reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamusie grudniowe:)

hahaha Pati właśnie w tej linii.... Babcia ze strony Mamy i dziadek ze strony Taty są z bliźniaków :-D Jak by się zdarzyły to się wychowa a co ;-)

Miłak umowa na czas określony do końca roku. Jak się czujesz w ogóle??

reklama
spoko luz, nic nie jem bo po wszystkim mnie muli :eek: no i dzięki temu nic na razie nie przytyłam :-)
na 31 marca mam USG Genetyczne i trochę dygam czy wszystko będzie OK bo od urodzin Mileny, dwie moje kuzynki urodziły dzieci z wadami genetycznymi :-(

Z Milakiem było wszystko w porządku to i z tym Maleństwem będzie NA PEWNO!!
Mocno będę trzymała kciuki! a Ty się nic nie martw!!!

A jak się z Małą czułaś w ciąży??
Wiecie jestem bardzo ciekawa czy to jest prawda, że każdą ciążę przechodzi się inaczej??

Milka, nie gadaj glupot, to, ze one urodzily z wada, to nie znaczy, ze ty tez musisz. trzymam kciuki. moj po drodze mial tez dwa podejrzenia okropne, jesu, co ja sie w tej ciazy nastresowalam! najpierw torbiel w splocie pajeczynowki, ze potencjalnie masa wad z tego, ale zanikla na szczescie. to nagle miesiac temu podejrzenie rozszczepu podniebienia :szok: no normalnie masakra, myslalam, ze padne, ale tez na szczescie bzdura. po prostu cos tam niewyraznie wyszlo i na powt. usg wsio bylo ok.
ale stres niezly, nie powiem, z chlopakami nie mialam ANI jednej takiej akcji, martwilam sie tylko wielkim nosem Filipa :-D tak wychodzil smiesznie na usg, ze nos na pol twarzy :-D

a jakie wady u tych twoich kuzynek, tak z ciekawosci okropnej...? bardzo biedne te malenstwa? az mi sie plakac chce...

saRaa
, czy inaczej.. u mnie podobnie, tzn bardzo dobrze sie czulam, ale jakos psychicznie inaczej, nie wiem. ale dziecko sie inaczej rozwija, chlopcy byli zawsze duzo wieksi wg wskaznikow, niz ustawa przewiduje, a teraz ten maluszek - tyciuni, kilka dni do tylu ciagle. ale rowniutenko przybiera.

Z Mileną się czułam super a teraz cokolwiek zjem to mnie muli, w żołądku żarcie mi leży z 4 godziny, chepie jak stary menel po prostu zgroza jak cholera. Od słodkiego mnie odrzuca, kawa mi capi jak nie wiem co z Mileną bez problemu piłam. Po prostu nie jem i spokój :-)

Wiesz jedna urodziła córkę z zespołem Downa, przez całą ciążę badania miała miodzio. Po urodzeniu w szpitalu lekarz na obchodzie rzucił coś o tym i oczy zrobili bo w testach się to potwierdziło.

Druga natomiast ma wodogłowie, wadę wrodzoną centralnego układu nerwowego, opóźnienie rozwojowe, niedosłuch.

matko boska... to normalnie sie w glowie nie miesci... ze to na usg nie wyszlo!.. a mialy monitorowana ciaze co miesiac czy tylko nfz trzy wizyty?..

kurde, co za koszmar....

ale, co mi sie przypomnialo - w ciazy z Fiolem czesto jakies infekcje (jak zawsze zreszta) na dole, z Maksem to doslownie z globulek wchodzilam w globulki, ciagle, non stop infekcje, zapalenia, to bakterie w moczu, no cyrk. a wtej ciazy idealne wyniki, ani razu globulek, ani razu infekcji :-) cudnie!

wiesz co ciążą była cały czas monitorowana, to pewnie by wyszło jakby zrobiła sobie testy Paap-a ale nie robiła ich bo USG były OK no i jak była w ciąży to miała 25 lat to nawet jej przez myśl nie przyszło, że powinna sobie zrobić.

druga kuzyna wiedziała, że urodzi ciężko chore dziecko i zdecydowała się na poród, lekarze proponowali jej przerwanie tej ciąży

nie ma co się straszyć i martwić

reklama
a teraz milka przodowniczka bb sie zrobila:-D

dobrze ze dzis piatek, ostatnio jakas mega wykonczona jestem, chyba przesilenie wiosenne

ja w kazdej ciazy sie stresowalam czy wszystko ok, nawet jak wyniki byly dobre to i tak sie filmowalam, a ze dziewczyny obie sie urodzily male i gdzies od polowkowego USG zawsze bylo ze sa za male to jeszcze dodatkowy film byl:no:

bylam dzis z Hani grupa z przedszkola na miedzynarodowych zawodach jezdzieckich na Torwarze, fajnie bylo, ale powiem wam ze ogarnac 19 dzieci w komunikacji miejskiej to wielka sztuka:szok:

Do góry