reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

maja, a czemu? ja uwielbiam ikee, i za wzornictwo, i za ceny, i za jakosc. ja jak kasia wychodzilam z zalozenia, ze za gora 3 lata robimy znowu remont - podzieciowo-demolkowy, wiec nie chcialam inwestowac w super drogie czy wizjonerskie meble. a nasz stol drewniany (lita brzoza), skladany, z szufladami - mamy juz 4 lata i nic sie nie psuje.
no i ikea zaje..bista, juz dwa razy reklamowalismy kuchnie (ze odchodzi farba od szafek przy zmywarce) - bez mrugniecia okiem wymieniaja na nowe fronty. to samo z roznymi pierdolami, mozna zwrocic nawet po 2 mies, jak masz opakowanie. dla mnie lux! i jeszcze nigdy mi sie nic z ikei naprawde nie zepsulo - a mam niemal caly dom stamtad :-D

kamila
, ja szczerze nie znosze tych komandorowo-senatorskich zabudow :-( dla mnie bardzo drogi szit, co chwile sie zacinaja te systemy jezdne, cale meble z mdfu.. no ale nieraz nie ma innej opcji, jak zabudowac. i widzialam takie ladne maja teraz opcje, ze wnetrza szaf nie z byle sklejki oklejonej drewnopodobnie, ale ladne esy-floresy, kwiatki i takie tam. sliczne!

Dita
, no to swietnie z tym stolem! jak bedziemy mieli dom duzy to tez bedziemy sie za takim rozgladac. :-)

reklama
Dobry wieczor:)

Likend sie zaczal:) A ja mam sobote wolna pierwszy raz nie pamietam od kiedy.

Dobra ksiazke pozyczylam od znajomej i mam plana relaxowac sie czytajac bo jakos mnie telewizja nie pociaga ostatnio.

Aenye mamy z ikei dwie komody i jakies listewki od szuflad powypadaly do tego notorycznie dna sie odklejaja. No i jakies takie malo stabilne jak dla mnie. Szafe tez mielismy ale sie rozpadla drzwi na zawiasach sie luzwaly. Albo to wina mebli albo za duzo przestawiamy/przeprowadzamy sie;). Dopoki stoja w jedny miejscu jest w miare ok.

Kasia szafa świetna :-) taka chce mam 3,5 metra sciane do zabudowania to jedyne wyjscie w tak małym mieszkaniu wszystko tam upcham i reszte mebli wywale :cool2:
Aenya wiem jaki stół masz :-p mi sie on strasznie podoba taki prosty ale fajny ja lubie ikee maja czasem jakis siet ale nie wszystko
A tak wogole to cos mi maja chyba chora bedzie :-( smarka juz z miesiac jakas woda jej leciala nic nie pomagalo obstawialam ze moze alergicznie czy cos dziaj mi juz kaszlała strasznie wymiotowalam i nic nie chciala jesc poszla spac bez kaszki a i ja za dobrze sie nie czuje jakos mi nie dobrze na jedzenie patrzec nie moge w głowie sie kreci :eek:
ide spac chyba

Hej Kochane

Podczytuje Was,dopiero od niedawna, bo wczesniej neta nie mialam. Jestesmy od 2 tygodni w Ustce. Mam nadzieje ze Sarze pomoze troche ten klimat. Wynajmuje tutaj mieszkanko.
U nas po staremu. Choroby, astmy i takie tam :-).Juz sie nauczylam i powoli przechodze do pozadku dziennego z choroba Sarenki. Ja sama jestem chora, bylam u lekarza i jakas infekcja wirusowa, nie moglam sie podniesc z lozka dlatego maz przyjechal mi pomoc.

Pozdrawiam wszystkie bardzo bardzo goraco. Jak wroce do domku to sie odezwe na dluzej.
buziaki.

heloł

Pingwinek
- to super, ech też chętnie wyjechałabym gdzieś, choćby i nad morze;-) Zdrówka Sarence życze i wam wszystkim:tak:
kamila - no i jak Majka?

Moje odpukać tfu tfu tfu, trzymają się jakoś, jeszcze raz tfu. Szpikuje esberitoxem i bioaronem c, dodatkowo Ala żelki vibovit a Nat witaminy do ssania Disney.

A mnie cały czas po tym basenie kark boli, juz nie wiem, czy to mięsień, czy kręgosłup, czy ki czort:confused2:

A w sobote była u nas baba z prezentacją odkurzacza Roboclean, niestety musiałam sie zgodzic na prezentację, bo zadzwoniła z tą prośbą moja sis cioteczna, której nie mogłam po prostu odmówić (choć bardzo próbowałam), no i zajęła nam 4 godziny, wyprala łóżko, wyodkurzała kanapę, nawilżyła powietrze, zrobiła inhalacje udowodniła w jak strasznie zanieczyszczonym świecie żyjemy i sobie poszła. Bo ni hu-hu nie chcieliśmy wydać na takie cudo 5,5 tys:szok:;-):cool2:
Jessu, jak ja nienawidze takich akcji:confused2:

Dita, no wlasnie, wez ty ja i do mnie przyslij ;-)

choc szczerze, to ja wiem, ze to ich praca i ze zadna nie hanbi.. ale mi jest zawsze ich zal strasznie, tych akwizytorek :-( pamietam, jak do nas przyszla raz (w sensie, do moich rodzicow, jak z nimi mieszkalam jeszcze) reklamowac taki odkurzacz, co sam jezdzi po katach i sprzata. czaicie, o co chodzi. i opowiadala cuda, niewidy, widac firma zalozyla sobie za target _niewyksztalcone_ (zaznaczam) i zmeczone zyciem gospodynie domowe (nie mam nic do takowych, jednak tylko one dalyby sie nabrac na takie glupie gadki). jakies o cudach NASA :szok:, o roztoczach, o smiertelnych zagrozeniach plynacych z niedoczyszczonych przez lata zakamarkow..
no my nie moglismy na poczatku, kazdy z niej pokpiwal troche, tak dla beki niby, ale potem moja mama (zawsze z niej taka dusza dobra, z kazdym musi pogadac, jak z przyjacielem - bez kitu powinna byla resocjalizacje studiowac i takoz dzialac) wziela ja na spytki. no i wyszlo, ze dziewczyna mlodziutka, na studia zaoczne zarabia, ze w domu 11 rodzenstwa, ze ze wsi do miasta sie wyrwala, no m jak milosc.
ale tak wierzyla w tego robocika, tak sie nim sama zachwycala, mowila, ze sama by chciala takiego, itepe.. albo grala na miare meryl streep, albo taka byla prawda. i wcale nienachalnie probowala nam go wcisnac - mowila, ze to takie drogie, ze zbytek, ze przeciez odkurzanie az tak duzo czasu nie zajmuje, ale ze fajny bajer..

no i teraz za kazdym razem, jak widze i slysze akwizytorki na ulicy, nawet te, ktore probuja mi wcisnac jakis perfum za friko ;-) to mi staje tamta blondyneczka malutka przed oczami :-) i jakos mi ckliwo. mam nadzieje, ze jej sie dobrze ulozylo w zyciu :-)

ale ckliwy belkot mi wyszedl :-D :-D :-D:rofl2:

pingwinek
, w ustce mowisz??? to blisko! jakbyscie kiedys zjezdzaly w trojmiasto daj znac!! i fajnie, ze tak dla dobra dziewczynek zrezygnowalas z domowych wygod.. ze jesienia przyjechalas, a nie jak wiekszosc by zrobila, latem przyjechala, by polaczyc przyjemne z pozytecznym :-) super mama z ciebie!

kamila
, no stol jest zaje.bisty, stoi przy scianie, jedna polowa zawsze zlozona - oprocz imprez, a do tego 6 pojemnych szuflad. nie wyobrazam sobie lepszego do malego salonu :-)

a teraz dokupujemy dla Fiola takie krzeselko (nie wiem, czy dokladnie to, jakies podobne):
IKEA | Krzesła do jadalni | Krzesełka wysokie | AGAM | Krzesło dziecięce

a poza tym skompletowalam juz liste prezentow dla dzieci, UFF, nagotowalam sie dzis jak dzikus, i w ogole pracowicie spedzilam dzien ;-) :-D :-D

jestem, strona fajna, ale czy tam nie jest drogo mimo przecen?

w kazdym razie zazdroszcze londynu, wyjazdu bez dzieci, zakupow, fajnie:cool2:

odwiozlam wlasnie dzieci do przedszkola , ide dzis na popoludnie, wiec mam troche luzu, zaraz chyba sobie cos obejrze, albo poczytam

aenye a masz juz jakas miejscowke w Londynie?

i jakimi liniami lecisz?

reklama
atol, pewnie drogo, ale na pewno cos tam kupie, herbate chociaz :-D albo kubek :-D smak harrodsa bede miec w domu ;-)
ale szczerze to spodziewam sie, ze tam bedzie mozna 'upolowac' jakas mega okazje. ten sklep przypomina galeries lafayette czy KaDeWe, a tam, chociaz wszystko drogie i luksusowe, to o kazdej porze roku sa jakies mega przeceny, nawet na jakies pojedyncze artykuly. i tak np kupilam sobie kilka razy supertanie ciuchy czy dodatki, np moj ukochany komplet bielizny cacharel, jedwabny, gdzie stanik kosztowal cale 4,50eur, a gatki 2 :-D

po prawdzie to jestem szpiegiem tanich ciuchow w fajnych sklepach :-D np ostatnio kupilam naprawde sliczna 'wyjsciowa' bluzke mexx, bez zadnych dziur itepe, cudna, za cale 29zl :laugh2:

takze licze, ze moj nos zakupowy i tam sie sprawdzi!

Do góry