reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

A co do wózka :-) to jak go wysyłałam to było mi go bardzo szkoda :-p jakos tak miałam przeczucie ze moze jeszcze powinnam go zostawic, teraz sie smieje że to znak i moze sie rodzina powiekszy :cool2:
Żarcik taki :-p

reklama
a te inhalacje to na gorne drogi czy dolne robicie?

ja po lekarzu i dalej nic nie wiem, zwarjuje

mam skierowanie do alergologa i laryngologa, ale jak na razie do alergologa miejsc nie ma, a do laryngologa sie nie moge dodzwonic

Hej

a tak w temacie leków uzywała któraś Bioparox? bo mi lekarka wcisnela i jakos nie mam watpliwosci co do niego. Mlody ma zielone gile juz 2tyg i nie wiem czym je mu podleczyć...
Mowicie ze inhalacje pomagają? bo ja nie robiłam bo bałam sie ze wtedy dopiero to go zaleje katar...
Mozecie coś polecic?

Hej hej

ZDAŁAM ścierwo, uff.
Na jutro jakieś zlecenie tłumaczeniowe stukam, czasu mało trochę, ale zawsze jakaś kaska. Przyszła moja jedna recenzja, na drugą czekam, obrona pewnie na początku stycznia, bo w grudniu na wydziale jakaś masakra, wszyscy w kółko na senatach i radach wydziału, nie ma gdzie opchnąć obrony. Piotrek łobuzuje, Maciek mu pomaga, ogólnie jacyś nadaktywni obaj.

Atol, mi się wczoraj Piotrek na ucho skarżył (jakiś miał godzinny mega ryk w przedszkolu, odebrałam go), popił syropek i przestał. Lekarka mówi że może się przytkał katarem i odruch przełykania go odetkał... nie wiem co to było, ale już chyba zdrowy. Przynajmniej objawowo zdrowy ;-)

Nieistotna, bioparoxa kiedyś używałam na gardło w ciąży i do dzis nie wiem czy działał... jakoś słabo. A propos gili to może być tak że są zielone z niewysmarkania a choroba to wirusówka, wtedy inhalacje jak najbardziej, żeby katar spłynął. Jak nie spłynie to są powikłania - zapalenie ucha, gardła, zatok. Lepiej niech go zalewa katar :tak:

Kamila, jakaś durniejsza ci się baba kupująca trafiła i tyle.. :no:

Atol zgapiłam po tobie te sznurowanki - zabawki i zamówiłam paczkę dla Piotrka i Lilu na święta :happy: Bardzo fajne toto.

Kasia Gratuluję

Nieistotna ja często bioparox używam, mi pomaga, ostatnio lekarz Majce przepisał, taką dawkę jak dla mnie, ale ona po nim wymiotowała...W ogóle moje starsze cale 2 dni była zdrowa, dzisiaj cały dzien śpi, ma gorączkę, wymiotuje, normalnie makabra, zaraz i młody pewnie załapie

Boze, dziewczyny, zaraz oszaleje!
czy wie ktoras, dlaczego nie mam dzwieku w youtubie? mario? w ogole nigdzie w necie?
szukam wszystkiego i dostaje szalu. mam wrazenei, ze to jakis glupi blad, ale nic nie dziala!
- na pewno wszystko jest podgloszone, nic nie jest wyciszone
- dziobalam w rejestrze, zainstalowalam kodeki
- sterowniki sa poprawne, wszystko piknie dziala - oprocz dzwiekow z neta (w sensie - filmy ogladam, dzwieki systemowe sa, muze moge odpalic)

ratunku, bo zaraz wywale tego kompa przez okno!!!

nie, no wczoraj sam mi sie komp na chwile naprawil, teraz znowu nie dziala...

ale koniec o kompie.

maja
- sol fizjologiczna jest za friko i sama swietnie dziala - na katar i kaszel, nawilza pieknie. duza ulga, wiem sama po sobie. mozna dokupic mucosolvan w kroplach - na dlugo starcza, wiec kup sobie i stosuj zamiast zwyklego wykrztusnego syropu - rano i po poludniu, 15 kropli + sol fizjologiczna 2ml.

ale osobiscie doradzilabym jeszcze zmeczyc lekarke w pl o berodual i pulmicort. to sa takie na astme leki w sumie, ale ja mam i uzywam, kiedy maluchy juz sa mocno chore - z goraczka znaczy. berodual rzadko, bo to juz naprawde mocne i trzeba wtedy regularnie 2-3 razy dziennie. pulmicort za to daje chorutkom zawsze przed spaniem - naprawde REWELACYJNIE dziala! rozszerza oskrzela. ja sama dostalam kiedys pulmicort w takim psikaczu na swoje zapalenie oskrzeli, jak w ciazy bylam. niewiarygodne, jak to pomaga.

ale nebulizator to zajebista sprawa, bo nawet jedna inhalacja bardzo pomaga! nam juz kilka razy udalo sie obejsc bez antybiotyku, a nieraz robilysmy tylko raz dziennie inh!

nieistotna, w bioparox ja jakos tez nie wierze, nie pomogl mi. widac wszystko zalezy od nastawienia ;-)
a na katar jak zwykle - sinupret, sinupret i jeszcze raz sinupret. juz na drugi dzien widze, ze katar splywa. najlepiej, jak 3 razy dziennie po 10-15 kropli (sprobuj najpierw od 10 i zobacz, jak maly zareaguje. ja daje malemu 10, Fiolowi 15). ale i 2x dziennie daje super efekty.
a do tego - wykrztusny syrop od razu (nawet zwykla flegamina w kroplach), smarowanie wickiem na noc (klatka piersiowa, plecki, stopki) i otrivin do nosa.

ja mam fiola na punkcie kataru, bo u mnie 3/4 katarow konczy sie albo infekcja ucha, albo oskrzelami. serio. dlatego ja zapobiegam im juz od pierwszego dnia katarzyska.

kasia_z
- no wlasnie, moj Fiol przy ostatniej chorobie, co bral antybiotyk, dwa dni sie uskarzal na ucho! mowie - niemozliwe, zeby mial zapalenie ucha, skoro bierze klacid, ktory zawsze dostawal na ta infekcje. i dawalam mu tylko p.bolowy na noc, bo w dzien bylo spoko, a w nocy budzil sie z placzem, trzymal za ucho. byc moze faktycznie mu sie przytykalo od kataru??
ale beka, ze od pierwszej infekcji, kiedy mial naprawde mocne zapalenie ucha, zawsze jest to samo.. niby raz mial dwa uszka chore, ale jedno zdecydowanie mocniej bolalo..

reklama
Kupilam tylko sol do inhalatora a bioparox olalam.. generalnie jakims trafem katar wlasnie przechodzi.
Sinupret ogladalam ale w koncu tez nie kupilam, zakupie dopiero w niemczech, tą wersje dla dzieci bez alkoholu, bo ten nasz ma 19% alko. w skladzie.
Generalnie szukalam czegos do inhalatora i nic nie znalazlam, jakbys trafila cos Aenye to daj cynk :)

Do góry