reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Ja przez trzy lata od odstawieniu hormonów miałam zupełnie inne objawy niż powinny być, więc najlepszym sposobem będzie zakupienie testu owulacyjnego, i będziesz miała pewność :)
... pewność kiedy brać się do roboty hehe

nie u kazdego tersty owulacyjne działaja ;/ niestety

j dzis dostaalam wypowiedzenie warunkow umowy w rpacy wiec jade na najnizszej grrr i jaka tu motywacja do rpacy ?

reklama
hej Babki!!!
U mnie pomieszanie z poplataniem...:shocked2::shocked2:
Corunia jest u dziadkow,ale i tak mam co robic,duzo sie dzieje!
Od 3 dni mialam skurcze ,co pol godziny,nie az takie bolace...no ale jednak sie wystraszylam.
Bylam w pracy,zlapaly mnie znowu,wiec zadzwonilam do szpitala,kazano mi przyjechac....czekalam na lekarza prawie 3 godziny,lezac w lozku...skurcze pszeszly,gdy lekarz przyszedl.Kazal wrocic do szpitala,jezeli skurcze bylyby co 10 min!!!
kurcze, zero prewencji...Jak mozna wstrzymac porod,gdy skurcze sa co 10 minut????:szok:
Zadzwonili do mnie z pracy....i powiedzieli,ze mam sobie isc na zwolnienie trwajace az do macierzynskiego!!!Nie poszli mi na reke,gdy prosilam ich o zmane godzin,czy miejsca pracy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Bylam na fizjoterapii,dostalam szeroki,gumowy pas na bolacy krzyz.
Pod koniec kwietnia ide zalozyc monitorek na serducho...
Kot mi sie rozchorowal,za nocna wizyte u weterynarza,zaplacilam 200 funi...dzis kolejna wizyta nas czeka...:eek:
No i jade do Pl w poniedzialek....uff!!!!!!

Mamusia koszula jest warta tej ceny. Na prawdę porządnie zrobiona i ładnie wygląda. Zależało mi na normalnej koszuli (takiej nie do porodu tylko jak już będę "normalna") i dlatego wzięłam M a ona jest taka bardziej ciążowa i szeroka w pasie (mam jeszcze luz na brzuchu). no ale mi to nie dogodzisz :-D bo zawsze coś wymyślę :-D Staniczek też fajny.

Klaudusia ze mną jest identycznie, mój to nie lubi ogólnie chodzić ze mna po sklepach bo zawsze twierdzi ze na mnie jeszcze nikt nie uszył bo zawsze wybrzydzam hehe !!!!!
Igasia- to nieźle z tymi skurczami :szok: Ale dobrze ze przeszły !!!!!!!!!!!!!!!!!A jak taka sytuacja to moze lepiej jak pójdziesz na zwolnienie juz , odpoczniesz sobie itd !!!!!!!:):):):):):)

Igasia, mamy ten sam problem z NHS he he :) ja też z UK
ale zwolnić Cię nie mogą, jak nie zamierzasz do nich wrócić po porodzie, to idź do citizen advice bureau. Ja bym tak zrobiła. Tutaj jest inaczej jak w PL możesz (jak chcesz) zostać odwieziona na porodówkę prosto z miejsca pracy, a wszystkie dni na badania w ciąży są płatne!!!... chyba że pracujesz przez agencję? oni zawsze robią problemy.
Co do skurczy to się nie martw. Przyjadą w oka mgnieniu, jak tylko zaczniesz panikować. To Twój pierwszy poród w UK będzie?

Aha... a jeszcze jedno - nie powiedział Ci lekarz że to mogą być skurcze przepowiadające? Braxtona-Hicksa? One zawsze występują po 20 tygodniu ciąży. Ja co prawda nie miałam żadnych. Pierwsze jakiekolwiek skurcze dostałam 26 godzin prze urodzeniem niuni he he :) ale za to tak zaje...cie bolesne, że czuje je do dziś :) :) :) 3 razy mi się wkuwali w kręgosłup, jedno znieczulenie dożylnie, i gaz non stop, aż się porzygałam na porodówce hi hi hi... od tego gazu... ale dalej chce rodzić naturalnie (tzn ze znieczuleniem) mam nadzieję tylko, że już nie będzie tak bolało. Mówi się, że hormony po porodzie działają w ten sposób, że się zapomina o bólu po porodzie, ale nie w moim przypadku, jestem w stanie poczuć ten ból w myślach na zawołanie...łuuuuu porażka :)

Kasiurek: faktycznie, nie u każdego działa, moja koleżanka robiła sobie, wyszło że ma owulację, a lekarz powiedział że w ogóle nie ma owulacji, bo coś nie tak z hormonami...

Ostatnia edycja:
Igasia, bierz no-spe 3 lub 4 razy dziennie po 1 tabletce. Na pewno nie zaszkodzisz, a biorąc regularnie możesz spowodować, że w ogóle nie będziesz miała skurczy a jeśli już to lekkie. Ja byałam no-spę przez 3 m-ce 4 razy dziennie po 1 tabletkę, żeby skurczy nie dostać, i się udało. No-spa jest bezpieczna, a lepiej prewencyjnie chociaż to zastosować! :)

Ja się witam wieczorkowo, choć jeszcze widno JUPIII :D
Ale jeszcze znikam Szymka kąpać ;) i będę później. Dziś pewnie szybko zaśnie bo pół dnia na dworze spędziliśmy :D

aaa skończyła mi się @ ;] więc pewnie dziś męża zmolestuję :p

Mamuskano wlasnie juz dzisiaj nie ide do pracy:-D
A skurcze jeszcze mam,zazwyczaj jak cos zrobie,albo siedze,jedynie,gdy leze plasko to ich nie mam.:no:
Mausefishwiem,ze to sa Brixtona,ale i tak sa za czesto,musze na siebie uwazac...mam je tez jak sie zdenerwuje...a nerwow mam niemalo.
To jest moje drugie dzieciatko. i wczesniejsza ciaza byla inna.Mialam skurcze Brixtona ,ale w pozniejszej ciazy, i nie byly one regularne.:sorry:
Rysicawiem,kochana,ze no-spa pomaga,ale ja jej tu nie mam:confused:...skonczyla mi sie. Na szczescie, juz w poniedzialek, jade do Polski:-)

Igasia, to dobrze, że do PL jedziesz w poniedziałek - powiedz mamie/mężowi/teściowej (nie pamiętam kto na Ciebie będzie tam czekał) żeby kupili no-spę forte i na lotnisku z nią już czekali :D bo lot też może spowodować skurcze.
A jak nie idziesz do pracy to leż ile tylko możesz! :)

reklama
Aha... to faktycznie - na 100% no-spa. Dobra, bardzo dobra rada. No-spa nie wpływa na płód, a pomaga dochodzić ciąże. Jak będziesz u lekarza w Pl niech Ci przepisze odpowiednie leki na podtrzymanie. Również nic nie szkodzą, a tu w UK figę z makiem Ci dadzą. Nie wiem czy wiesz, ale tutaj w UK za płód jest uważane... nie pamiętam na 100% ciąża do 21 tygodnia, jak nie do 25... Dla matek to chwila poczęcia... ale nic... idź do gina w PL.

Do góry