reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Czarna same wspaniale wiadomosci, maluszek rosnie zdrowy i szczesliwy :) i jak potwierdza sie slowa P.Gin to niebawem bedziesz miala w domu slodka parke :)
Ja wybieram sie na USG prywatnie w tym tygodniu, by sprawdzic czy wszystko jest ok. Panstwowo gin kazal mi czekac 2tyg ale zbytnio sie martwie by pozwolic sobie na czekanie. Mam nadzieje ze antybiotyki i chemia jaką mam wdychala na poczatku ciazy nie zaszkodzily w zaden sposob maluchowi.

Wszystkiego naj dla wszystkich maluszkow w dniu ich świeta

reklama
Nieistotna spokojnie napewno wszystko jest dobrze, najważniejsze aby sie niezamartwiac.

A ja dziś miałam aktywny dzionek, od samego ranka na nogach najpier wpadł o 7 rano bardzo niespodziewny gosc, kuzyn ktorego niewidzialam z 5 a moze i 6 lat ::) nastepnie jechalam z corci klasa na piknik z okazji dnia dziecka jako opiekunka (wiec rece pelne roboty) pozniej obiadek i kolejne atrakcje dla corci kino itp, pozniej znow goscie i nareszcie spokoj 8)
A tak pozatym juz zaczelam odczuwac bioderka (chyba tez rosna) i nie jest to przyjemne.

Wszystkim maluszka wszystkiego naj z okazji ich święta

czarna79 gratulacje! bardzo sie ciesze!
a jesli chodzi o plec to jesli pani doktor tak szybko zauwazyla to musi cos w tym byc :laugh:

dziewczyny a wy bedziecie chcialy znac plec?
ja juz sie nie moge docekac, ale tak mi cos intuicja podpowiada, ze chyba bedzie chlopak ::) generalnie nie ma znczenia dla mnie plec ale ta ciekawosc ...

Ja upieram sie przy tym by poznac płec, a tatus mowi, ze chce niespodzianke az do dnia porodu. Narazie nie doszlismy do porozumienia :)

mi narazie intuicja podpowiada ze bedzie dziewczynka, trzymam strasznie za to kciuki :)

u moich znajomych tez byla taka sytuacja ona chciala wiedziec on nie ... no i w rezultacie ona wiedziala a on sie dowiedzial przy porodzie :)

ja bym chciala wiedziec
chyba jednak
moj lov cos meczy i nie wie czy chce
znajomy mi odradza i kaze czekac na niespodzianke
a moja znajoma do 8 miesiaca miala miec dziewczyne a potem okazalo siie ze jednak chlopak

mi mowia ze chlop

ale wszystko mi jedno :)

czeeesc :)

ja bede bardzo chciala poznac plec! :) tylko niestety, ok. 20tc. mojego m nie bedzie i dopiero, kiedy wroci - we wrzesniu, moze nawet pod sam koniec - bedzie to mozliwe :) tak wiec poczekam troche!

a sama czuje, ze to bedzie dziewuszka :) mamy juz nawet imie - Sara :) od dawna ustalone ;-) chcialam Wanilia, ale moje malenstwo by sie wyroznialo zbyt ;-) wiec najwyzej tak bede na nia mowic w domciu :)

moj m oczywiscie wolalby chlopca. zreszta, ostatnio jego siostrze urodzila sie coreczka, tak samo u mnie w domu - same baby... wiec rodzice nasi tez pewnie woleliby chlopca. i w sumie mi to jest zupelnie obojetne, bo przeciez i tak wspaniale, i tak! nawet moze fajniej, zeby chlopczyk pierwszy... ale cos czuje, ze to bedzie laseczka mala :) :) :) Sarenka :) :) :)

My też chcemy poznać płeć Maluszka. Najpierw upierałam się, że chcę niespodziankę, ale w końcu zmieniłam zdanie i oboje już nie możemy się doczekać.
Ja bardzo chciałabym dziewczynkę, choć przy usg pierwszą myślą był chłopak. I teraz już sama nie wiem co mi intuicja podpowiada :) Za to Tatuś chce chłopca:-)

reklama
ja na poczatku niechciałam poznac płci ale moj m mnie przekonał i w sumie juz teraz tez chce wiedzieć, zawsze chcialam miec synusia bo u mnie i meza w rodzice jest przewaga dziewczynek teraz, ale jak bedzie dziewczynka tez mi to odpowiada:)) (takie pikne sukieneczki ;) ) Co do mojego przeczucia to zależy jak patrze na swoja cere i ogólnie na wyglad to mysle ze córcia bedzie, ale przenoszac sie w strone kulinarii to raczej jem na synusia. wiec sama nie wiem. ::)

Aeyne pięknusie imię dla córuni macie, moja koleżanka urodziła w styczniu i jej córcia tak własnie ma na imię prześliczna, przesłodka dziewuszka i baaaardzo grzeczniutka. Mój m jako pierwszy wyskoczył z imionami wiec jakies wybory juz tez mamy ustalone ale zobaczymy. Wiem z własnego doświadczenia ze w każdej chwili można zmienic zdanie (ja zmieniłam w szpitalu jak córe zobaczyłam) ;D

Do góry