reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Ale tutaj cisza
A ja mam dzisiaj wizyte u gin i już jestem pełna strachu od dwóch dni odczuwam pewne czeste kłucie w podbrzuszu i troche mnie to niepokoi bo wczesniej gin mowila mi ze mam twarda szyjke typowa na skurcze i mam nadzieje ze to nie to :( a pozatym wczoraj najadłam sie brzoskwinek i jakas skorka mi staneła bo tak mnie głowa bolała od żoładka ze niemogłam sie z łóżka podnieść, ale teraz jest ok.

aeyne Gratulacje tak szybkiego bezstresowego egzaminku zakończonego taka ocenka aby wszystkie takie były

reklama
ja mam takie dziwne klucie tez co jakis czas
od wczoraj
jak mi szybko nie przejdzie ide jutro do giz
a Ty powiedz co pani doktor Ci powiedziala

mam nadzieje ze wszystko bedzie ok ;)

Napewno dam znac do gin ide na 17 wiec wieczorkiem napisze co i jak, ale wlasnie rozmawialam z bratowa (jest 23 tc) i ona tez miala tak i gin mowila ze to z powodu powiekszajacej sie macicy. No coz zobaczymy wole uslyszec to od gin choc i tak juz sie uspokoiłam.

Cześć kobitki kochane. Ojjj strasznie długaśno mnie nie było i jakoś zalatałam się troszkę  ;)
Wczoraj byłam u lekarza na USG i dziewczyny widziałam moją żabcię. Ale cudowne uczucie. Maleńkie cały czas fikało koziołki i obracało się na boczki a jak się zmęczyło to podłożyło sobię rączkę pod główkę odpoczęło troszkę i dalej fikało  :laugh: Pan doktor pomierzył, posprawdzał, pokazał nam jeszcze serduszko ( ale normalnie bije jak szalone ) maleńki żołądeczek, kręgosłup i inne takie tam maleńkie cudeńka. I najważniejsze że wszystko jest jak najbardziej prawidłowe.
Normalnie chodzę jak w chmurkach i cały czas się zastanawiam co akurat porabia moje maleńkie  :D
A tak poza tym  to zmagam sie z okropnymi mdłościami. Nie wymiotuję na szczęście ale ciągnie mnie okropnie i to potrafi tak cały dzień  ::)
Co do liczenia miesięcy to czytałam gdzieś w jakichś mądrych książkach że jeden miesiąc ciąży to 28 dni ( czyli miesiąc księżycowy ). To u mnie juz jakieś 2 miesiące i 26dni hehehe  :laugh:

No to jestem po wizycie. Przezierność karkowa i kość nosowa w jak najlepszym porządku ;D Kruszynka cały czas spała zanic w świecie niechciała sie poruszyć(10 min gin rożnymi sposobami próbowała poruszyc) dopiero jak zaczełam sie śmiać poruszyła się i dopiero wtedy gin mogła zmierzyć przezierność, ale tak sie krecił jakby znów szukał miejsca i pozycji do spania. Coś niesamowitego aż mi dech zapierało, a co najlepsze leżało tak rozkraczone jak żabka i choć jest bardzo wcześnie pani gin podejrzewa że bedzie to chłopczyk ;D.
Co do kłucia które mnie martwiło, jest w jak najlepszym porządku to oznacza że rośnie i mam sie cieszyc a nie zamartwiac :p Aha i przytyłam 0,5 kg wiec jest ok. Mowie wam ale jestem szczęśliwa normalnie góry mogłabym przenosić.

Buziaki

czarna strasznie sie ciesze, ze wszystko jest w najlepszym porzadku. Az Ci zazdroszcze, bez zawisci oczywiscie. :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh

Czarna bardzo się cieszę, że wszystko oki.
Powiedz, przezierność karkową sprawdza się standardowo przy usg, czy jak to jest?

Alize tak to jest standart miedzy 12 a 14 tyg (chyba) jest to normalne USG wzbogacone pomiarami:))

Ah z wrazenia zapomnialam napisac ze to jest moje ostatnie opakowanie Luteinki i nawet badan gin niekazala jeszcze robic twierdzac ze te ostatnie sa tak pikne ze nie ma takiej potrzeby ;D

reklama
brawo, czarnulko!!!!!!!!! suuuuper :) :) :) i moze bedzie parka :) :) :) gratuluje!!!!!!!!!

mnie jeszcze mecza mdlosci troche, a w ogole to jest mi slabo czasem - nie wiem... albo nagle zaczyna mi serce bic jak oszalale (ale tylko czuje, jak bije, nic mnie nie boli), przez chwile... dziwne :) i mam jakis spuchniety jezyk od tygodnia. nie wiem, o co chodzi ;-) ale czytalam, ze w ciazy bardzo wzrasta ilosc krwi, wiec moze to to???

dzisiaj chcialam te moja nieszczesna prace pisac, ale nie wyszlo :mad: o 7, jak wstalam, zaczely mnie meczyc mdlosci i do lozka musialam wrocic :( o 8 to samo... wiec do 11 spalam w koncu i wcale nie czuje sie lepiej ;-)

Do góry