reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hej Nikola.
A który maluch? Starszak znów zafundował ranną pobudkę a młodszy szaleje wieczorami a tak to jest spokojny, ale się odzywa...
A Ty jak się czujesz?
Ja w ogóle mam w końcu zrobioną szafę i od dwóch dni walczę z poukładaniem do niej rzeczy...

reklama
hej Nikolacos czuje i pod piersia w dwóch miejscach ja podejzewam ze to moze byc prolaktyna z ropniem piersi a guza to sobie nie wyobrazam (podejzewam ze sama sobie to dziadostwo zrobiłam od sprawdzania ze mi sie ropa tam zbiera)ide we wtorek to mi ginek zbada i na usg zapisze pewnie

Wiki to cwaniak jak potrzeba. W nocy szuka mnie ręką czy jestem a jak mnie nie czuje to zaraz płacz. On śpi prawie na mojej głowie żeby mnie czuć... Jak się przekręcam albo wstaje to on się budzi... Normalnie nie wiem co mu się dzieje...
Nikola to cieszę się, że chociaż w dzień lepiej już.

Aga jesli coś czuje to w pierwszej kolejności idź na usg piersi nawet prywatnie bo gin i tak cię wyśle na to a tak jak już przyjdziesz z wynikiem to będziesz miła gotową diagnozę wiesz bez usg to on raczej za wiele ci nie powie...
Klaudusia może czuje że za niedługo będzie musiał dzielić się mamą druga też bardzo prawdopodobna opcja to tak że dzieci mają różne etapy moja Wiki miewała takie okresy że nie odstępowała mnie na krok ja z nią nie spałam co prawda ale ogólnie to po prostu potrzebowała jakoś czułości.....

Hej Wam Mamuśki

Nikolaa - czuję się dobrze :) Czekam co będzie już bez ciśnienia... Ale wczoraj byłam mega wkurzona na swój organizm, i na ten cholerny test, że aż taki psikus mi zrobiły... Chociaż moja znajoma całą ciążę bety nie miała we krwi, a druga z kolei miała owulkę tydzień później niż powinna mieć, i z tego powodu ma nieplanowanego dzidziusia w brzuszku, więc ja już nie wiem co będzie, ale najlepiej będzie - poczekamy zobaczymy. Na pewno będę się tak zachowywała, jakby było podejrzenie cąży - bez alko - tym bardziej, że dla mnie to nie problem bo i tak go piję rzadko :p

Rysia no lepiej dmuchać na zimne za jakieś 2 tygodnie jak nie będzie @ to wybierz się do gina... a co do testów to powiem tak po moich ostatnich przejściach to wiem że od razy lepiej na betę iść bo to prawie 99% pewności ....

Hej Laski!

Igasia a jakie palpitacje??? Ja nic nie wiem. A Ty już na zwolnieniu???

Agak nie zamartwiaj się - ja też miałam wycieki z piersi, a wiele dziewczyn ma taki wyciek na początku ciąży właśnie. Ja pytałam swojego ginka o wycieki i on powiedział, że jak to jest w okolicy @ to może się zdarzyć i nie ma się co martwić.

Rysica grunt to dobre nastawienie, a Ty takie masz i tego się trzymajmy :))) Trzymam za Ciebie kciuki mocno!

Nikolaa hejka - Ty to się namęczysz z tymi lekami - a owulkę miałaś zmonitorowaną w tym cyklu? Kurcze nie jestem na bieżąco...

Hej Klaudusia :))) Jak tam humorek?? Mały daje po żebrach??

Ja wczoraj jeszcze weszłam na wątek październik 2011 i się naczytałam o tym, ile fasolek już stamtąd odeszło...Zszokowało mnie to i miałam ciężką noc pełną koszmarów. Na dodatek się obudziłam i nie było mi niedobrze. Ciężko mi będzie całkiem wyluzować do kolejnej wizyty, ale skupiam się na Maciusiu. Chłopak zdrowy, wesoły, przystojny hehe :)) Czego więcej chcieć :)

Maju miałam monitoring owulacji nie było prawdopodobnie ale i tak kazała zatestowac w 30 dniu cyklu z tym że ja wiem że będzie na pewno I bo tempki mierze i żadnego skoku nie było wiec tylko tak proforma teraz mam trzy miesiące jak się nie uda to znów na monitoring aczkolwiek ginka dała mi duża nadzieje wiec od następnego cyklu pewnie znów zacznie się starankwe szaleństwo z szukaniem objawów i wariowaniem przed terminem @... a co do strach twoje gto jest zrozumiały każda kobieta to w ciży przecież przechodzi ale masz raje nie poddawaj mu się bo to może ci tylko zaszkodzić

reklama
Hej Maja! Mały żebra mi odpuszcza o dziwo. A kiedy masz następną wizytę?
Rysica a ile dni już nie masz @?
A Wiki kiedyś był za tatą bardziej ale teraz woli mnie, bo mu czytam bajki, opowiadam wszystko... Jak rysuje to mi się chwali co narysował... Tata jest do dobrej zabawy i już nawet za nim nie płacze jak wychodzi. Synuś mamusi taki się zrobił...

Do góry