reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Hej, hej:-D
witam powakacyjnie

Aenye bardzo się cieszę z Twojego/Waszego szczęścia:tak:
Pingwinku, ja tez myslalam, że Mercedes to ta dziewczynka z kółkiem
Dita, powoli szykujcie się na przyjazd:-D jak tam "palenie fajek" idzie?
Kasiu, a może najlepszym sposobem na to będzie to, że nie będziecie zwracać uwagi na Piotrka? Chce robić w pieluchę - proszę bardzo. Całkowita olewka tematu. Przecież w końcu nauczy się i będzie robił do toalety. Nie znam nikogo dorosłego (zdrowego) który robi do pieluchy;-) A Maciek jak się załatwia?

Fajnie Was czasem poczytać :happy:

reklama
No właśnie Kate, też tak myślałam jak piszesz - skoro mu to nie przeszkadza, to poczekam może aż mu to zacznie przeszkadzać (w nadziei, że nie będzie przychodził ze szkoły z prośbą o zmianę pampersa ;-) )

Hehehe:-D:-D:-D

Jak zobaczy, że nie ma "afery" wokół jego kupy, to może i on wyluzuje.
Stwierdzi, że nikogo nie obchodzi jego sposób robienia i może sam stwierdzi, że wybiera sedesik
Albo Maciek go z czasem zawstydzi i jakoś pójdzie

Tak sobie pomyślałam...
wyobraźcie sobie, że nagle okazuje się, że noszenie pampersów powoduje utratę wagi bez efektu jo-jo
co widzicie? miliony kobiet w pieluchach i nikogo by to nie dziwiło
takie mam jakieś ostatnio podśmiechoojki:-D:-D:-D

kasia, bardzo chetnie :-) chcialabym jakos z dzieciakami podjechac, zeby sie zintegrowaly :-) pasowalby ci jakis dzien, zeby Pitu tez byl w domu? podaj mi tylko nr telefonu na priv, bo zmienialam karte i mi wcielo polowe kontaktow. moze jakos next week? :-)

co do sikania - sprobowalam kupic nowa pizamke, z oczami ;-) i mowilam, ze ona bedzie pilnowac, zeby Fiol nie sikal. a on i tak sie wyszczyl.. no i zawsze go wysadzam przed samym spaniem. cholera jasna mnie bierze. :-( mialabym wylane po calosci na pieluche, jesliby wystarczala ;-) ale on ma zawsze wszystko dookola mokre, musze zmieniac cala posciel, lacznie z wypelnieniem. fak. moze sprobuje z tym posiewem... bez kitu... ale chyba przez tyle czasu to potencjonalne zapalenie pokazaloby chyba jakies inne objawy?

na razie jednakowoz walki bezpieluchowe odpuszczam, w sensie, chcialam mu w ogole sciagnac pieluche (no skoro i tak sie przesikuje...) - ale to po tym, jak wrocimy z turcji. wtedy pelna para sie zabieram do roboty.

w ogole to bylam na usg pierwszym :-) mala fasolina ma 2.04cm :-) slicznie serduszko bilo, az sie wzruszylam... a juz myslalam, ze zobojetnialam na te wrazenia... ;-)

hej dziewczynki!!!!!!

Pati gratuluje bijacego pieknie serduszka! fajnie moc znowu je slyszec!!!
kiedy jedziecie do turcji??? moze po powrocie juz bedzie mozna zerknac co dzidzia ma miedzy nozkami :-) hehe kiedy u chlopakow bylo widac??

Kasiu moja kolezanka ma taki sam problem z synem. kupke robi tylko do pamersa! tylko on ma juz ponad 6 lat!!!!!!!!!! pani psycholog stwierdzila ze to u niego na tle nerwowym.
a moze Piotrus boi sie duzego kibelka??? ja Olafkowi pozwalam w domu zalatwiac sie na nocnik (mamy ten ala muszla klozetowa z fisher price), jakos mi sie stresowal ze tam wpadnie :rofl2:

Dita gratulacje dla Natki! trzymamy kciuki!

Kate hej hej!!!

