reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

kamila, jak daj rade napisz szybciochem, jaki to szampon, bo ide zaraz na zakuoy do rossmana po plukanke delia do siwych i rozjasnianych kudlow ;-) ponoc dziala cuda, o ile nie przedobrze i nie wyjdzie fiolet, ale ja juz tylko na cuda licze.. dzisiaj, w dziennym swietle, czuje sie jak zdzira Tania, a maz wola na mnie Samanta... :confused2: :rofl2:

reklama
aenye - sikam. Wybacz bidulko, ale naprawde oplułam monitor:laugh2:
justysia - no to super perspektywa. ja coraz bardziej dojrzewam do tego aby w przyszlości miec coś własnego, ale na razie totalny brak pomysłu.

A co do BRW - to ja akurat jestem mega zadowolona. Salon, Ali pokój, szafy itp - cały dom prawie mamy z brw i nic, abslutnie nic sie z tym nie dzieje. Tylko jeden regał kupiliśmy gdzie indziej bo tanio, a nam potrzebny był do małego pokoiku jako biblioteka no i ten właśnie po roku się zaczął rozpadać - szuflady wypadają, z półek zrobiły się kołyski itp. A no i jeszcze łóżko mamy też nie pamiętam gdzie kupione i mnie już tak wkur..wia że chyba też będzie do wymiany. Na brw.;-)
Nie wiem, czemu wasze takie badziewne, hmm:dry:

Dita, ja nie wiem, jak u ciebie one sie w takim stanie uchowaly ;-) moze ich nie katujesz, jak przecietny uzytkownik? ;-)
ja nie zaufam tez juz brw never ever, mialam jakies polki i regal stamtad, zalamka. jak u dziewczyn, wypadaly cale szuflady, fronty, polki spadaly ze scian. dla mnie szok. niby niska cena, ale w ikei tez jest tanio, a jakos nic sie z tymi meblami nie dzieje :no:

hmm... no i moze tu jest haczyk, bo u nas brw to najdroższe meble. Serio. Ale jakośc jest naprawde nieporównywalna z innymi, a sklepów meblowych naprawde mnóstwo.
Mamy pod nosem firmowy salon brw, bez żadnych pośredników, zresztą małż im wózki serwisuje i dzięki temu mamy zniżkę;-).

Ostatnia edycja:
W Ikei o tyle fajnie że jak się dzieje to niesiesz do Ikei i bez komentarza dostajesz nowe. U nas w kuchni dwa razy złamała się śruba do mocowania uchwytu, fronty wyglądają jak po przejściu tornada (wszystko porysowane, dużo odprysnięj okleiny itd). Ale takie było założenie, tanio i do wymiany za kilka lat. Ale stół raczej z płyty nie jest robiony i nie powinno być z nim tego typu problemów co piszecie. Więc myślę że tu nie będzie jakoś źle. Zobaczymy u Dity :-)
Myślałam o Ikei ale tam nie ma fajnych stołów :no:

Co do blondu to mi super wychodzi żółty (tj zmywa mi się od razu praktycznie ten popielaty i zostaje samo rozjaśnione żółte ścierwo - jak u Aenye obecnie) Generalnie mi pomagała farba masakra Palette średni blond jak już wyglądałam jak kurczak. Ona akurat dobrze łapała i nie na żółto - z tym że ten blond taki mocno naturalny czyli myszowaty, nie piękny jasny i platynowy jak każdy chce. ;-)

Ja za to odwrotnie, zawsze chciałam mieć brąz, ale bardzo trudno mi dobrać do karnacji i przeważnie wyglądałam 10 lat starzej i odpuściłam ;-)

No my wczoraj złożyliśmy ten stół, tam każda część z twardej, zbitej, klejonej dechy - nie ma ani jednej czesci z wiór czy mdfu. Wygląda naprawde porządnie i stabilnie (zresztą waży ponad 100kg:szok:), znajomy ma właśnie taki, potwierdza że jest mega stabilny i trwały. No zobaczymy, mi wydaje się naprawdę porządny.

A mi zawsze wychodzi blond:cool2:

Hhehe Aenye blondi...sorki ale sie usmialam z procesu farbowania.

Jesli o meble chodzi to dla mnie Ikea to szajs straszny jesli chodzi o drewniane meble.

Dita stol fajny.

A Pyza dzis przechodzi sama siebie. Dopiero 11 a ja juz wyczerpana psychicznie jestem.
Dzieki bogu za zaraz do przedszkola a ja do pracy bo tragicznie by sie dzien skonczyl gdybysmy w domu zostaly.

Aenya to rossmanowy szampon silver cos tam jest jeszcze taki z londy srebrne opakowanie i fioletowa nakretka
Ja stosuje go raz w tygodniu i moj popielaty nie zółknie :tak:
A płukanki sa tez srebrne :tak: mniejsze ryzyko ze wyjdziesz fioletowa :cool2:
A mi się marzy szafa ma ktos senatora komandora czy coś takiego? Bo sie chyba zaczne rozgladac

reklama
kasia - hehe, bałagan od razu, bałaganu nie widziałaś:cool2:

Ostatnio była mowa o spektaklach, moja siostra, co generalnie ani tatru ani opery nie lubi wczoraj była właśnie w Wawie na Upiorze w operze, wróciła zachwycona. Aż mi żal d ściska, bo sama bym na taki musical coś chętnie poszła... byłam kiedyś tylko na Metro i byłam również zachwycona.
A już najbardziej przeżywała młoda to, że w Złotych Tarasach przed spektaklem spotkały Damiana Aleksandra i pogadały z nim;-):-D
eeech:sorry:

Do góry