reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

a u nas choroba za chorobą...
Młody całe święta brał zastrzyki teraz ma zinat ale oskrzela nadal zawalone.Majutek już zdrowa, ale siedzi ze mna w domu bo co ma zrobić. Ja lapię doły bo ilez mozna w domu siedzieć

Michał bez pipeluchy to już z 3 miechy śmiga, wkładam mu już tylko do spania a i tak czasem potrafi się w nocy obudzic, zeby do nocnika się wysikać. Fajnie zaczął mówic już całymi zdaniami

Dziewczyny myślicie, ze nasze dzieci gotowe są już na rolki? Sobie kupuję i zastanawiam się nad Majką coby razem z nią jeździć :-D

reklama
Witaj Lucky - jak miło się czyta o twojej ferajnie:)))
aenye - co to dziecko z chmur?
kasiu - dzieło super, a w czym robione (tzn program czy ręcznie?)No i koniecznie wklejaj następne!
cosmo - wydaje mi ise że na rolki jeszcze za wcześnie... Moja Ala dopiero w zeszłym roku zaczęła jeździć...

Ostatnia edycja:
Dita, ja tez nie wierze. takie rzeczy po prostu sa jak niebo, gdy spada na glowe. nie miesci sie na niej i nie mozna go ogarnac. szok totalny. nigdy nie lubilam polityki, a mlaskanie naszego prezydenta doprowadzalo mnie do rozpaczy, ale mysl o tym, ze tak tragicznie zginal autentycznie wycisnela lzy z oczu. glowa naszego panstwa, jakby nie bylo, nasz skarb - i tylu innych ludzi.. jego smieszna, ale tak mila zona.. i grubasek gosiewski, i wasiasty putra.. i zlosliwa gdynianka, jaruga nowacka, ktora znam osobiscie niemalze, bo przychodzila do restauracji moich rodzicow i obslugiwalam ja czasem.. a tu taka straszna smierc, tak okrutny koniec, tylu znanych osob..
to normalnie jak zamach stanu! tyle sie zmieni (albo i nie..) - no az niewiarygodne!.. i odpadlo dwoch kandydatow na prezydenta nowego.. no szok. ciekawe, co bedzie dalej..

Lucky
, o jak milo, ze zyjesz :-D i Lucky do zerowki.. a co pisalas, ze Michu za rok?? za rok do zerowki czy do przedszkola? i fajnie, ze nie choruja. u nas, zanim sie zaczela ospa - angina - polpasiec - rotawirus, bylo tez rewelacyjnie. odpukac, znowu jest git.

kasia
, lata nie gralam w chinczyka. ale uwielbiam monopoly ;-) poluje na ten z gdynia, moze mi ktos wreszcie kupi :-D

O żesz w morde:-( Tąpnęło mną ciut. Szkoda tylko ze dramaty dopiero uświadamiają tym przy władzy jak bezsensowne są ichne podziały. Żal mi wszystkich rodzin tych którzy zginęli. Nie wyobrażam sobie jak sie czuli wszyscy "pasażerowie" przez ostatnie 2 km:no::-:)-( Dramat.
Ale co dobre to to że nareszcie ktoś zauważa że polscy ludzie to wspaniali ludzie, ze zawsze gdy jakiekolwiek ważne sprawy się dzieją to są, potrafią i że Polska moze być dumna ze swojej młodzieży, fajnych ludków. Że nie są to tylko młodociani przestępcy tak często pokazywani przez media wszelkie.

Katyń.

Przedwczoraj słuchałam jeszcze w rmfce jak jedna babcinka opowiadała że podsłuchiwała rozmowę swojego ojca z sąsiadem, że ogromy samochodów wożą ludzi do lasu Katyńskiego do rozstrzelania, a tam już mają "maszynkę do mielenia mięsa i wrzucają ich szczątki do Dniepru.
Samo to juz spowodowało że oczy w mokrym miejscu znowu.

Smutki no.

Aenye za rok Michu do zerówki. Dzieci urodzone w 2006 roku obowiązkowo do zerówki w wieku 5 lat, czyli nasze czterolatki pójdą do zerówki jako już pięciolatki, mimo że dopiero w grudniu skończą 5, ale rocznikowo juz bedą 5. Dla mnie koszmar.
No i jeszcze to ichne czytaj polityków nieprzygotowanie całkiem... Ja nie wiem czy tam ktokolwiek myśli, bo drażni mnie jak ktoś mówi że chce podnieść poziom egzaminów 6 klasistów, a za rok mają iść do szkół 5 latki. To bezsensowne, jakby podnieść poprzeczkę tym maluchom i od razu do 2 klasy. Wiem że mocarze mózgowi sobie poradzą, ale ile przeciętniactwa wiecej bedzie. Normalnie Ameryka.:nerd:

Aj nic to. Dywagacje kury domowej.
Dobrej nocy kochane kobity.

Ostatnia edycja:
aenye, lucky - no dokładnie, w takich sytuacjach nie liczy sie to jakie poglądy mieli, do jakich partii należeli, jak wyglądali i czy doprowadzali wypowiedziami do rozpaczy - zginęli wielcy patrioci, profesorowie, generałowie, elita.. i jak tu nie wierzyć w miejsca przeklęte...?

A moja Natka, kiedy jej opowiadałam co się stało, że zginął prezydent, rozbił sięjego samolot - a ona - ,,a czy ten samolot był szklany?"
Boże, rozbraja mnie tok myślenia trzylatka, jest tak mądry że daję słowo, wymiękam czasem.

[*]
[*]
[*]

No mną też to wstrząsnęło dosyć
taka tragedia nie miała miejsca nigdzie na swiecie
ech... kruchość życia jest okrutna
tyle istnień, tyle bliskich, tyle cierpienia
i nieważne tu poglądy czy wiara
zginęli ludzie, łza się w oku kręci
[*]
[*]
[*]

btw... co do zerówki, to ja najprawdopodobniej wyślę Natkę rok później do szkoły
mam baaardzo negatywne zdanie na temat współczesnej szkoły

Dita - odezwij się w wolnej chwili ma GG w sprawie przyjazdu małża mego

Ja się za to jakoś słabo wczułam w tragedię... pewnie stąd że nie mam tv :-p
Piotrek dziś latał po parku i śpiewał "panie pilocie, dziura w samolocie" - wstrzelił się chłopak idealnie ;-)

reklama
Do góry