reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

mamusie grudniowe:)

hej
Kicia pewnie wystawiaj porobimy zakupy:-)

Mam skierowania do pumonologa i chorob pluc. oczekiwanie na wizyte w Centrum Zdrowia dziecka - po wakacjach :angry:, Szpital z poradnia od chorob pluc i gruzlicy - zlikwidowali a poradnie rozproszyli po innych jednostkach :no:,Inny szptal z poradnia - 2 miesiace czekania. No smiech na sali. Zapisalam sie prywatnie do ostatniego i mam wizyte w poniedzialek, niestety z takiej wizyty to i platne badania np tomografia, no ale trzeba, nie bede czekac. Moja pediatra w przychodni raczej wyklucza gruzlice bo podobno wyniki rtg dzieci inaczej sie interpretuje niz doroslych. A wiec czekam.

Musze sie pochwalic ze od 3 dni Sarka slicznie sika do nocnika, wola sama. z kupa gorzej....mam troche brudnej roboty.

Sorki ze tylko o sobie, ale musialam jakos wylac swoje zale.

reklama
pingwinek, moze to tylko jakies przeklamania na tych zdjeciach. trzymam kciuki, by sie wszystko okazalo pomylka lekarska lub zmianami alergicznymi np. buziam.

chce sie pochwalic, ze wreszcie odstawilam Maksia od butli - zupelnie. juz od dawna w dzien pil ze zwyklych kubkow, ale w nocy domagal sie butli i to kilka razy (nawet z sama woda). oczywiscie prawie co noc byl przesikany, pizama, posciel do prania... koszmar. ale nawet, jak wydzielalam mu malenko tej wody (niespelna 100ml naraz) to i tak sie przesikiwal no a ja co noc bylam tak padnieta, jak wstawalam o 3,4,6 z oczami na zapalki, ze obiecywalam sobie co noc: 'od nastepnej nocy zaczynam'. i sie wzielam w koncu. dzis spal bez butli pierwszy raz i wiecie co? bez szemrania sie zgadzal. oczywiscie budzil sie i wolal 'mama, pisiu!', ale ja przychodzilam, mowilam, ze butelki pojechaly do zoo, ze moge mu dac z kubeczka piciu. dostawal, pil lyka i spal dalej. kochany babel.. a ja tak sie balam awantur.. glupia ja! pewnie z nocy na noc bedzie sie mniej budzil, bo po co mu picie bez cysiania smoka... :-)

Aenye - gratulacje butelkowe :-)

Ja po wernisażu, było pełno ludzi! Mała fotka:
IMG_0308.JPG

Reszta na Picasa Web Albums - zdanowicze2010 - 2010-05-09 We... do pooglądania :-)
Wystawa będzie ogólnie przez następny chyba rok jeździła po Polsce, więc bądźcie czujne ;-) Będzie na pewno w Poznaniu, Warszawie i Wrocławiu. :happy:

Wczoraj Maciek fan piercingu (może pamiętacie jak Piotrek mu zszywaczem potraktował górną wargę i miał dwie dziurki) rąbnął wczoraj w stół zębami i zrobił sobie tym razem w dolnej wardze dziurę na wylot :szok: Na szczęście dziura nieduża i generalnie wygląda już jak zadrapanie, ale oczywiście ryk był... głównie z powodu "co mi tata krew tamujesz jak ja jeść chcę" ;-);-);-)

ale oczywiście ryk był... głównie z powodu "co mi tata krew tamujesz jak ja jeść chcę" ;-);-);-)

No padłam :-):-):-)
i parskam w monitor:-D

Kasiu wyglądasz REWELACYJNIE!!!
chłopaki też fajne:tak:

Mam nadzieję, że jak będzie we Wro, to się z Nonkiem wybierzemy:happy2:

Dita Hajdu przegłosowane na TAK:-)
Pingwinek mam nadzieję, że będzie OK, współczuję nerwów

Buziam i spadam do pacjenta

hello
Ale tutaj ruch!!! ;-)
Kasia śliczne zdjecie Twoje z chopakami.

