reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Nieistotku kredyty!! nie sadze zeby ktoras szastala taka gotowa :-)
luckymama no to ladnie Minius urosl!!!!!!!!! :szok:

kasia_z - mowisz serio? a skad taki wirus hipotetycznie moglby sie wziac? niktbo nie robilam nic szczegolnego, nawet nie sprzatalam, coby miec powod, ze niby reakcja na jakies chemikalia.. nie mam pomyslu, skad to.. ale o dziwo zmalalo od rana?

fanti - wlasnie doczytalam, co mowilas o swoim synku, moj tez od wczoraj ma dziwne jazdy na zarcie co uwaga poltorej godziny, nie wyrabiam i wnerwiam sie na niego ;-) wczoraj, z nerwow chyba, opie..dolil 3 cycki naraz w mama i ja... oczywiscie z wlaczona syrena non toper.. dwie godziny pozniej znowu chcial jesc, ale dalam mu herbatki, zreszta caly czas bojac sie, ze mu rozepcham zoladek. grr. myslalam, ze go "sprzedam na allegro". i spal raptem jakies 40 minut w aucie, po czym o 8 padl na amen. podudka na szame o 4.30, a o 6 wstal!!! grrrrrrrrrrrrrr!

Laski powiedzcie mi czy wasze dzieci tez tak sie pocą
jak go karmie, opiera o mnie głowke i po chwili ma cala mokrą
strasznie mu sie glowka poci

i prosze sie poswiecic i napisac mi tutaj ile wasze dzieciatka mialy obwodu glowy przy urodzeniu a ile maja teraz..

moje dziecko ma dziwne napady krzyku :confused: uspokajam go cycem i wychodzi ze cycka 20h na dobe.. niby nie da sie przekramic ale..

Takie pocenie się główki może być objawem niedoboru D3 - zwracał mi na to uwagę pediatra, my zwiększyliśmy dawkę i pocenie się skończyło.

Obwód główki przy urodzeniu 36cm, teraz ok. 42-43 (po rozmiarze czapeczek).

Dzwoniła dziś do mnie teściowa, żeby się podzielić wiedzą od prababki zielarki. Mówiłam jej, że Piotruś taki niespokojny, nie chce spać i w ogóle. Mówi, że kiedyś jak tak było to się mówiło, że ktoś zauroczył. I trzeba wg wiejskiej medycyny wziąć zużytą pieluszkę, przetrzeć od głowy do stóp i splunąć za siebie. I tak trzy razy. I wiecie co, spróbowałam (no bo przecież nie zaszkodzi). I on mi normalnie się najadł (bez rzucania przy piersi) i pięknie sam w minutę zasnął. I śpi. I wygląda że śpi głęboko - nie wierci się, nie marszczy, od paru dni tak nie było.
Strasznie to wszystko dziwne. Ale działa. :eek:

Nieistotku mojej główka się nie poci a co do rozmiarów to przy urodzeniu było 36 a ostatnio 39, pisałam gdzieś, że neurolog kazał mi monitorować wzrost główki :tak:

Kasiu jeśli pomogło to czemu nie ;-) wszystkie chwyty dozwolone :-D

Nieistotna ja także czytałam o tym poceniu,że jest to jeden z objawów zaczynającej się krzywicy..:baffled: może u Filipka to nie krzywica ale tak jak mówi Kasia dopiero oznaka niedoboru wit D3.
Co do obwodów główki.. po urodzeniu 35 a teraz 42.

Kasia co do odczyniania zauroczeń to też przez to przeszłam. Dokładnie w nowy rok. Co prawda ja nie wierzę w żadne zabobony więc nie ja to robiłam tylko moja mama. Polegało ono na przelewaniu dwóch jajek z szklanki do szklanki nad głową dziecka.. I podczas odczyniania uroków zdarzyła się dość śmieszna sytuacja.. moja mama kazała mi trzymać małego a ona przelewając te jajka mówi "uciekaj stąd diable" na co wszedł mój bratanek (8 lat) a ponieważ tak stałyśmy, że on nie bardzo widział co robimy jak usłyszał słowa babci, zrobił smutną minę i mówi: "do mnie babcia tak mówi?" Moja mama tego nie usłyszała więc on powtórzył.. Normalnie myślałam, że padnę ze śmiechu..:-D a wtedy miałam jeszcze świeżą bliznę po cc i nie bardzo mogłam się śmiać.. Małemu wytłumaczyłyśmy o co chodziło i nie przejął się bardzo ale potem jak tylko Oliwier płakał to on mówił "babcia idź mu wygoń tego diabła"..

Dziewczyny dzięki za rady co do ciemieniuchy. Spróbujemy i kompresów.

Nieistotna jak poci sie przy jedzeniu, to tez tak moze byc. Dla dziecka to nielada wysilek i moze sie wtedy pocic. Wcale nie musi to oznaczac braku wit D3.
A ta pieluszka, to taki zasikany pampers? Musze sprobowac...:-):-):-) Uwielbiam wszelkiego rodzaju zabobony:-)

reklama
Do góry