Pingwinku kiedy i gdzie mozna zobaczyc reklame z Mercdes???

buziaki dziewczynki

a to moje skarby :-)

DSC05362 [640x480].JPG

DSC05066 [50%].jpg

Ostatnia edycja:
jaa, ale sliczna Lenka :-) nie mowiac o przystojniaczku Plumku!!! boscy :-)

plec bylo widac u Fiola w 20tc, a u Maksa juz w -dokladnie pamietam - 12tc5d ;-) a nastepna wizyte mam 30/09, takze jakby byly jaja jak berety... byloby je widac juz moze ;-) ale nie bedzie :no: :-D

hej:) nareszcie cuś ruszyło:)

aenye - cudnie z fasolinką:tak:
kicia - śliczne bomble. Olaf to cały tata, ale mała to już mama, nie da się ukryć:tak: A jak z mężem?
kate - jedziemy jedziemy, niech no tylko złota polska jesień przyjdzie:tak: Bo jak znowu monsun przyjdzie to nawet nosa z domu nie stawię, do du py z tą pogodą, nienawidze frontów z ciapaniną:crazy:
kasia - no właśnie - moze warto o Piotrusia lekarza się poradzić?

Natka dwa dni już przetrwała w szkole, bez żadnego problemu, odpukać. Jest zadowolona, w sumie dobrze trafiła, bo siedzi w ławce ze swoim ukochanym starszym o rok bratem ciotecznym (synkiem siostry A) no i Ala wpada do nich co przerwa, opiekuje się nimi, no szok, z Ali jestem bardzo dumna z tej jej opiekuńczości.

A ja przeszłam wczoraj jednodniowego rota, gorączka 39 i gigabiegunka, dziś już prawie wszystko ok, dziwne... mam nadzieję że nikt więcej w rodzinie tego ścierwa nie złapie...

reklama
Dita, wspolczuje rota. ja najmlodsze juz na bank na rota zaszczepie, nie popelnie wiecej tego bledu. przy przedszkolu to naprawde musik.

w ogole to dowiedzialam sie strasznej rzeczy, jedna z chlopakowych wychowawczyn byla w ciazy, miala rodzic w sierpniu, a ja we wrzesniu widze ja w sali z dziecmi... no szok. okazalo sie - na szczescie nie wykazalam sie chorobliwa glupota i nie zapytalam wprost, chociaz w ogole taka tragedia by mi do glowy nie przyszla - ze ta biedna dziewczyna poszla do lekarza na badania, i okazalo sie, ze maly ma powazna wade serca.. zalatwili jej natychmiast operacje w austrii, mieli poddac malenstwo operacji wewnatrz brzuszka jeszcze.. ale nie wiem, czy ze stresu, czy z powodu jakis badan - ta dziewczyna zaczela rodzic.. i nie dalo sie akcji zatrzymac, urodzila slicznego chlopaczka w 7 miesiacu, ponad 1,5kg.. normalnie moglby przezyc, ale niestety serduszko nie dawalo rady pompowac krwi :-( i zmarl jej na rekach... co za koszmar, nawet nie chce sobie wyobrazac.. a jeszcze ta praca z maluszkami w zlobku :-( jak mi strasznie przykro, taka fajna, dobra dziewczyna :-( i to malenstwo... ech...

Dita, jeszcze ci powiem, ze masakrycznie zazdroszcze ci zniszczonej nadzery :-( jestem masakrycznie wk...wiona na siebie, ze tego przed ciaza nie zalatwilam, teraz mam mega problem. jest wielka, jeszcze do tego ciazowo mega wrazliwa, krwawi przy najlzejszym dotknieciu :-( co za kosmos. pewnie bede miala znowu zapalenie za zapaleniem. fak.

a w ogole to wczoraj bylismy na wycieczce w Malborku :-) i jestem przeszczesliwa, bo okazuje sie, ze z naszymi bablami mozna juz wszedzie pojsc. super :-) niewiele za to wiem z samej wycieczki, bo nie bylo tam zadnych mapek, zadnego przewodnika do kupienia nawet, a chodzenie z przewodnikiem, nawet audio, bylo nie do pomyslenia. no i w sumie tylko poogladalismy sobie, niczego nowego nie wynoszac ;-) ale i tak bardzo fajna wycieczka to byla. chlopaki zachwycone, zamki, rycerze, zoledzie ;-) takie z drzewa, a jakze, duzo ich bylo ;-) ale mcdonald i okoliczna fontanna chyba pobili wszystko ;-)

Do góry