reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

bosko. wlasnie zadzwonilam do laboratorium i Maks ma salmonelle.. wyszlo z posiewu kalu.
na szczescie nie ma juz goraczki, czuje sie dobrze, pije, ma apetyt itp i kup coraz mniej robi - ale dzis i tak ze 3-4 od rana. cholera jasna mac.

ktos mial? wie, co sie z tym robi?

reklama
Hania miala salmonelle koniec sierpnia poczatek wrzesnia, dostala bactrim, dawalm piec dni plus dicoflor i enterol i przeszlo, ale zanim sie wybralam do lekarza to z tydzien sie meczyla, nic nie pomagalo, nawet nifuroxazyd, te cholere tylko antybiotykiem trzeba sieknac

co do wyjazdu to juz powiedzialm mojemu mezowi ze sa za male, jesli bedzie istniala mozliwosc pojechania z nimi i spania z nimi, to moge je dawac na caly dzien na zajecia, cos a la przedszkole, ale nie wyobrazam sobie spania bez nich:no:

dzieki, atol! u nas pewnie tez bactrimem pojada.. trzese tylko portkami, ze sanepid bedzie trzepac przedszkole, a co jak je kaza zamknac na jakis czas? oszaleje chyba! :-D Maks juz ozdrowialy, tylko sraczke ma nadal konkretna, za to juz broi i wnerwia mnie za 3. nudzi mu sie samemu w domu i zamecza mnie.

a jeszcze pewnie w takiej sytuacji dyrektorka bedzie chciala mnie zabic. reputacja 'jej' pkola w koncu zawisnie na wlosku. matko bosko!

Milka, rodzisz?!?

Milka, haha, spoko, u mnie bylo to samo. w szpitalu po kilku godzinach regularnych skurczy mialam rozwarcie nie wiem, 1cm chyba, i to za kazdym razem ;-) a co z tymi przeplywami?

aenye to zalezy czy inne dzieci w przedszkolu sie pochoruja, jesli tak to pewnie bedzie kontrola, ja powiedzialam pani ze tylko hania chorowala(bo tak bylo) i jak na razie nikogo nie kontroluja i mam nadzieje ze nie beda

u nas w przedszkolu jest prośba, żeby o wszystkich chorobach zakaźnych informować :tak: bo może np. tak jak u Ciebie salmonellę przywlekli właśnie z przedszkola :dry:

kurcze u mnie nic się nie dzieję a taki miałam plan urodzić 1 października :dry:

aenye - zmień mu suwaczek bo już od maja ma 3 urodziny :-p

Ostatnia edycja:
reklama
no ja poinformowalam i pani byla mi bardzo 'wdzieczna' ;-) oczywiscie teksty 'ale niech sie pani zastanowi, co pani powie w tym sanepidzie, bo tu 200 dzieci, od poniedzialku moze byc kontrola itp, itd", "i wielki klopot dla przedszkola". ale olac. powiedzialam, ze dla mnie to nie jest zabawa, bo mam polroczne dziecko w domu i to dopiero jest dramat, jakby on sie zarazil. i ze chyba lepiej wykryc, skad sie to wzielo, niz dopuscic do jakiejs tragedii - to sie zamknela.

no ale w sumie nie wiadomo, skad to sie wzielo, moze w ogole od "moich" jajek, ktore od lat bierzemy ze wsi.

notabene Felek tez sie pochorowal, w nocy sral co 2h tak, ze nie nadazalam pieluch podstawiac, doslownie lalo sie z niego. musialam go kapac i trzy razy wode zmieniac, bo sral w kolko. koszmar. teraz juz lepiej, je i czuje sie ok wiec chyba nie to.. nie wiem sama..

Milka
- a ja strasznie chcialam rodzic 1 kwietnia w prima aprilis ;-) i co? urodzilam 13.04 - tez fajna data, lubie trzynastki i 13.04 urodzila sie moja fatnastyczna ciocia :-) takze mlody wiedzial sam, kiedy najlepiej wyjsc! buziaki! a z suwakiem - bez kitu :szok:

Do góry