Jestem z Sara od srody w szpitalu, dzisiaj dostalysmy przepustke. Badają ja oczywiscie pod katem gruzlicy,ale chyba bedzie oki, bo od piatku proba na rączce nic a nic nie urosla, oby do jutra. Trzymajcie kciuki!!!!! Lekarka mysli ze Sarka miala niedoleczona infekcje stad te zmiany na plucach, ale oczywiscie beda tez glebiej badac jej przyczyny astmy. za 10 dni bedziemy miec testy skorne. Tyle u nas. Ze szpitala jestem mega zadowolona, maly oddzial w glebi lasu, cisza, spokoj i z kazdego pokoju wyjcie na dwor (las, plac zabaw). Dzieci ktore nie sa bardzo chore maja jak najwiecej byc na dworze.
Pozdrawiam wszystkie goraco i do uslyszenia po badaniach.

heeej, dziewczyny, co z wami?
My po Komunii Ali, wyszło cudnie, przyjęcie super, Ala zachwycona, ja padnięta - śpię gdzie popadnie i kiedy tylko przykładam głowę do czegoś miękkiego;-)

pingwinek - i jak tam?
kasia_z - super zdjęcie
kicia - no i co z tym allegro?
aenye - co u was?

Piszcie dziewczyny, jeju!

Dita ciężko zacząć :)
Rzuć foto komunistki :)

Czekam na urlop... choć to zwykle marnotrawstwo bo i tak przez pogodę nie opłaca się wysuwać nosa z domu...
Nasz młody nie dostał się do żadnego przedszkola urwał nać, i teraz latam po prywatnych by coś załatwić
Poza tym wszyscy zdrowi :)

Nieistotna, pisz też odwołanie do państwowego, często zwalniają się miejsca w listopadzie/grudniu - u Piotrka do grupy 3 osoby doszły w grudniu. :-)
U nas spoko, dzieci rosną i grzecznieją, chłopaki już tak fajnie razem się bawią, na dworze to jest sielanka, ja się opalam, oni grzebią w glebie itd.
A ogólna sytuacja - ostatnio fatal error - napisałam na NS :-/

hej
no juz myslalam ze nasze forum umarło

Niesistotna jak Kasia pisze duzo mijsc sie zwalnia, juz nawet z koncem wrzesnia, nas okolo 8 osob zrezygnowalo na poczatku, a potem zawsze byla niedobor okolo 5-6 osob wiec mysle ze powinniscie znalesc miejsce

Dita ciesze sie ze komunia sie udala, calusy

My jestesmy na przepustce. Sytualcja wyglada tak ze gruzlicy nie ma, dostaje nadal antybiotyki, dzisiaj byl rentgen, ze zdjecia na moje oko pluca maja takie same zmiany, ale to jutro lekarka porowna z pierwwszym rentgenem. co dalej zobaczymu. dzisiaj miala testy skorne i wyszlo mleko i inne rzeczy. odstawiamy mleko na pol roku i zobaczymy.

reklama
ja w trakcie wielkiego zaliczania, takze ledwo wiem, ze zyje. ale jakos powoli ciulam, szkoda tylko, ze najchetniej juz bym to olala i jak mam zaczac to o wlasnie - na fb siedze, na bb siedze, na pudelku siedze, na allegro... wiadomo ;-)

pingwinek
, ile sie ta twoja sarenka nameczy... caluska jej w czolko daj od cioci!..

kasia, na ns pisalam... ale z rodzina to nieraz naprawde lepiej na zdjeciu sie wychodzi...

Dita
, dawaj foty jakowes... fajnie ze wam wyszla komunia :-) brawo dla swiezo upieczonej komunistki! nic tylko czerwony sztandar w dlon i do boju :-D

nieistotna, pisz, pisz. u nas tez duza rotacja we wrzesniu. a ty jako samotna matka skladalas? i nie dostalas? dziwne!

u nas spoko poza tym, dzieci kochane, maks gada rozczulajaco, fiol skoki ma takie intelektualne, ze normalnie nieraz szok w trampkach. a poza tym z D zloto, i w ogole wszystko najs.

Do góry