reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ja chciałam zeby akcja zaczęła sie sama dzien przed terminem wywoływania, ale nie dało rady, nawet mąż sie bał cokolwiek jeszcze robić w nocy zebym nie urodziła w domu :szok: ahhhhh te chłopy , oni to sobie myślą ze dwa skurcze i dziekco na świecie !!!!!!
świeży ananas tez pomaga na skurcze ale nie wypróbowałam!!!!!!!!!!!

reklama
Babeczki czytam Was od rana :tak: Nie chciałam przeszkadzać bo takie fajne starankowe tematy miałyście a tu ciężarówka się będzie wpiep...ć :-D
A co do mężów to mój bardzo ciekawski i czasami mówię mu o czym piszemy to on mi nie wierzy i daje spokój :-D Czasami widzę, że mu oko zerka na monitor hehe :-)
U mnie akcji jakiejkolwiek brak... Miałam się dziś spakować ale hmmmm po co :-)
Wstawiłam Wam wczoraj fotkę ale nikt nie zauważył więc usunęłam...

:-D Z wczoraj specjalnie zrobiłam a Wy takie :angry::-p

Załączniki

• Zdjęcie802.jpg
    Zdjęcie802.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 24
Ja już chce na porodówkę :-D Skóra mnie swędzi, piecze wkoło pępka nie ma już jak się rozciągać. Normalnie czasami czuję jakby miała zaraz pęknąć wzdłuż pępka.

Klaudusia - fajnie, że jesteś :)
Ja widziałam brzusio i synka- brzusio CUDNY taki zgrabniusi a synek super! Ale zanim zdążyłam coś napisać to przyszedł mąż i mnie zbałamucił :p I już nie miałam siły ręki do kompa nawet wystawić i poszłam spać! :p
A co do pakowania, to spakuj się kochana, żeby w razie czego już tylko myśleć żeby tę torbę wziąć a nie, żeby ją jeszcze spakować :p:p:p

A ja mam dziś jakiś kiepski dzień, nieprzytomna cały dzień, niewyspana, aż w dzień się zdrzemnęłam... :p I humor mam kiepski - biedny ten mój synek, ciągle mu się obrywa za coś... Mąż w robocie, więc sama jestem z nim. Pogoda do d... :/ pół dnia wiało, a jak wiać przestało, to z kolei pada :/

Ale świetny brzuchal Klaudusia!!! Ja też taki chcę !!!
A w ogóle to mnie tu chwilę nie było a już znowu cała lektura do poczytania - Aha - Klaudusia - jak znikniesz stąd po porodzie, to Cię będziemy ścigać po innych tematach he he
Mamuśka - Ja robiłam wszystko na wywołanie domowe !!! Gorące kąpiele.. po schodach biegałam bo w domku mieszkam, więc schody non stop. Ale z dzieckiem było 1000 % wszystko ok.
Codziennie chodziłam do położnej po terminie :) Akcja serca idealna, wszystko spoko.
I tak jak już wcześniej pisałam, to że byłam w ciąży objawiało się tylko posiadanym brzuchem- który kochałam do nieprzytomności !!! To był naj naj naj cudowniejszy moment mojego życia :)
Zaczęłam odczuwać że jestem w ciąży dokładnie 58 godzin przed porodem :)
Nigdy nie miałam nawet skurczy przepowiadających... Nic nic nic
Czyli wymarzona ciąża :) KAŻDEJ takiej życzę z całego serca :)

P.s - Mamuśka - a ja tu z upału nie wyrabiam!!! Niunia biega golusieńka po ogródku!!! Przy okazji na nocniku się uczy he he Cudnie jej to idzie :)

Ostatnia edycja:
Rysica :-D ja zawsze śpię z Wikim w dzień a dziś cudak wstał po pół godziny snu ze świetnym humorem a ja nieprzytomna :zawstydzona/y: I tak się męczę od południa...
To synusia też jeszcze raz wkleję ;-) Jak skończył rok.
Mousefish no rzeczywiście wymarzona ciąża. Ja mam zawsze coś i w pierwszej i w tej...
Ja się zastanawiałam nad gorącą kąpielą ale zapomniałam, że mam tylko prysznic... :-D

Załączniki

• 81d868e8b9.jpg
    81d868e8b9.jpg
    28,9 KB · Wyświetleń: 19
Ostatnia edycja:
reklama
Mou - to ja miałam prawie tak samo!!! Mdłości mnie łapały TYLKO w środkach transportu publicznego :p Więc go unikałam i tyle :D JA co prawda urodziłam miesiąc przed terminem, przez cc, po 3 m-cach spędzonych w szpitalu, ale poza tym też w ogóle nie odczuwałam żadnych związanych z ciążą dolegliwości. Anie pół skurczu nie miałam, nic mnie nie bolało, ani biodra ani kręgosłup, nawet przez moment, ani zgagi, ani żylaków, ani zaparć - NIC :p
i szczerze się przyznam, że UWIELBIAŁAM ten stan :)

Klaudusia, jak taki przystojniacha na roczek był, to jak on na chrzciny był ubrany? :D

Do góry