reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

nonek gratulacje coreczki!! i super, ze zle nastroje minely!

..aenye ciekawy pomysl na suknie. czekamy na jakies fotki :) to ty jeszcze nie wiesz jaka plec? myslalam, ze lekarz powiedzial ci, ze syneczek??

dziewczyny nie wiecie czy jest jakis program, w ktorym mozna zrobic zdjecia z filmiku z usg 4d??
lekarz tym razem zrobil mi same filmiki a chcialabym sie wam pochwalic moja dzidzia ;D

reklama
nonek gratuluje córeczki :) Super, że wreszcie troszke czasu będziesz miała dla siebie, będziesz nas częściej odwiedzać :D

...aenye juz się nie moge zdjęć ze ślubu doczekać, suknia będzie wystrzałowa :)

KICIA80 co do programu to szczerze pewnie jakis jest ale nie mam pojęcią :( spróbuj zrobić tak:

jak oglądasz filmiki na komputerze to w momencie który byś chciała nam pokazać włącz pause, wciśnij klawisz PrtScn SysRq to jeden z tych 3 w prawym górnym rogu, potem wejdź w painta -> edycja -> wklej i pokarze ci się cały obraz z kompa wytnij co ci nie pasuje, zapisz obraz i powiino być ok

Spróbuj może się uda inaczej nie potrafie pomóc

ha :)

no mam nadzieje, ze ladnie sukienusie narysuje i sie z krawcowa dogadamy :) i ze sie uda :) na razie w moich marzeniach jest wprost DOSKONALA...
musze powiedzie, ze troszeczke mnie dee zainspirowala :) ona tez ma taka "stylizowana" sukienke... przepiekna... choc styl zupelnie inny niz moj (u mie to taka bohema lat 20), ale liczy sie inspiracja :)

kicia - mi lekarz dal 90% gwarancji, ze to, cosmy widzieli na ekranie, to byl siusiak ;-) niby ze pepowina mogla tak sie zwinac i wygladac jak jaderka... ale to bylby chyba cud ;-) bo to byly przesliczne jaderka, hihi ;-) (poznaje, po tatusiu ;D ;D ;D ;D ;D ;D) smiesznie bedzie, jak sie to jednak okaze dziewuszka!!! ale sie bede smiala ;-) i cieszyla ;-) ;-) ;-)

w ogole!!! siostra mi przywiozla z anglii (gdzie w koncu nie jade :< grr) przesliczne ubranka... jutro wstawie :) po prostu BOMBA!!!

i wybralam nawet wozek moich marzen (widzialam go na ulicy, zeby nie bylo, ze tak tylko ze zdjecia ;-) ) !! co prawda nie bardzo na niego licze, bo kosztuje ok 2400 i nie wiem, czy tata sie na az tyle szarpnie, ale straaaasznie mi sie podoba. tez wkleje jutro. :)
a teraz mykam lulac :)

buzka :)

nonek gratuluje córeczki :-) aenye piękny pomysł na sukienkę, aż żałuję, że ja już po ślubie i mogę tylko powspominać ;)

No to po wizycie :) Ogólnie dzidzia rośnie w swojej pięknej średniej - termin mi od początku wychodzi na 17 grudnia i nic się nie zmienia - tylko nogę ma dłuższą - 10 grudnia - ale wiecie, tam są odchylenia dwa tygodnie w każdą stronę ;)
Pięknie już było widać serduszko, rączki i nóżki. Dzidzia possywała sobie palca :)) wie co dobre :)
A czy chłopak czy dziewczynka niestety nie wiem dalej - wydaje się, że owinęło krytyczną okolicę pępowiną (wstydliwe być musi), no i teoretycznie wyglądało na chłopaka, ale lekarz mówi, że daje 50% że to jednak pępowina, bo jąderek nie było wyraźnych, tylko taki maz.
Anyway, pewnie za tydzień umawiam się na 4D, to powklejam jakieś ciekawsze zdjęcia, bo teraz głównie mazy jakieś były, to nawet nie drukowaliśmy :)
A mój dr zapisał mi profilaktyczny Magnez+B+E (MBE sie podobno nazywa), słyszeliście o takim cudzie?
Też wam takie coś kazał brać? Ciekawi mnie po co, bo w sumie te uderzeniowe dawki witamin w suplementach dla kobiet w ciąży są dość przerażające... :D

kasia_zprzyznam, ze nie slyszalam o takim udzie, ale chyba lekarz wie co mowi. Moze to dobre jest? Ja sie swojego tez zapytam o to.
Moja kolezanka jak sie dowiedziala, ze bede miala corcie, to powiedziala, ze wspolczuje mojemu mezowi- 3 razy w miesiacu zespol napiecia przedmiesiaczkowego ::) ::) ::)

kasiu z słyszałam że USG 4D jest mniej dokładne od zwykłego ponieważ komputer sam „ubiera” sobie obraz :laugh:, jak czegoś brakuje to sam to sobie dorysuje :laugh:, jestem ciekawa co Ci tam wyjdzie no i czekam na zdjęcia 8)

To się tak mówi 4D, 3D, ale polega na tym, że jest to zwykłe USG 2D, na którym ogląda lekarz malucha, a symulację przestrzenną robi komputer, jak się chce. Mój gin polecał je dlatego, że aparaty są wyprodukowane w zeszłym roku, max 2 lata temu, przez co są bardzo dokładne, bo nowe. Też na tych samych aparatach robią USG genetyczne, naczyniowe. Dlatego warto zrobić, a to 3D to taki tylko bajer, jakby ktoś chciał sobie buźkę pooglądać (chociaż i tak w tym wieku przypomina raczej obcego ;) )

A czytałam sobie o tym magnezie, co to mi lekarz zapisał i doszłam do wniosku, że to pewnie dlatego, że mam ciśnienie w górnej granicy normy (140/80), ale na wizycie mnie zaćmiło i zapomniałam go zapytać ;)
A tu sobie poczytałam http://www.pfm.pl/u235/navi/199868 no i wszystko jasne :)

Jak się fajnie tłoczno nam tu zrobiło :) SUPER :)

kasiu czekamy na dalsze wieści :)

nonek z tym zespołem napięcia to fakt nie ma czego zazdrościć ale za to jaki mąż rozpieszczony prze 3 kobitki będzie :)

reklama
Moje samopoczucie coraz lepiej, apetyt dopisuje, a chudnę!!! Na razie nie dużo- 2 kg, ale jednak! Powinno być chyba odwrotnie?! :-[ Czy Wam tak sie teraz zdarza ??? ??? ???

Do góry