Atol Mercedes ma od 2 lat bo bardzo chciala. Nie plakala,skrzywila sie tylko. Ale polecam rozmowe przed ze bedzie bolec troche , no i ze na jednym nie mozna poprzestac. Poza tym zadnych problemow potem. Oczywiscie mega duma potem :-)
reklama
Obcięłam jej całe włosy na 3 milimetry bo obcinałam Michala i mi uciekł, przyszła Maja i powiedziała, ze jej gorąco żeby ja obciąć to obcięłam. Pokażę później zdjęcia teraz uciekam po te moje bobofruty do przedszkola.
Michał znowu rano plakał
no to sie nie dziwię, że dziecko się wstydziło
że już nie wspomnę o zajebistej traumie
BTW...
witam się kochane
Natala też ma kolczyki - podejście drugie
chyba nie bolało, bo miała emlą smarowane ok. godz. przed przebijaniem - więcej strachu było niz bólu
teraz chodzi zadowolona i dumna
gorzej było z Asią, miała 6/7 lat i była bardziej świadoma, więc 3 razy uciekała z fotela ale przebite ma:-)
buziam mocno
no to sie nie dziwię, że dziecko się wstydziło
że już nie wspomnę o zajebistej traumie
O traumie można byłoby mowić gdybym ja na chama obcinała a nie jak dziecko się prosiło. Przez cale wakacje była bardzo zadowolona bo nie było jej tak gorąco. Włosy już duuużo odrosly. Powstydziła się przez 10 minut i wsjo minęło
O traumie można byłoby mowić gdybym ja na chama obcinała a nie jak dziecko się prosiło. Przez cale wakacje była bardzo zadowolona bo nie było jej tak gorąco. Włosy już duuużo odrosly. Powstydziła się przez 10 minut i wsjo minęło
No wiesz... skoro sama pisałaś, że się wstydziła teraz, to jednak nie 10 minut
poza tym traumatyczne zdarzenie wcale nie musi być realizowane "na chama"
no ale ja się może nie znam przecież na tym
wiesz, Natala chce napic się piwka, zrobić sobie tatuaż i miec kolczyka w pępku, a no i jak widzi babcię/ciocię z papierosem, to pewnie i by chciała zapalić może mam jej to wszystko dać? bo chce... może i tak zrobię, a co - skoro chce
no albo dlaczego chłopca nie zacząc ubierać w sukienki, zapuszczać włosy i robić kucyki, a może i malować? bo tego chce? przecież sam chce!
nie mówię tutaj o fascynacji chwilowej malowaniem paznokci, itp...
no ale może jednak nie mam racji.... ?
Ostatnia edycja:
reklama
Porównanie obcięcia włosów z paleniem/piciem etc jest trochę nie na miejscu
Ty jestes psychologiem, ja pedagogiem więc jakiejś strasznej przepaści między nami nie ma
nie sądze aby przez takie włosy
można by było traumy się nabawić... pewnie lepiej mieć 3 włosy na krzyż ale dlugie
a wstydzić się można poznawać nowych ludzi, to co mam z domu nie wypuszczać, bo traumy się nabawi? Z takim podejściem to by ludzie na świat dzieci nie wydawali
Ty jestes psychologiem, ja pedagogiem więc jakiejś strasznej przepaści między nami nie ma
nie sądze aby przez takie włosy
można by było traumy się nabawić... pewnie lepiej mieć 3 włosy na krzyż ale dlugie
a wstydzić się można poznawać nowych ludzi, to co mam z domu nie wypuszczać, bo traumy się nabawi? Z takim podejściem to by ludzie na świat dzieci nie wydawali