reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Pajka żadna z nas Ci nie odpowie jak będzie z dwójką dzieci, bo każda ma na razie po jednym. Ja bardzo długo myślałam jak będzie po porodzie i przestałam, bo to nie ma sensu. Będzie jak będzie. Na pewno starszak będzie zazdrosny, bo do tej pory mamusia tylko jego a tu po porodzie większość czasu będzie trzeba poświęcić temu mniejszemu. Ale od czego jest tata?
Witam nowe staraczki!!! Fajnie, że Was więcej. Ja zmykam!!!! Papa!!!!!

reklama
kasiurek1983 musze obalic mit, testy owulacyjne na kobiety z PCO takze dzialaja, tylko trzeba je robic czesciej:) Moja kuzynka dzieki testom zaszla w ciaze i od 2 tyg ma malutka Kalinke:)

witam sie dziewczynki
dawno mnie tutaj nie bylo...
czasu brak mały jest tak fantastyczny i fascynujący:)

ogólnie zaczynam mysleć o 2 dziecku coraz poważniej. Tylko pytanie kiedy jest ten najlepszy moment. Im dłuzej o tym mysle, tym bardziej jestem przekonana, ze skrzywdzę swoje 2 dziecko brakiem miłosci, albo 1 brakiem poświęcania mu odpowiedniej ilości czasu...
A jak jest u Was??

Bylam w środe i ginka i się okaząło, ze wszystko idzie w dobrym kierunku na owu - zdziwiłam się bo o synka staralam sie 2 lata i to z lekami a tu samoistne ;-) oby tak pozostało...

podziwiam ciebie ze decydujesz sie na drugie dziecko kiedy pierwsze nie skonczylo jeszcze roku - ja wolalabym zeby pierwsze bylo bardziej samodzielne np chociaz zeby samo jadlo czy umialo sie soba zajac i pomoc przy dziecku drugim typu podaj pieluszke itd...z dwojka malych dzieci nie dalabym rady chyba psychicznie!

Ollena - ale czy miala na prwde PCo stwierdzone i potwierdzone dzieki badaniom krwi usg itd ? bo ja bedac na stronie posiweconym PCO cyztalam u duzej ilosci dziewczyn ze one nie dzialaja po prostu jakis hormon zakloca i czasem jest tak ze owulacje maja przez clay cykl a czasem w ogole po mimo ze usg twierdzi co innego haha ;] ale to moze zalezy od firmy tych testow - ja w sumie ntestowalam jakis czas i okazalo sie ze kasa poszla w blotko bo nie mialam owulacji wedlug testow weldug wykesu tak - i wtym cyjlu udalo sie nam z synkiem ;]

Pajka skoro jest dobrze to nie ma co czekać tylko działać, zeby znów sie nie powtórzyła historia !!!!!!!!
Nikola tulę cię bidulko nasza !!!!!!!:*
Kasiurek a tego nie wiedzialam , wiec ogólnie to najlepiej co 2 dni, zeby plemniczki miały czas sie zregenerować i być silniejsze, a nie czujesz ze masz owulacje?? nie boli Cię np jajnik ??? brzuch??? Bo dziewczyny niektóre to wiedzą kiedy mają bo wsłu****ą sie w swoje ciało!! Ja tak nie umiem !!!!

nikekiedy bola jajniki ale to nie zawsze na owulke czasem ot tak bola np zaraz po okresie przed okresem u mnie trudno jest sie wschluchac ..... pozatym ja bralam prwie 2 lata antyki i wiecie jeszcze ciaza przed ciaza 2 cykle bez antykow przed tymi dwoa 6 m-cy z antykami..i tak naprawde jak pisalam nie wiem kiedy jest owulka itd

Witam wieczorkowo:-)
Wlasnie wrocilismy z grilla u rodzicow,pogoda byla piekna.Majka z zachwytu az piszczala,cale popoludnie spedzilismy na swiezym powietrzu.A jutro podobno pogoda ma sie popsuc...:-(
Ja dalej nie mam @.32dc.Jutro dzien sądu:-ptermin spodziewanej @.Wiec jutro musi przyjsc jak nie zafasolkowalam,opoznienia @ nie biore pod uwage,bo jeszcze sie nie spotkalam z tym,ze biorac Castagnus,moze mi opoznic @.Dalej mam bardzo duzu sluzu,duzo wiecej niz zawsze mialam,w sumie zawsze mialam bardziej sucho niz mokro,ale moze to efekt Castagnusa.Dziewczyny mam pytanko,mierze sobie temperaturke rano,tak od tygodnia,wiem ze bez sensu,bo powinnam mierzyc od poczatku cyklu,ale zaskoczyl mnie dzisiejszy skok temoeratury z wczorajszego 36.3 do 36.6 dzisiaj rano.Kilka dni wczesniej spadla o kilka kresek.Mierze zawsze rano bez wstawania z lozka,termometrem elektronicznym.Myslalam ze moze ten skok oznacza ze zaraz dostane @,ale nie przyszla,choc wiem ze wlasnie jak temp.spada to @ przychodzi.Co myslicie o tym skoku?

Łojejciu ale się rozpisałyście! :D
Nataszka - witaj! Ja dostałam po cc zalecenie, żeby dwa lata odczekać, bo wtedy będzie bezpieczniej. No i się dostosowałam z nawiązką ;)
Pajkaa - ja uważam, że mała różnica wieku też jest ok - jak drugie zacznie siadać i raczkować, to już się będą razem bawili fajnie, bo obydwoje będą lubić zabawki z przyciskami, jakieś większe samochody czy garnuszek na klocuszek itd - i będą się ładnie razem bawić :) A no i nigdy nie wiadomo, czy zajdziesz od razu, więc może się okazać, że wyjdzie ta różnica wieku większa. (Mam koleżankę, zaszła w ciążę jak Wojtek miał 4 m-ce, teraz ma dwoje szkrabów i całe dnie wolne, bo oni (dwóch chłopaków) się tylko o jedzenie upominają, tak się razem bawią, że jakby dzieci nie było).
A co do miłości do dwojga dzieci, zainteresowanie nimi itd - tu się nie ma co martwić! Ja sama mam brata młodszego o 2 lata i 2 m-ce i obydwoje czuliśmy się kochani i żadne z nas się nie czuło zaniedbywane czy cokolwiek. Pod tym względem absolutnie nie ma się czym martwić :)

reklama
Rysica Jutro jeszcze nie zatestuje:-( Zamowilam testy ciazowe 6 szt za 10e,i maja byc dopiero jutro,wiec testowac bede w srode z samego rana-jak nie przyjdzie @,ogolnie mam nadzieje ze testy beda ok,bo troche tanie,kolezanka mi doradzila taka stronke,gdzie mozna kupic wiecej szt testow ciazowych i owulacyjnych za mniejsza cene.A normalnie tutaj w aptekach czy sklepach ceny wahaja sie od 5 do 15e.wiec zaryzykowalam i kupilam,

Do góry