temu pisałam tu, ale wtedy starania były jeszcze w zamyśle, a od dziś przechodzimy to działania.
W skrócie- miesiąc temu (15-nastego) odstawiałam Cerazette (takie tabsy dla karmiących) i usłyszałam od gina, że nie wiadomo kiedy będzie owu, @ itd bo każdy ma inaczej. Kupiłam testy owulacyjne w Rossmanie i dwa wyszły negatywnie (tydzień i 3 dni temu, tak na chybił trafił, bo bez @ raczej nie da się przewidzieć który to dzień cyklu :-D) a dziś coś nie wiadomo skąd mnie naszło żeby zrobić i pozytyw ! ładne dwie kreseczki, tak samo intensywne czyli dziś przytulanko i pewnie tak przez 3 dni podziałamy jeszcze :-D powiedzcie mi tylko czy używałyście tych testów i czy faktycznie sprawdzają się? bo ja nigdy na owu nie mam objawów (nic mnie nie boli) a temp nie mierzyłam.
I uprzedzając pewnie już pytania, odpowiadam- tak, konsultowałam to z ginekologiem i nie widzi przeciwwskazań żeby się starać, mamy zielone światło :-)
Postaram się regularnie w miarę pisać i mam nadzieję, że niebawem wszystkie będziemy sie cieszyć z zafasolkowania :tak: swoją drogą niesamowicie duuużo postów produkujecie dziewczyny , u mnie z czasem może być ciężko by, aż tyle pisać ;-)
Aaa i teraz pewnie ja będę tu najmłodsza :-D ale też z sierpnia jestem ;-)

Rysica- gratulacje dla synka!
mamuska- czytam w miarę regularnie Was, tyle ile dam radę i trzymam bardzo kciuki za Ciebie i za szybki powrót aniołka !
nikola- mam nadzieję, że samopoczucie lepsze, bo jeśli dobrze kojarzę niefajne przypadłości Cię męczą

Ostatnia edycja:
Nikola fajne te kawusie a dla mnie ??? przeciez tez prosiłam :(((((((((
Agata- powodzenia , trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&, a nie boisz sie ?? tzn Nina ma pól roczku jak urodzisz bedzie miec ok 15 miesięcy jak od razu zajdziesz :) Duże wyzwanie ;):) Ale trzymam kciuki zeby było dobrze :)
A ile masz lat ????? Skoro piszesz ze bedziesz najmłodsza????
No i dziękuję za trzymanie kciuków :) Na pewno nie zaszkodzi :)))))))))))))

Agata szczerze podziwiam jako mama 4 latki prawie wiem że tak naprawdę jeszcze dużo ciężkich chwil przy wychowaniu tej dzidzi którą masz nie wyobrażam sobie w ciaży już przy końcówce chodzić schylona za małą przy nauce chodzenia po za tym kwestia noszenia nawet na rekach dziecka które będzie przybierało na wadze i jeszcze dużo rzeczy które mogą sprawić kłopot i w ciązy i po rozwiązaniu kiedy to tak naprawdę ma sie dwójkę maleńkich dzieci ale to jest moje zdanie i trzymam kciuki bo to twoja decyzja

Hej kochane. Wiem że każda z Was na pewno mam problemy z pieniędzmi, ciągle ich brakuje.. Ale mam prośbe.. Jeżeli tylko dacie rade, chciałabym żebyście pomogły.. Kubuś urodził się w styczniu, z toksoplazmozą. Ma spore uszkodzenie mózgu, leży w szpitalu w Krakowie. Za pare dni będzie miał szanse być na razie na jakiś czas u swoich rodziców, moich dobrych znajomych Magdy i Dawida.. Kubuś potrzebuje specjalnego jedzenia, które nie jest tanie. Chciałabym prosić o jakąś pomoc, może jakieś ciuszki (takie bardziej szpitalne), drobna pomoc finansowa, nie wwiem sama.. Muszę się dokładnie dowiedzieć, podam numer konta i doładny adres w najbliższym czasie.. Każdy grosz się liczy..

A jeżeli wiecie coś na temat tej choroby, to napiszcie co wiecie. Wszystko.

Z góry dziękuję.

Mamuśka, to ja się z Tobą podzielę, mężuś też mi kawusię zrobił, więc z chęcią Ci jedną odstąpię :-D
Agata - no to SUPER!!! To do dzieła! :-) trzymam kciuki, żeby się udało :)

reklama
mamuska- tak jak w nicku- czyli 22 :-) wiem , że będzie strasznie ciężko, ale zawsze chciałam być mamą dwóch urwisów z minimalną różnicą :-) może dlatego, że mam siostrę 4 lata młodszą i to było za dużo, inny poziom, jeśli rozumiecie co mam na myśli. Ale oczywiście każdy ma swoje przekonania.
uciekam, bo mała już nie śpi:tak:

Do góry