reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Moj maly uklada bardzo roznie glowke wiec nie wydaje mi sie by splaszczyla sie od lezenia
dzieki laski za odpowiedzi, wedlug waszych dzieci moj rozwiaja sie takze ok

nie wiem ile wazy bo moja lekarka od 1.5 go nie wazyla chociaz bylam u niej 4razy w tym czasie
a glowke mu sama mierze bo ona nie raczy

reklama
hej :-)

moj mial przy urodzeniu 35, teraz 42cm.

w ogole tak mnie wnerwil dzis moj syn, ze halooooooooo!!! jedzie na jakims spidzie za mna na macie. kufa. o 5.45 pobudka, dafaaaaaaaaaaaaaaaaaakkkk!!!! wczoraj zasnal ok.20.30, na macie, ale o 21.20 sie obudzil, to go wykapalam, jak zawsze. darl ryja z glodu niemal caly czas ;-) i przy cycku zasnal, o 22.20 spal w loziu. i gowno, zamiast jak zwykle obudzic sie pierwszy raz ok.6, potem kimnac do 9, spal do kufa 2.30!!! pobudka, karmienie, spanie, 5.45 pobudka na maksa...
normalnie wscieka mialam jak nie wiem, nie wiem, co bym zrobila, gdyby nie bb!!!

*****, jestem chora.mam zap oskrzeli i gardla:eek:i jak mam to zrobic zeby małej nie zarazic?:angry:
moglabym pomieszkac u rodzicow ze 2 dni,ale to niewykonalne.bo A musi isc do pracy.

Jak karmisz piersia, to moze nie zarazisz. Kup sobie w aptece maseczki, to dosc dobry sposob ograniczenia zarazkow wokol dzidzi. Ja do tej pory bylam juz kilka razy poziebiona, kaszlaca, zakatarzona. Jak do tej pory mala nie zalapala. A teraz kiedy ja jestem zdrowa, to chyba ona ma jakis katar. Slysze jak jest zaflegmiona. WRRRR....

Nie karmię piersią.dlatego mogłabym sie na chwile wynieść.no ale to nie takie proste..
maseczke noszę, ale tylko jak przy niej coś robię, a normalnie to kicham i kaszlę w powietrze:baffled:
*****,ide zaraz wietrzyc..

Ja jak kichalam i kaszlalam, to w pieluche. Mialam caly czas przy sobie tetre i w nia sobie kivhalam i kaszlalam. Moze dziwny sposob, ale na pewno w powietrzu bylo mniej zarazkow. A moze masz mozliwosc zamiast siebie to mala wyekspediowac z domu?
Majerana wlasnie zrobila taka kupe, ze bokiem jej wyszlo i cala sie obsmarowala, lacznie z bluzka. Musialam ja pod kran wsadzic. Ale ciesze sie. Odkad daje jej podgotowane i zmiksowane jablko problemy z zaparciami skonczyly sie jak reka odjal. Dzis wprowadzam marchewke...

A juz dosc dawno. Zaczelam proby jak miala jakies 3.5 m-ca. Pozniej jak dostala skazy i nie byla wiadomo dokladnie od czego to przerwalam. Ale od jakis dwoch tygodni daje regularnie. Obieram pol jablka, kroje na kawaleczki i zalewam niewielka iloscia wody. Zagotowuje. Jak tylko jablko jest miekkie ( gotuje jakies dwie-trzy min) miksuje. I daje jej lyczeczka taki mus. Specjalnie daje lyzeczka aby sie juz oswajala z nia. I nia mam wiekszych problemow.

reklama
Do góry