reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Poci sie strasznie, i splaszcza mu sie tyl główki wiec ewidentnie poczatek krzywicy polece niebawem do lekarza, nie bede zwiekszac sama ilosci kropel

moj mial 33 przy porodzie a teraz 40 wiec chyba jest ok, chociaz ma dziwny ksztalt głowki, ciemioncza juz nie wyczowam

reklama
moj maly akurat spi, wiec nie mam jak mu zmierzyc. ale, nieistotku, nie sadze, by to byla krzywica, jesli tylko przy jedzeniu. moj tez ma cala glowke mokra nieraz, a nieraz nie. zalezy od wysilku.
moj za to sie poci jak spi?? to dziwne czy nie? goraczki nie ma..

aha, a co do ilosci kropel - ja mialam dawac 1, ale daje codziennie 2,3 - zalezy jak wpadnie. generalnie to chyba nie mozna za duzo wziac d3. przynajmniej ja tak czytalam. sama tez zazywam, maz tez. o wiele zmniejsza ryzyko raka, chorob serca itepe.

co do zabobonow - ja slyszalam o innym, zeby lizac czolo - od prawej do lewej, splunac i tak trzy razy ;-) jak dotad nie wyprobowalam, ale jak mi opadna rece to wyprobuje :-)

ja odnosnie cyca jestem restrykcyjna, hyhy. nie ma ze co 5 minut. min. 2 godziny musza minac od karmienia :-) jak czesciej placze, to na pewno nie z glodu. lamie sie tylko, jak jestem w gosciach (wszyscy nadaja, ze "niedokarmiony" i mam mu dac, nie chce mi sie spierac), no i w takich akcjach jak wczoraj w mij, kiedy nie mogl przestac wyc :zawstydzona/y:

nieistotna jak spi na wznak to moze mu sie splaszcac tyl glowy, Helen do tej pory spala tylko na prawej stronie i ma spaszczona glowe z prawej, teraz jej sie odmienilo i spi na lewej stronie wiec sie wyrowna, u Hani bylo to samo, nie mysle ze to krzywica

Atol ile wazy teraz Twoja mala? Pytam z ciekawosci bo juz kiedys Cie pytalam ale nie bylo Cie akurat kilka dni na forum i pewnie przegapilas pytanie.

a my amamy pol domu w Gdyni Orlowie, tylko niestety to POL a drugie pol moja siostra cioteczna z toxyczna ciotka, no i problem z praca, w innym ukladzie juz bym tam mieszkla, uwielbiam Gdynie

pingwinek, ja ja wazylam ostatnio 14 lutego i wtey wazyla 4000, teraz dopiero ide okolo 28 marca to sie okaze

a obwod glowy przy urodzeniu to nie wiem ale nie wiecej niz 31 a teraz tzn 14 lutego 36cm

W odpowiedzi na prosbe Nieistotnej, mojej obwod byl 34,5 a po 2 miesiacach 38.
Atol pytam bo moja malo tyla ostatnio,a tez dosyc mala sie urodzila i chcialam wiedziec jak Twoja przybiera. Moja w ostatnim miesiacu tylko 600gram. Dzieki z aodpowiedz :-)

z tym przybieraniem to roznie bywa, Hania super przybierala. jak miala 10 miesiecy to 4 razy wiecej wazyla niz przy urodzeniu, a teraz schudla, nie chce jesc, a lata jak opetana, wczoraj tak wyryla buzia w podloge ze krew sie polala:szok: , wazy teraz 10 kg, czyli przez pol roku przybrala raptem 500g

ja teraz przy Helence w ogole sie nie przejmuje, z hania latalam co tydzien na wazenie, a teraz tylko przy okazji wizyty u lekarza, chyba tak to bywa z drugim dzieckiem

reklama
Do góry