reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
u nas tez wiosnianie zupelnie..

kasia
, snilo mi sie, ze mialam auto cale oklejone twoimi zinami :-D :-D :-D ogolnie to gonily mnie tez jakies potwory, ale niewazne :-D czulam sie jak w batmobilu ;-)

Nie, no padłam ze śniegu u Dity i snu Aenye :-D:-D
A ja was mogę zaprosić oficjalnie na wernisaż :-)
Co prawda jeszcze trochę brakuje mi dzieł do pokazania :-p Ale robię dzielnie
Na razie wytworzyłam własną czcionkę
Rany, Lucky, trochę koszmar z tym utknięciem z powodu braku ruchu samolotowego. :no::-( My na szczęście nigdzie nie latamy i nic do nas nie przylatuje samolotami, więc problem jest abstrakcyjny dla nas na szczęście.
Byłam wczoraj na fajnym wykładzie - spotkaniu - o Kaszubach i kaszubszczyźnie - tak sobie uświadomiłam, że mimo, że nie czuję się Kaszubą ani nie identyfikuje się z Kaszubami, to jednak ich alfabetu uczyłam się równolegle z "kto ty jesteś, Polak mały", a ich język jest dla mnie naturalny jak Polski. Zdziwiło mnie to, bo wydawało mi się jakieś oczywiste to i to że język jest bardziej zrozumiały niż np. gwara śląska - ale D. mi uzmysłowił, że nie - to tylko dla mnie, bo praktycznie się wychowałam na Kaszubach (weekendy i całe lato praktycznie tam, pod namiotami, w przyczepach, na jakichś zlotach PTTK itd). Tak pomyślałam że fajnie byłoby z dzieciakami pojechać i im to wszystko pokazać - teraz to tam jest ogólnie tylko agro dla warszawiaka (czy gdańszczaka), a ja poznawałam Kaszuby przez legendy, folklor i kontakt z tymi Kaszubami, teraz to chyba słabo już się da, chociaż oni bardzo dużo kultury kaszubskiej propagują i robią imprezy itd. Warto poszukać. :happy:

Kasia, ja tez kocham Kaszuby i jakis czas temu doszlam do podobnego wniosku :-D niekoniecznie chadzam na wyklady itp, ta forma poznawania Kaszubow raczej mnie zniecheca, ale wszelkie imprezy kaszubskie, jarmarki, jak to sie nazywa... te przykoscielne... albo ten festiwal truskawkowy :-D uwielbiam. i jedzenie kaszubskie! i 'wytworczosc' kaszubska :-) jami. no ale tez dlatego, ze wszystkie bez wyjatku niemalze wakacje na Kaszubach spedzawszy.

pochwal sie czcionka :-)

moj D dzis w nocy leci do Liverpoolu. no oby...

Próbka mojego handwritingu tutaj (program przedszkolny z braku pomysłu na treść):

KasiaFont.jpg

A jak ktoś chce sobie zainstalować to wyślę mu ttf-a, dawajcie znać :-)

bardzo fajna :-) naprawde mi sie podoba bardzo!!! ale - mam nadzieje, ze Kasia tego zle nie odbierze ;-) -nie troche malo czytelna? moze to tak wyszlo na bb tu, za male literki.

nie no zimno jak w psiarni, 3 stopnie piec pełną parą a raczej pełnym wrzutem węgla pracuje....

Ala dziś mi zadała pytania
- co to jest pas cnoty
- co to jest obrzezanie

Kurna niby "nic co ludzkie..." a odpowiedzi są dość hmm krępujące...:cool2: Najgorzej że w tym wieku trzeba tłumaczyć najprawdziwsza acz delikatną prawdę... ciężka sprawa;-)

reklama
Hej, hej:-D

zima wraca:baffled:
wulkany żyć nie dają:no:
bsh....

Kasiu, fajowa czcionka! ino za jasna? za mała? bo na BB faktycznie zbyt mało czytelna - ja chcę tą czcionkę :) klesinska@wp.pl
Dzięki

Dita, no pytania w normie kochana, w normie:-)
Asia w I klasie opowiadała jak "rozmawiało" ze sobą dwóch kolegów i zapytała "Mamuś, co jest gorsze? Ty złamany ch*** czy je**** kut***?" Była przy tym bardzo poważna, a ja myślałam, że padnę ze smiechu.
No i wyjaśniłam, że oba są złe.
Asia "Yhy... a co one tak dokładnie oznaczają? czym się różnią?"
No to powiedziałam

Lucky współczuję tych problemów z transportem i mocno sciskam

Pozdrawiam Was mocno

Do góry