reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Joanna _Z Witaj:-) A w ktorym dniu cyklu wlasnie jestes?Zycze Ci zeby zakonczyl sie pozytywnym tescikiem;-)

Kasiurek a moze brzuch Cie pobolewa na fasolke?Tez mozliwe;-) w koncu objawy ciazowe sa mylaco podobne do objawow @,wiec moze...:-)

Tez mam za soba problemy z zatwardzeniem,oje ile sie z tym meczylam,kilka lat:-(Dopiero jak zmienilam nawyki zywieniowe,zeczelam jesc wiecej warzyw owocow,a mniej suchych pokarmow,i przede wszystkim wiecej pic i wiecej ruchu.,to przeszlo,choc dalej chodze bardzo rzadko-ale kiedys to czasami raz w miesiacu-masakra,meczylam sie z tym bardzo,kawa mi bardzo pomaga z rana,a w ciazy to bralam czopki i syropek (zapomnialam nazwy)ale bez rezultatu-nic nie pomagalo.

U mnie 17dc,plamienia mialam tylko jeden dzien,i nie caly czas-tylko kilka godzin.Moze to bylo plamienie okoloowulacyjne-niewiem.Sluzu owulacyjnego nie mam,tego rozciagliwego,mam wrazenie ze wogule zadnego teraz nie mam,wiec niewiem-wczoraj mialam silne zawroty glowy-caly dzien,calutki dzien spedzilam w lozku,nawet na spacer z malutka nie poszlam,nie dalam rady,a tyle sobie na wczoraj zaplanowalam:-(niewiem czy to z pogody,czy moze jakis efekt uboczny brania Castagnus.

reklama
kasik - chcialabym i bylo by super gdyby nam sie udalo i to w pierwszym cyklu -ale to raczej nie mozliwe chyba nikomu sie nie udalo w pierwsyzm cyklu po odstawce tabletek !

edit- pozatym ja nie iwem jak jest miec okres i jakie sa objawy przed miesiaczka - bo ja od 2 lat antyki brałam wiec u nas to roznie byc moze ...ja sama nie iwem anie nastawiam sie za pierwyzm dzieckiem to u nas [pierwszy cykl byl bez owocny

popatrzcie co znalazlam na kompie - nasz drugi cykl w 2008 hahah ;] kiedy zaszłam w ciąze ;] szkoda ze cykl moj cykl nie wygalda tak samo jak tamten z 2008

Ostatnia edycja:
Kasiik87 dziękuje za przywitanie jestem w 18 dniu cyklu staram się nie myśleć o tym czy się uda czy nie, bo jeden cud nam się już przytrafil i jest nim Maya ale to długa historia;)
Chciałabym szczególnie ze z roku na rok jest jednak ciężej :(

Witam Kobietki

4 lata temu doznałem radości związanej z narodzinami mojej córeczki. I choć jest cudownym dzieckiem, przez ten cały czas mówiłam ze nie chce wiecej dzieci i tyle, ze nie nadaje się na matkę, ze nie dam rady dokonać tego po raz drugi, no i jak przysłowie mówi tylko krowa;);) nie zmienia poglądów.
Coś we mnie pękło zmieniło się o czym poinformowalam mojego męża, który zawsze chciał dwoje. Ucieszył się...
Odstawilam tabletki, i teraz czekam na rezultaty drugi cykl już prawie za mną, mam nadzieje ze uda nam się

Życzę powodzenia wszystkim staraczkom i mam nadzieje ze pozwolicie mi tu zagoscic

Witamy :)
życzę aby ten 2 cykl był owocny :) Trzymam kciuki bardzo mocno &&&&&&&&& :)

Rozumiem :) Bedzie dobrze :)Trzymam kciuki bardzo mocno aby sie Wam udało :) &&&&&&&&&&&&&&&&&&
Kurcze tez bym juz chciala sie starać !!!!!!!!!!!!!!!! ehhhh, najgorsze jest to czekanie ;((((((((((((

Dojrzewanie do takiej decyzji zajęło mi 4 lata nie myślałam, ze można aż tak radykalnie zmienić zdanie ;)
Zobaczymy, nie nakrecam się za bardzo, bo to może wręcz zaszkodzić.
A wiem jak było z Maya kiedy straciliśmy nadzieje i przestaliśmy myśleć zaszalam w ciążę:)

reklama
U nas tak samo własnie było, 2 cykle nakrecałam sie jak głupia szukałam objawów itd a w 3 cyklu juz na luza wrzuciłam i zaszłam, tylko ze straciłam dziecko :(((((((
Ale własnie najlepiej tak podejsc do tego spokojnie bez nerwów itd to sie szybko zajdzie :)

Do góry