reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
No niestety coś w tym jest. Oni się boją, bo po moim roczniku był niż demograficzny i to bardzo długo, teraz według ich teorii powinno się urodzić w najbliższych latach więcej dzieci (bo rodzice z wyżu) a później to będzie coraz gorzej aż wejdzie na minus... i to dość spory minus...
Ale podobno rodzi się więcej dziewczynek więc moi panowie będą mieli w czym wybierać hehe :-D

Hej dziewczyny,
Jestem z Dublina, mam synka 2lata i 4 miesiace i od lipca chcialabym zaczac starac sie o druga dzidzie. Z pierwszym udalo nam sie od razu, dlatego nawet nie wiem jak wygladaja prawdziwe starania;)
Mam tylko pytanie o sluz plodny...ten gesty, przezroczysty i ciagnacy to sluz ktory swiadczy o tym, ze owulacja wlasnie jest czy juz byla? Zapisuje sobie co miesiac kiedy ten sluz u mnie wystepuje bo chcialabym teraz postarac sie o dziewczynke czyli przytulac sie przed owulacja. najpierw jednak musze dowiedziec sie kiedy ja mam;)
dzieki z gory za odpowiedzi..

No tak. I tu jest cały problem... my tu sobie siedzimy na forum, i robimy wszystko żeby zajść w ciąże, płaczemy jak którejś się nie udaje... ahhh a w prawdziwym życiu jest tak, że większość for jest związana z tematem - jak po domowemu wymusić poronienie. Jak ten parszywy kraj - polska chce mieć więcej młodych mieszkańców, niech im to umożliwi... aaa. Tutaj też już trochę ucinają, ale i tak jest o niebo lepiej... i żyjesz godnie. My od państwa dostaliśmy duży dom z dwoma ogrodami, dwiema łazienkami, nowiutki dom - jesteśmy pierwszymi mieszkańcami, więc aż chce się mieć te dzieciaki, żeby ten dom zapełniły... W PL co dostanie taki rodzic??? O mieszkaniu może zapomnieć. Ci co mają duuuże szczęście mieszkają sami nawet w lichuteńkiej kamienicy.. byle sami ... Czasami po 10 osób w 30 metrach trzeba żyć... i ja tak prawie żyłam w PL .. no może w 5 osób i 37 m, ale to jednak żadna frajda. Druga sprawa, jesteśmy z moją drugą połówką od 9 lat (bez kilku miesięcy) nie mamy ślubu, bo nigdy kasy nie ma luźnej. Tutaj konkubinat jest jak małżeństwo i ma takie same prawa. Moja mama miała partnera tyle samo co ja jestem z moim, on popełnił samobójstwo we wrześniu zeszłego roku.. nie wytrzymał że moja mama tutaj przyjechała na 10 dni do nas!!! Załamał się, bo ubzdurał sobie że go zostawiła... aaaaahhh. Mieszkanie które moja mama załatwiła, ( co prawda on za nie zapłacił z pieniędzy po rozwodzie) ale już mu brakło na remont, i moja mama wkładała w nie wszystko co miała!!! Ten człowiek miał syna, który go nienawidził, nie chciał mieć z nim nic wspólnego, on tylko cały czas mówił, że prędzej umrze niż jego syn przejmie mieszkanie... i niestety... moja mama została prawie że bezdomna, bo nie mieli ślubu, i nie zdążył spisać testamentu... chcieli się pobrać... Niezbadana jest psychika ludzka... nie pomyślał, albo tak bardzo chciał ją ukarać bo ubzdurał sobie że go zostawiła... ale tego samego dnia co to zrobił mówiła mu że za 76 dni będzie z powrotem, i że go kocha aaaaahhhh!!!! Piszę o tym, bo tutaj znów w inny sposób problem rozwiązuje się sam... Tutaj nie ma czegoś takiego jak meldunek. Dom twój jest tam gdzie przychodzą rachunki. Czyli cokolwiek stanie się ze mną lub z moim rybkiem... tfu tfu tfu (tak go nazywam he he ) to dom zostaje zawsze z którymś z nas, nikt nie zostaje bezdomny. Moja mama straciła wszystko co miała 9 lat to szmat czasu. I to jeden z wielu powodów dla któchych nigdy nie wrócę do PL...

