reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

kasia, nigdy nie slyszalam o nikim, ktoby bral w tym udzial, ale brzmi fajnie :) znaczy ogladalam film holiday ;)
a chcecie za granice na sierpien? jakas bulgaria, rumunia autem? ponoc super i bardzo tanio!
my tradycyjnie cale wakacje na kaszubach, od 11 lipca do 2 wrzesnia :) kocham to, domek wynajety, spokoj, sielanka..

wrzucam moje dzieciaczki z dzisiejszego ranka :))) braciszki trzy:

i rysunek Filipa na konkurs ninjago - nie znacie pewnie tych postaci, ale jest bajka/film o ninjago, czyli 4 ninja, ktorzy walcza z wezonami (wezoludzie, jest 5 plemion - anakondowce, dusiciele, jadozeby, hipnokobry i wezowampiry) ;) strasznie to brzmi, ale tak w rzeczywistosci nie jest, troche walcza, ale nikomu sie krzywda nie dzieje. niewazne. jest konkurs plastyczny teraz - narysuj ninje w akcji, no i Filip zamiescil tyle detali, ze przysiegam, bylam w mega szoku!!!!! w tle miasto wezoludzi - uroforos :) i rozbrajajace podpisy!

a to dzielo Maksia - mysle, ze jak na 4 latka to super, tym bardziej pod katem kolorow :) musze wam kiedys wstawic inne jego abstrakcyjne dziela. tu akurat jest kosmita(pomaranczowy) i potwor (zielony) patrzacy na kwiat pod tecza :)

tak, wiem, potwory i spolka, czyli cos, co chlopcow moich fascynuje obecnie najbardziej ;)

reklama
Hej moje dziewczyny na dwa pierwsze tygodnie lipca jada na oboz na Mazury z ciocia of kors jako obstawa, potem na miesiac jedziemy do Gdyni ( szkoda aenye ze was nie bedzie, ale moze uda sie spotkac z kasia i chlopakami?), a ostatnie dwa tygodnie sierpnia jeszcze nie mamy zaplanowane, moze pojada z ciocia na wies??? Aenye a wy gdzie wynajmujecie te domki i czy masz tam wyzywienie, jest jakas strona internetowa? Co do pomyslow gdzie tanio i fajnie spedzic wakacje to u mnie zero, wszystkie moje pomysly sa jakies kosztowne.... Musze sie pochwalic ze Hania dostala sie do klasy sportowej ( nie wiem moze juz pisalam nie pamietam) z plywaniem, a Helcia do zerowki. Beda chodzic do naszej szkoly rejonowej wiec wrescie skoncze to wozenie okropne, a co u was???

Hej. oj dawno nie bylo tutaj poruszenia :)

My na wakacje nie mamy pomyslu...brak kasy. Zreszta my wiesniaki ze wsi :-D:-D

Z nowosci u nas to jutro obie dziewczyny biora udzial w Festiwalu Piosenki Ludowej naszego powiatu:-). Stroje skleciłam i zobaczymy jak im pojda wystepy.Trzymajcie kciuki. Mercedes dodatkowo bedzie brac udział w czerwcu w przeglądach Domow kultury ze swoim zespoem tanecznym. To tak troche sie pochwaliłam.

Hej hej.
Ania - no ja myślę, że jak najbadziej - my drugie pół sierpnia urlopujemy, więc jak będziecie to my też. Mam nadzieję, że jakaś pogoda będzie, żeby na plaży posiedzieć w weekendy :D Gratuluję klasy z pływaniem Hanuli, a Tobie końca wożenia :D

Pingwinek - łau! to nieźle wymiatają dziewczyny :) Gratki :D

A u nas ciągle coś. Teraz mieliśmy trzy dniówkę - sob: Bałtycki Festiwal Nauki (dzieci wsiąkły na Politechnice 8 godzin), niedz: wycieczka do Jastarni statkiem na plażowanie, pon: do Krakowa pokazać dzieciom Smoczą jamę (OLT Express rulez). A teraz praca praca, potem dni dziecka (zyliard w Gdańsku festynów, więc pewnie gdzieś pójdziemy, np do Sopotu), w przyszłym tygodniu jedziemy na agrowiochę na długi weekend.

My właśnie na urlop to mamy na razie plan uderzyć na wieś do teściów i wydać te kilka tysi (które normalnie wydalibyśmy na jakieś zakwaterowanie itp) na akwaparki i wycieczki różne mazurowe... z braku innych pomysłów. :D

A mówiłam że "mój" podręcznik już w księgarniach? Biologia na czasie :D ciekawe czy ktoś go kupi ;-)

Halo,

Ja od końca maja zasuwam już do roboty :-p nie chcem ale muszem - hipoteka bleeee

u nas ok, planów wakacyjnych niet bo też z kasą u nas krucho, zresztą nie mam za dużo urlopu, max wykorzystałam dla Helki :-)

Myślę, że skoczymy gdzieś w górki albo będziemy siedzieć na miejscu i łazić po parku/jeździć na basen.

U mnie Milena dostała się do zerówki no i czekam na przyjęcie Heli do żłobka, zobaczymy co z tego wyjdzie :-)

buziaki baby

Ja też szukam jakiejś inspiracji na wakacje dla siebie i Filipa.
Warunek: tanio i samolotem :)
Obiecałam małemu, że zabiorę go gdzieś samolotem (bo w zeszłym roku nie wypaliło)
Jak na razie najbardziej skłaniam się ku Gdańskowi, ale nie mogę wyszperać żadnego sensownego noclegu dla naszej dwójki i nie wiem czy jest sens jechać tam skoro będę niemobilna, a tam wszędzie daleko.

Jak macie jakieś dobre pomysły podzielcie się proszę to sobie coś zmałpuje :)

Odgrzebuję, hehe
Co u was słychać dziewczyny???
Ja chwilowo mam plażę w pracy więc i tu zajrzałam;-)
U nas po staremu,
Nowy big kredyt:confused2: i Pawełek Kate siedzi u nas od miesiąca i dłubie sobie łazienkę. Poza tym kupiliśmy kuchnię z Ikei, byliśmy po nią aż w Katowicach i już się jedna szafka zaczyna rozklejać, no super po prostu:-). Reszta się trzyma, ogólnie jestem mega zadowolona, bo w Blacku za to wszystko wydalibyśmy 3 razy więcej.

nieistotna - i jak? wymyśliłaś coś na wakacje?
Miłka - jak tam młode?
kasia_z - gratki!!! A która to biologia? Do której klasy?
pingwinek - super, widzę, że dziewczyny medialnie się spełniają:)
aenye pewnie na swoją wiochę pojechała, echhh, przynajmniej pogoda w tym roku dopisuje.

Dita wymyśliłam ale jak to zwykle z moim pechem w życiu bywa coś pokrzyżowało mi plany :) olt express zbankrutowało...
plan jest taki ze 15-17 jestem w Gdańsku... reszte ustale na bieżąco :-)

reklama
Hej Kobiety :-D

no już ponad połowa wakacji, ale tan czas leci...
ja już po pierwszym urlopie - taki jeżdżący po Polsce nad morze do rodziny i do P, który jest jeszcze u Ditów
Asia
moja jutro wraca do Polski z USA - była tam ponad 7 tygodni, oj wytęskniłam się za nią, wszyscy się wytęskniliśmy, a najbardziej chyba jej chłopak :-)
i teraz w środę tradycyjnie jedziemy leniuchować do Hajduszoboszlo z Ditami i innymi znajomymi - ojjjj będzie się działo:szok:
Natala
idzie do I klasy, zdrowi jesteśmy, wszystko się w miarę dobrze układa, poza tym kupiliśmy działkę i będziemy się budować:tak:

Kasiu - fajnie, że podręcznik na rynku - jaki, która klasa?
Miłka - jak dajesz radę w pracy i bez urlopu? współczuję
Nieistotna - przykro mi, że się nie udało :(
Dita - hmmm... co by ci tu napisać:laugh2:
Pingwinek - gratki :)
Atol - jak wakacje?
Patrycja - śliczne rysunki.

Wszystkie pozdrawiam, zawsze czytam
Buziaki:-D

Do góry