reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

czesc dziewczynki,
zagladam tu i obserwuję was regularnie ale jakos nie mam czasu się odezwać.
dzisiaj byłam u lekarza i chciałam się komuś pożalić:(((
po pierwsze, czy któraś z was ma problemy z małą ilością wód płodowych?? lekko się wystraszyłam. baba mi powiedziała, że mam jedynie dużo pić.
a jak podczas badania zapytałam ją o płeć, to mi wredota powiedziała, że jej za to kasa chorych nie płaci !!! i jest od tego, żeby sprawdzić, czy z dzidzią wszystko w porządku !!!
myślałam, że ja zjem na tym fotelu :mad: dodam, że siedzę w niemczech i to jest prywatny lekarz:((
mam nadzieję, że wy nie musicie znosić takich wrednych ginów.
tesknię za naszymi prywatnym, polskimi, kochanymi ginekologami :D

reklama
wesmonika zmień ginekologa!!!, takie podejście jest niedopuszczalne! A wsród prywatnych w Polsce też chamy się zdarzają :(
I na małą ilość wód płodowych czasem wystarczy pić dwa razy więcej, ale uwaga WODE MINERALNą NIEGAZOWANą I śWIEżO WYCIśNIęTE SOKI OWOCOWE LUB WARZYWNE nie kawy i inne gazowane okropieństwa. ;D
Z Luckim miałam chwilke mało wód i to mi pomogło (piłam min.3,5 litra wody i jadłam dużo grapeifruitów i pomarańczek) ;)

Halo, wesmonika kopnij w dupsko tego ginekologa :mad: bo to szczyt chamstwa tak się zachowywać a po co masz się w takim stanie jeszcze denerwować

luckymama i miłka dziękuję za pocieszenie. kochane jesteści i śmieję się właśnie jak głupia :D
ja piję wodę lekko gazowaną, dzisiaj mam za sobą już ponad litr i boję się wyjść z domu ;D
od niegazowanej robi mi się niedobrze hmmm nie wiem, czy to normalne :(
kupię sobie owocki i będę ciiiisnąć ;D

Mi też czasem niegazowana śmierdzi rybami mój mąż się z tego śmieje :laugh: więc pije pół soku, pół wody i jest git :laugh:

hej dziewczynki :)

co do wody... zawsze pilam niegazowana, ale w ciazy mi sie odwrocilo i tylko gazowana wchlaniam... na razie moj gin nic zlego nie wypatrzyl we mnie, zobaczymy, jak to wyglada 14 sierpnia :) ale ja nawet chyba 2l dziennie nie wypijam, chyba ze w owocach, bo te kilogramami jem :)

co do usg 4D... nie wiem, gdzie pojsc - jest u mnie w miescie jeden gabinet, ale nigdy nie slyszalam zadnych opinii o nim... myslicie, ze powinnam sie gina poradzic? nie bedzie to tak, ze "podwazam" jego autorytet, chodzac do innych? nie chce popelnic faux pas, bo to wspanialy lekarz i czlowiek :-) ukryc przed nim ten fakt? chollercia. a juz chyba czas sie umowic.

a co do magnezu - ja na wlasna reka biore od ponad tygodnia... bo mialam skurcze w lydkach, no i ten twardniejacy brzuszek. a poza tym, nie wiem, czy wy tez tak macie, ale strasznie szybko i mocno bije mi serce - nie mierzylam, ale wrecz cala "chodze"... naprawde, bije mi tak jak po dlugim biegu - nie wiem, czy to naturalne? moze magnez i na to pomoze?

buziaki :)

aenye gzie jest ten gabinet? (też jestem z Rumi), chciałabym zrobić sobie pamiątke w postaci filmu, bo u mojego gin dostanę co zajwyżej kilka zdjeć ale i tak z niego nie zrezygnuję, bo to super ktoś.
miłka pół na pół z sokami to bardzo dobrze
Niegazowana woda jest super ale smaczna jest tylko żywca (polecana nawet przez IMD!).
;D

..aenye Jak ja powiedziałam mojemu, że idę do innego na USG to się obraził (ale na krótko) ale wolę aby zrobił mi to ktoś, kto TYLKO zajmuje się USG i z tego ma specjalizacje bo zrobi to naprawdę porządnie. Sama zadecyduj czy powiedziec prawdę albo pociśnij kit, że np. tylko tam nagrywają dzidzie na płytkę czy cóś ;)
Mi też wali serce jak oszalałe mam puls powyżej 100 a zawsze miałam max 50, byłam u kardiologa ale stwierdził, że w ciąży może tak być byle by ciśnienie było w normie mam nie wysilać się, odpoczywać i takie tam bzdury ;D

reklama
Ja swojemu ginowi nie mówie bo po co?? Lepiej nie ryzykowac, że się obrazi :p MI też serducho pracuje na wysokich obrotach i czasem ( a ostatnio coraz częściej ) mam problemy z oddychaniem :( tak mi ciężko jakoś... A ciśnienie mam od 90 na 50 do 120 na 90 i tak w kółko ale czuję się dobrze podobno w ciąży tak może się dziać ???

LUkcymama Oj ja też wode Żywca polecam mniam no i rekomendowana przez Instytut Matki i Dziecka :D

Do góry