reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

JESTEM MISTRZU SWIATA!!! Jako jedna z dwoch osob na roku dostalam 5 z wielkiego egzaminu z 2 lat z niemieckiego! Jestem przeszczesliwa. Czuje, ze niedlugo zaczne odczuwac delikatne ruchy dzidzi. Juz nawet dzis mi sie cos wydawalo, ale chyba to jednak nie to....

reklama
Nonek moje gratulacje oczywiscie co do zdanego egzaminu BRAWO. A co do ruchów to faktycznie całkiem możliwe że już niedługo bedziesz bardziej czuła bo o ile dobrze licze to już masz 14 tydzień:)) A moja bratowa o ile dobrze pamietam to poczuła pomiedzy 16 a 17 tyg w drugiej ciąży, Ja już też nie moge się doczekać ;D

czarna79 to jeszcze nie zaczelas 4 miesiaca? to jak to sie liczy ? myslalam, ze zaczynajac 13 tydz zacyna sie 4 miesiac ??

nonek gratulacje!

dziewczyny a jak to sie wlasciwie odczuwa te ruchy?
wczoraj wydawalo mi sie ze cos czulam, takie leciutenkie pukniecia, trochce jakby burczenie w brzuchu... ciezko opisac.tylko, ze to jeszcze za wczesnie z tego co wiem! ale to takie dziwne uczucie... nie wiem co to mogloby byc innego ::)

Kicia sama już nie wiem

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

No i według którego schematu tu liczyć?

Mi najbardziej odpowiada 2 schemat i chyba jego bede sie trzymać choć wiadomo że nie ma równych miesiecy ale ten akurat jest najbardziej odpowiedni dla mnie.

czesc ;-) no to ja tez sie pochwale ;-) dostalam awansem piateczke z filozofii i nie musze juz lezc na egzamin :) :) :) straaaaaaaaasznie sie ciesze, bo w tym roku jak nigdy zalezy mi na stypendium ::)

nonek - gratulacje!!! no ja tez sie nie moge doczekac, ale nawet bunka nie mam, wiec co tu mowic o kopniaczkach :) :) :)

aenye moje gratulacje! Ja pojutrze bede walczyc o zwolnienie z egzamu z immunologii. A na stypendium przestalo mi zalezec. tak aby wszystko pozaliczac i miec z glowy. Choc nie powiem, na razie najgorsza ocene mam z wf mimo zwolnienia lekarskiego i potwierdzonego przez rektora, 3. Ale facet jest kopniety. Przez to chyba bedzie mi brakowalo sredniej. Ale najwazniejsze jest moje zdrowie psychiczne i nie bede sie wyklocac. Pozdrowienia dla wszystkich Brzucholkow ;D ;D ;D

ja niestety, przy moim wrodzonym lenistwie (potwornym...!) jestem "glupio" ambitna. nie lubie, jak jest ktos wiele lepszy ode mnie ;-) szczegolnie w przedmiotach, w ktorych sama mam wiele do powiedzenia :) i generalnie lubie walczyc o dobre oceny. u mnie tylko oceny z 7 przedmiotow ida na srednia, i to 4 z egzaminu... na razie mam juz 2 piatecki :) mysle, ze jesce co najmniej dwie moge miec bez problemu. i jedna troja - z historii (moja pieta achillesowa... nie umiem sie historii uczyc :( )
ale nie jestem kujonik ;-) zawsze na ostatnia chwile wsio ;-)

no i mamy tak malo $, ze 300 zl, a nawet 250 (nie wiem jak bedzie w przyszlym roku) to jak gwiazdka z nieba.. :)

reklama
Do góry