reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Hej babki
Aenya zazdroszcze szopingu w londku ja maze o zakupach w usa jak za starych dobrych czasów aj kiedy to było
Pingwinku całuski dla was, fajnie ze wy nad morzem sie dotleniacie
Dita ja tez bym chciała zeby choc ktos mi dywan uprał :tak:

A u nas panuje sraczko zykaczka :crazy:
Juz pisałam o mai ze jakas nie wyrazna no to dalej taka :-( biegunka straszna juz kolejny dzien całe szczescie wymioty przeszły dopadło tez mnie i M filip narazie cierpi tylko na bol ucha :-(mamy szpital domowy

szoping, usa, londyn.....ajj.. zazdroszczę:tak:
tia

A my w Biedronce na święta zakupy zrobimy :cool2:

Kupiliśmy krzesła:-D
za 109 zł:szok::-D
W sklepie u nas pod nosem, a takie same w Lbl oglądaliśmy za 219:cool2:

A no i byliśmy na nauce tańca. Najpierw glony, potem dorośli.
Fajnie było:cool2::-D

kamila, kasia - zdrówka!!

Ostatnia edycja:
a ja wlasnie zrobilam przepyyyyyyyyyyyszne rogaliki drozdzowe!
z roza. trzy blachy. chce ktoras? :-D
i w ogole zmieniam sie w domowa boginie :cool2:
dzis pyknelam dwie salatki (tunczykowa i kurczakowa curry na slodko), zupe - mouline de legumes, w garnku 10l, czyli po naszemu krem z warzyw :-)
i w ogole kocham gotowanie :-D

sprobowalam tez mimochodem zrobic bulki - z tego samego prawie ciasta, co rogaliki - i wyszly zajebiste. jutro dopracuje przepis i bede mogla buleczki dzieciakom na goraco robic :-) niam niam!

a robi sie ja wiem.. 3 minuty???

Polecam z drożdżowego bułeczki z czekoladą (w środku kostka czekolady) oraz chałkę - u nas stały motyw weekendowy. D. robi bo on drożdżofan. :-) Szacun za roboty kuchenne :-)

Ostatnia edycja:
kasia, buleczki z czekolada to sie u nas nie sprawdza, jakos niespecjalnie czekoladowi jestesmy ;-) ale z dzemem w srodku - jami!

nie, no jak wroce to bede dzieciom robic bulki :-) ale naprawde fajne wyszly, takie 'mokre' w srodku, a jednoczesnie upieczone, slone i chrupiace jak pieczywo z piekarni :-)

rzuć przepisem na te rogaliki i bułki:tak:
my w sobotę Andrzejowe imieniny robimy więc moze akurat fajny pomysł takie domowe rogaliki z dżemem zamiast kupnych ciastek..

A powiem ci Pati że mnie też jakos ostatnio to gotowania i pichcenia ciągnie,jak nienawidziłam kiedyś gotować (mnóstwo kłótni o to było), tak teraz lubię, zwłaszcza eksperymenty z nowymi przepisami (ostatnio ,,pomysł na zapiekankę rybną" winiar - pyyycha, wszyscy się zajadali:tak:)
A i już chyba wiem dlaczego taka zmiana nastąpiła - od kiedy mamy zmywarkę:cool2:

Ostatnia edycja:
Dita, okej, nie ma sprawy :-) zaraz spisze i wkleje na przepisach. naprawde strasznie to proste, tylko dosc uciazliwe lepienie tych rogali - ja nie umiem do dzisiaj :crazy: kazdy inny wychodzi ;-) ale to nic, smakuja wszystkie tak samo, chociaz po ulepieniu na swiezo to dla mnie wygladaja jak wypisz wymaluj te nicienie, ktorych sie moi rodzice pozbywali :-D (swoja droga cud nad wisla, skonczyli eksperymenty i cali i zdrowi zyja, ale co pol roku chca to powtarzac, bo sie jak nowonarodzeni czuja. ech).
ale przepis na bulki dopracuje jeszcze, bo one w ogole nie urosly, takie, jakie je zrobilam, zostaly, tylko sie upiekly. pokombinuje i po powrocie wkleje, ok?

a zmywarka to cud techniki, ja co chwile cos robie ostatnio i wszystko zaraz czysciutkie i bez wysilku.. :-)

Hehe, widzę że gotowanie na topie. Dita to wrzucaj które te "pomysły" fajnie wychodzą, to też wypróbuję bo one mało czasochłonne.:-)

reklama
DOBRY wieczór kobietki!!!
U nas pogoda znakomita,zalizcony spacer.
Ale mnie coś pobiera,mam nadzieje ,że mnie grypsko nie złapie.Czosnkuje sie ,wczoraj mi mąż ugrzał pól piwaka z sokiemz bzu czarnego.
No i juz lepiej ,warzne ,że dzieci nie bierze!!
Tfu,tfu odpukać,

Dziś byłam na pogrzebie dwóch 17latków ,którzy zginęli u nas w sobote!!!
Na chodnik wjechał rozspedony samochód -kierowca 22lata.Wyścigi sobie zrobili, 140/h w terenie zabudowanym:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!!
Normalnie serce sie kraje ,straszne .Co CI rodzice czują !!!:no::no::no::szok::szok::szok:
Ryczałam jak bóbr!!
Ze mnie wogóle płaczka,jak sie pacze na krzywde!!!

aenye fajnie CI !!!:tak::tak::tak:

DITA pociesze CIĘ !!!My też w biedronce zakupiamy!!!:tak::tak::tak::-)

Do góry