Ollena - na pewno uzyskasz "tu" odpowiedź... ale jak wcześniej pisałam... jakoś wszystkie wymiotło dzisiaj he he

Ollena musisz poczekać na odpowiedź co do śluzu (ekspertki posiadamy hehe) ale ja mogę Ci napisać, że planowałam dziewczynkę. Ostatnie przytulanka były 2 dni przed owulką no i się udało zajść w ciążę. Do tej pory nadal mam nadzieję, że będzie dziewczynka, że 3 lekarzy się myli :-) (nie no oczywiście nie ważne co będzie i tak moje najkochańsze). Nic nie obserwowałam, bo jakoś czasu nie było.
W Polsce pomoc dla rodziny kuleje i to porządnie. Żeby dostać jakieś pieniądze dla rodziny 2+1 pracować może tylko jedna osoba i to najlepiej za pensję niższą niż najniższa krajowa, bo dochód na jedną osobę nie może przekraczać 504 zł. Dwie osoby pracujące za taką pensję nie koniecznie się załapią.
A becikowe? Co to w ogóle jest 1000zł jednorazowo? Dla mnie czy by było czy by nie było to i tak zdecydowałabym się na dziecko. A takie "dziecioroby" co roku robią dzieci dla tego 1000.... Taka polska patologia...
A wiecie co mnie najbardziej drażni? że takie dziecioroby od państwa dostaną jeszcze mieszkanie, węgiel, dzieci w szkole mają darmowe posiłki, dostają książki bo oni potrzebujący... Niech do roboty idą ale nie do łóżka tylko do normalnej... I oni się z takich ludzi jak ja śmieją, że musiałam chodzić i zapier.... w robocie a oni siedzą, piją piwko, palą fajkę i kasę mimo tego dostaną... Nawet więcej niż ja za uczciwą pracę...

Ostatnia edycja:
No !!! i święta racja Klaudusia :) ale co można zrobić??? Nic, czekać aż rząd pęknie w szwach od tego dobrobytu, wszyscy powinni pęknąć i zniknąć !!! Człowieka z pomysłem zżera ZUS !!! Tego co może dobrze żyć zżera podatek!!! Noooo żyć nie umierać he he he

Hej dziewczyny,
Jestem z Dublina, mam synka 2lata i 4 miesiace i od lipca chcialabym zaczac starac sie o druga dzidzie. Z pierwszym udalo nam sie od razu, dlatego nawet nie wiem jak wygladaja prawdziwe starania;)
Mam tylko pytanie o sluz plodny...ten gesty, przezroczysty i ciagnacy to sluz ktory swiadczy o tym, ze owulacja wlasnie jest czy juz byla? Zapisuje sobie co miesiac kiedy ten sluz u mnie wystepuje bo chcialabym teraz postarac sie o dziewczynke czyli przytulac sie przed owulacja. najpierw jednak musze dowiedziec sie kiedy ja mam;)
dzieki z gory za odpowiedzi..

Witaj :)
Podczas owulacji zmienia się ilość i konsystencja śluzu. Staje się on przezroczysty, szklisty i ciągliwy, a konsystencją przypomina surowe białko jaja kurzego. Podczas dni niepłodnych albo go nie ma, albo jest mętny, lepki i nierozciągliwy. Zasada jest prosta, gdy jest ślisko i mokro – występują dni płodne. Gdy jest sucho – dni niepłodne.- no nie wiem czy tym pomogłam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a poza tym moze kup testy owulacyjne , chyba tak bedzie najlepiej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziewczyny ja jestem zgodna z Wami POLSKA JEST JEDNYM SŁOWEM PO*******ONA...... oooooo !!!!!!!!

reklama
hehe

Byłam z małym na placu zabaw, ale sie nerwów najadłam z nim, wszędzie musiał iśc gdzie nie wolno mu, jakis pies tam był i on ciągle do tego psa a jak zabroniłam to połozył sie na ziemi i jęczał !!!!!! maaaaaaasakra !!!!!!!!!!!! Wstyd !!!!!!!!!!!!!!!
I czapeczkę mu kupiłam na teraz bo z jesieni juz za mała była !!!!!!!!!
Chłodno sie zrobiło !!!!!!!!bryyyy...

Mou- cholero smaku narobiłaś !!!!!!!Ja uwielbiam pomidorową :D

Dziewczyny a jak sądzicie, czy ktoś inny może mi wziąść od tej ginki te skierowania na toxo itd??????? Bo moja przyjacióla idzie do niej w czwartek i moze by wzieła jak juz tam bedzie !!!!!!!!!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry