reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Nieistotku moj przy urodzeniu 36cm a teraz kolo 41-42.
nie przejmuj sie dzieciom czesto sie glowki odksztalcaja, bo kosci jeszcze miekie, ale to minie z czasem!!
ty to masz szczescie do tych lekarzy :wściekła/y:

aenye moj maly tez spal pieknie przez 6 dni od 23 do 5, potem przerwa na karmienie i kima do 8-9.
aleznowu sie zaczelo nocne karmienia i pobudka o 7!! najgorsze ze on tak od 7 do 9 nie spi i potem zasypia a ja juz rozespana i nie moge zasnac!! grrrrrrrrrrrr
acha i cycus to dla maluszka tez picie wiec czasem moze chciec czesciej niz 2 godz, zwlaszcza jak jest goraco, takze spokojnie mozesz sie streswac ze przytyje :)

Nonek i co smakuje malej jabluszko?

reklama
Kasia_z:tak: :-)
Kicia:-)

..aenye nie musisz być tak restrykcyjna w godzinach karmień, bo karmiąc cyckiem karmić się powinno na żądanie (dziecko samo reguluje sobie czas i ilość wypijanego mleka), jeżel;i tak nie jest to potem może cały czas dopominać się piersi, bo to najprzyjemniejsza rzecz na świecie. :-)

Nieistotna jam biedna jak mysza pod kościołem;-) I nie martw się to na bank nie krzywica, tylko jak Nonek mówiła, potwornie ciężka robota do zrobienia przy karmieniu i Filipek się wysila,główka się poci bo ma prawo:tak: Spokojnie, będzie git.

Polecam kwietniowe numery "Twoje dziecko" i "Dziecko". Bardzo dużo na temat alergii, a przede wszystkim nowa tabela żywienia niemowląt. Dla mnie zaskakujaca, bo teraz od 5 miesiąca wprowadza się kasze manną, gdzie jeszcze 2 lata temu od 10 miesiąca.
Wogóle dużo ułatwień i to najlepsze że lekarze z IMiD to polecają.

Mój MiniMaksio ma 42 cm obwodu głowy.
Już się nie mogę doczekać powrotu do domu, żeby wsztawić Wam troche jego fotek:happy:

moja już się w spaniu unormowała chodzi spac o 20-21 i wstaje 5-6 :tak: mi to generalnie nie przeszkadza bo jestem rannym ptaszkiem :-D a zresztą wole aby tak było bo jak pójdzie do żłobka to nie będzie problemów z przestawianiem na wcześniejsze wstawanie ;-) a tak to juz rano jest cycek, kupa a potem sobie leży w wyrku a ja mam czas na gary, obiad i takie tam :tak:

ufff ale sie was naczytalam
z mieszkaniami to horror
ja dziekuje Bogu ze mamy mieszkanie wlasne, w super miejscu etc etc, stara ochota
generalnie u nas w kamienicy metr kosztuje 9 tys!!!!
wogule to jest przegiecie
polowa moich znajomych kredyt i mieszkanie kupuja (no bo co zrobic? ) ale ja na slowo kredyt mam uczulenie
ew planujemy wziac kredyt kiedys jesli juz pod to mieszkanie , kupic dom pod warszawa i splacac kredyt z wynajmowania tego mieszkania
ale to tez nie jest halo dla mnie
fakt ze jakbysmy sprzedali nasze mieszkanko to dom pod wawa mamy ze ho ho ufff

co do spania moj sobie robi 2-3 drzemki w iagu dnia po 1-3h
a tak to sie bawi w lezaczku albo lozeczku etc

dzisiaj spal od 22 do 8 bez przerwy potem zarelko i lezal z karuzela do 10!!!! mistrz

dzisiaj mielismy w nocy niezla jazde
slysze jakos o 3 przez nianie ze mlody jaka
wiec wyslalam tatusia zeby zapchal go smokiem
poszedl i mowi ze ma zamkniete oczy wiec moze przez sen cos
potem za jakies 20-30 min znowu jojczenie i placze w koncu
zdziwilm sie normalnie bo ani to pora dla niego ani nic
ale ide i znowu patrze: spi, lapy w gorze cisza spokoj
mowie mojemu: to nie nasz
okazalo sie ze nasza fascynujaca niania zlapala jakis inny nadajnik od jakiegos dziecka heheh
wiem bo o tym przeczytalam
ale mozna bylo sie przerazic hehe ze jakis duch nam nadaje :laugh2: :laugh2:

ja mu daje lyzeczke soku gerbera jablkowego do picia dziennie

Obwód głowy Nat przy porodzie -33 cm, a teraz ze 40 /później zmierzę, bo nie mogę centymetra znaleźć:-D /

Kicia - pisz jak było na basenie!!! jak instruktor??? co robiliście???

Sugar :-D najlepszego dla Igiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kate bylo bardzo fajnie! instruktor fajny, mlody ma duze doswiadczenie w pracy z dziecmi!! i fajne podejscie! wszystko tlumaczy i wogole! najpierw pol godziny z nim w tym srednim basenie a pozniej pol godz indywidualnie w najmniejszym! instruktor mowil ze po takich zajeciach dziecko szybciej sie rozwija ruchowowo, lepiej spi i ma lepszy apetyt!
i faktycznie maly zasnol jeszcze na basenie i spal jak kamien chyba 3 godziny :tak:
narazie takie wymysla rozne zabawy i cwiczenia zeby oswoic malego z woda! ale byl taki juz straszy chlopiec ktory byl juz na 5 zajeciach i normalnie plywal w rekawkach ale to super wyglada :-D :-D :-D
robilismy juz nurka (zanozenie dziecka na chwile pod wode) maz robil ja sie nie odwazylam :szok:
kurs trwa 3 miesiace, raz w tygodniu czwartek 17. kosztuje 300zl.
my sie zapisujemy, za dwa tyg (w przyszly nie mozemy bo maz wyjezdza).

Roni no to pieknie maly z ciebie wyssal!! musisz sie wykurowac bo niebawem opadniesz z sil!!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry