reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

atol- jeśli chodzi o rodzaj nakładki - ustnik czy maseczka - to ja używam praktycznie tylko maseczki, bo jak glony chore, to zawsze mają problem z katarem - czyli maseczka jak najbardziej. I tak para trafia do dolnych dróg, choć w mniejszej ilości.;-)
A co do teatru to moim zdaniem nie dadzą rady;-)
Moja Ala mając 5 lat (ja byłam akurat w 6m-cu z Nat) miała mega faze na Ani Mru Mru - w tv, na dvd ogladała całymi godzinami, raz kupiliśmy bilety i poszliśmy z nia na 1,5 godz. występ Wójcików, sami rżeliśmy przez cały czas, Ala po pół godz znudziła się totalnie, siadła sobie pod naszymi krzesłami na podlodze i zajęła się moją torebką, grą w mojej komórce, zabranym (dzięki Bogu) batonem itp;-):-D
A może w twojej okolicy są zajęcia baletowe dla maluchów? Duzo np domów kultury ma takie w ofercie.

Ostatnia edycja:
reklama
he he no wlasnie jest taka opcja ze trzeba bedzie wyjsc w polowie:-D

zajecia sa na pewno, ale nie chce jej teraz zapisywac, bo wiecej choruje niz jest zdrowa, planuje jakies dodatkowe zajecia w przyszlym roku

lece kapac

Dzięki za gratki. :-)

Atol wg mnie musisz pochodzić i sama ocenić jak laskom pasuje. Nieśmiertelnego dziadka do orzechów polecam ;-) Ja np. chodziłam od 3 roku życia na wszystkie opery, koncerty, balety gdzie się tylko dało (darmowe bilety z pracy rodziców) z mamą i siedziałam podobno wgapiona godzinami. Wg mnie Dita, inaczej jest na kabarecie niż na rzeczach takich muzyczno - tanecznych. Na kabarecie musisz się jednak skoncentrować żeby było zabawnie, żeby wiedzieć co goście mówią. Muzyka i obraz tego kompletnie nie wymaga, wręcz mi się wydaje że to zupełnie co innego, odbierasz w dużej mierze podświadomie cały fun z tego, i ciężko ocenić czy dziewczyny wytrzymają. Atol, polecam też zaprzyjaźnić się z baletówką oni często na dużej scenie robią jakieś dyplomowe czy egzaminacyjne rzeczy. A to są jakieś 10 minutowe wygibasy i za darmo albo za 5 zł, a czasem naprawdę fajne rzeczy wymyślają, chociaż bardziej skierowane do dorosłych niż do dzieci specjalnie, nie mniej jak to lubi? Na pewno warto kilka razy pójść żeby przyzwyczajać. Ja chodziłam z Piotrkiem na Bajnutka (koncerty dla dzieci) w wakacje i po 10 min chciał przeweażnie do domu, ale teraz chodzi do przedszkola gdzie ma raz na miesiąc 45 min koncert muzyki kameralnej i podobno siedzi grzecznie słucha, potem tydzień przeżywa jeszcze i opowiada jak to pan grał na "babajaga". Teatrzyki też lubi, też ma w przedszkolu przedstawienia.

Co do nebulizatora - nie posiadam. :cool2:

wlasnie teraz dziadka do orzechow w grudniu beda grali, chyba sie wybiore, w razie czego wyjdziemy w trakcie:-D

Albo zróbcie losowanie kto wychodzi z dwójką a kto zostaje:cool2: Przynajmniej jedno z was objerzy do końca;-)

Swoją drogą sama wybrałaby sie na takie kulturalne cokolwiek ,ostatnio bylam rok temu w Operze Lwowskiej na spekalklu i było cudnie;-):tak:
A teraz jak nie brak kasy to brak mety dla glonów to kupa roboty a zwłaszcza kupa;-)

Jutoro odbieramy stół do jadalni za 1700, a mamy na koncie do końca miesiąca1600 ;-)Jeszcze nie wiemy jak to zrobimy:cool2:

Witam się wieczornie, a raczej nocnie!!!
My na szczęsie zdrowi ,odpukać.:-p
Choć u nas w okolicy wirus świński panuje,może słyszałyście wczoraj w wiadomościach .Lekarz w KĘPNIE zachorował na ojomie leży.Kurcze boję sie tego dziadostwa jak nie wiem,m ogólnie do chorowitków :no:należymy,ale nigdy nie wiadomo licho nie śpi.Jeszcze 1 grud. na bioderka do szpitala z małym jedziemy ,a tam świńsko panuje!!!:szok::szok::szok::wściekła/y:

Coś spać nie mogę,wczoraj tez latałam od 23.00do 3.00 od naszego łóżka do KAROLA miejsca nie umiałam sobie znaleść,jakbym mogła to bym weszła do JULKA łóżeczka!!!:-p
Może przez małe przemeblowanko które wczoraj sie w pokoju odbyło!!!
KOBIETA ZMIENNĄ JEST,ehhhh!!!:-D

Wkońcu się dostałam do gina,bo od wyjśia ze szpitala (od porodu ) jeszcze nie byłam ,a raczej nie umiałam sie dostać!!:wściekła/y:
Jak jej nie było to nie było numerków.I tak przez tel . niee dało rady siora mnie wkońcu zrejstrowała!!!
Biedna też sie za tym na chodziła,bo co poszła to pani doktor na urlopie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:!!!
Swoją drogą skąd ma tyle urlopu,hmmmm....???!!:szok:
A ja mieszkam 30 km dalej więc nie miałam jak!!!Powinno być tak ,że daje znać kiedy urodziłam i one sme wyznaczą date,a tu :no::wściekła/y:trzeba się jeszcze prosić .Pewnie zapyta,to powiem co myśle!!!:wściekła/y:

Kobietki ,a wy po porodzie kiedy okres dostałyście .Ja jeszcze ne mam,a brzuch mnie czasem jak na @ pobolewa!!
Po Karolka porodzie zdajsie 4 miechy po dostałam!!Z tym to jest róznie niee??!!!!:cool2:

KAsiu GRATKI ODEMNIE!!!bO jeszcze nie miałm okazji CI pogratullować!!!

WIECIE CO ??Ja sobie :no: wyobrażam ,wysiedzenia KAROLA na jakim kolwiek przedstawieniu!!!Nie usiedział by za CHINYYYY....:-p:-(!!!A poszłabym sobie choćby do kina na bajke ,ehhh!!!

CHOROWITKĄ ŻYCZĘ SZYBKIEGO POWROTU DO ZDROWIA!!!

A WSZYSTKIM MIŁYCH SNÓW!!!
BO PEWNIE JUŻ WSZYSTKIE SŁODKO LULAJĄ!!!:tak::rofl2:

Hej
Młody w przedszkolu Młoda śpi jeszcze co za zycie :-) cisza spokój
Atol ja mysle ze dadzą rade dziewczyny :tak:balet fajna sprawa
a tak wogole to polecam Upiora w operze w Romie teraz chyba jest ale to w wawie :-) normalnie rewelacja moja sis sie np tak zakochała w tym ze sciagneła i słucha w pracy :-D śpiewajac sobie przy biurku operę
Justysia ja @ dostałam chyba po 8 albo 9 miesiacach :cool2: cudowny czas
Maja trzymam kciuki zeby sie z praca ułozyło
A inhalator mamy taki Inhalator nebulizator MEDEL Family Soft Touch cenowo był atrakcyjny i ma chyba wszystkie mozliwe koncówi i maski dla dzieci i dorosłych
Co do paskudnej swinskiej grypy ja nie wierze w epidemie bo powiedzmy sobie szczerze zwykła grupa zabija wiecej ludzi takze u mnie luz, nie szczepimy sie bo ja z tych co uwazaja ze szczepionki zabijaja :cool2:

u nas noc koszmarna, Majka znowu miała 41 goraczki, leki nie pomagaly, zadzwoniłam po pogotowie a tam mówią, że nie maja pediatry i że mogą podesłać karetke i zawieźć dziecko do padiatry ale wracam we własnym zakresie... noc nie miałam co z Miśkiem zrobić więc darowałam... Lekarz wypisał mi calpol 6plus w razie "w", bałam się Majce tego podac bo mi farmaceutka sprzedać nie chciała bo za mocne... no ale dałam i jest lepiej. Przez 2 dni nic mi nie jadła, teraz podjada chrupke kukurydzianą

no i tez musze ten inhalator kupić bo moje małe co chwile coś z gardłem mają.. Michał mi kaszle że az mu się buzia nie zamyka

Dita znajac Ciebie to pewnie masz mnóstwo tych swoich słoiczkowych przetworów więc jakoś dacie radę. Powodzenia

Dita, a macie stół jakiś firmowy czy robiony? Ja właśnie szukam takiego stołu rozkładanego obowiązkowo do opcji 10 osób i jak najmniejszego po złożeniu...

Cosmo - pyralgina (pół tabl, jest bez recepty) plus ibuprom (normalna dawka) bardzo dobrze zbija gorączkę. Co do dawek - obserwuj mocz - czy nie ciemnieje, nie zmienia koloru - żeby nerki nie wysiadły albo wątroba. Zdrówka

U nas Maciek trochę ma stan podgorączkowy, na razie czekam co się wykluje...

reklama
kasia - taki. z BRW, rozkładany z 160 do 360;-) To z myślą już o komunii Alowatej, bo w żadnym lokalu robic nie będziemy;-)
No i z myslą o Sylwestrze:cool2:
Tylko krzeseł jeszcze nie mamy i na razie nie będzie. Może jeszcze przed świętami sie uda, drogie to tez jak nie wiem. Szukamy najtańszej opcji, a chcieliśmy 8 sztuk.

Bidulki chorowitki - wszystkim zdrówka życzę. Oby do pierwszych mrozów:tak:

Do góry