reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

hehe, agaton ;-)

Dita
, wow! gratulacje! a jeszcze a propos mandatu, to jechalam troche za szybko :confused2: na swoje uspr dodam, ze to takie miejsce, ze wszystkich lapia- pikna, nowa dwupasmowka, szeroka, zwykle zupelnie pusta, calkiem prosta i dluga trasa - a idiotyczne ograniczenie do 50! i oczywista sie skitrali za plotem.

dobra, jukendens.
;-)

reklama
Hej babeczki w słoneczny poranek :-)
Dita pochwal sie meblami jakie wybierzecie no super ze premia była :tak:
Agaton dzieki temu jasno to ja jakos bardziej do zycia jestem :-D
Aenya ja tez mam ochote wszystkich z rana udusic :-p najbardziej to M co spi i nic nie słyszy ale jest juz troche lepiej bo dzieki temu ze mała je w dzien sztuczniaka i na noc kasze spi ładnie ma tylko dwie pobudki nocne a to u niej rewelacja po dziesieciu sprzed miesiaca :tak:
Własnie do pokoju wbiegł Filip pokazac mi jak tatu jego chrapie :-D stoi mi nad uchem i chrumka :-D
A mi sie wczoraj skonczyły dwa miesiace urlopu wypoczynkowego zaległego :-( i jestem na wychowawczym

Elo,
Ja dalej poprawiam... trochę już mam czarno białe plamy przed oczami jak widzę tą pracę, ale jestem dzielna :-D

Kamila, mi dziś młody urządził pobudkę. Oczywiście stąd, że dwa ostatnie dni budził się 4:30 i durna matka go karmiła. Bo przecież głodny. No więc dziś była to 1:50 :angry: Ale nie nakarmiłam. Darł się 20 minut, ale zasnął sam i spał do 6:30, potem jeszcze pół godziny sobie gadał ze szczebelkami. Zasnął o 18:30 więc wytrzymał na luziku ponad 12 godzin. Nie ma to jak sobie mówić że dziecko głodne... o głupia baba ja ;-);-)

Aenye - mi się ostatnio zaczaili pod wiaduktem, gdzie jest nie wiedzieć czemu 30/h. A że jest przez całe 50m i to zakrętu, na nowej drodze, a potem już nie ma bo skrzyżowanie więc wszyscy jadą tam 50. Też na maksa bzdurne to. Ani przejścia dla pieszych, totalnie nic co by usprawiedliwiało sens tego zakazu. Ale jakoś wypatrzyłam i zwolniłam. W ogóle ja mam szczęście prędkościowe. Zawsze jakimś cudem jadę adekwatną prędkością mimo że wynika to zwykle z niczego (albo mi ktoś z przodu przymula i się boję wyprzedzić, albo zapomnę patrzeć ile jadę i mi się samo zwalnia...).

Nonek - gratki autkowe! Niezły prezent urodzinowy :-)

Dita, wielkie gratulacje premii, no i tego że doceniają cię w pracy! :-)

Mojego D. były pracodawca co wisi mu kasę ostatnio jakoś wymieniają maile. Głównie D. wysłał mu umowę i aneks na którego podstawie tej kasy chce. Okazało się że ci idioci w ogóle ją gdzieś posiali i na wszelki wypadek nie płacą. Bsz, poziom prawników mnie czasami powala na łopatki. No więc teraz myślą czy aby jednak nie zapłacić. Przy okazji już mu pokwitowali odbiór wezwania do zapłaty przedsądowego, w pn jak co idzie pozew. Wqrw, bo nie dość że ta kasa w plecy, to jeszcze musimy 2 tysie podatku zapłacić od tej faktury, a sprawa w sądzie pewnie za 3-4 miechy na wokandę wejdzie. Polska raj dla przedsiębiorcy nas zaraz wykończy :-p

Wrzuciłam na zamknięty fotkowy trochę zaległych zdjęć z weekendu :-)

Dobra, idę coś popisać, bo mam plan do jutra skończyć...
:happy:

hejo

e tam, premia, premijka na razie;-)
Nieduża, aczkolwiek razem z pensyjką na meble wystarczy. Już mamy zamówione:tak::tak:

kasia - dasz radę, a dużo jeszcze zostało?
kamila - 2 miesiące urlopu??? Ale ci się nazbierało...:szok:

a co do mandatów to ja niedawno dostałam wyrok z sądu za tego mojego TIRa, oczywiście sprawa odbyła się zaocznie, tylko dziwne że mnie nawet o niej nie poinformoawli .
Mam mandatu 200zł 6 pkt karnych za nienależyte obserowanie drogi, ten od TIRa nie wiem co dostał, ale on na tym skorzystał, że był na miejscu zdarzenia i załatwili wszystko od ręki, a że ja pojechałam do szpitala i tam pobrali krew na której wyniki czekali prawie miesiąc:szok:, to moja sprawa musiała iść do sądu, i na dodatek muszę płacić koszty sądowe całe 100 zł, a to moja wina że czekali tyle na wyniki, za ich opieszałość ja ponoszę koszty. Trzeba było zostać na miejscu zdarzenia i dmuchnąć w ten balonik:baffled: i by było już dawno po wszystkim.
Ale druga sprawa, na komendzie poinformowali mnie, że razem z wyrokiem dostanę dane na jakie konto mam przelać pieniążki, tzn blankiety przelewu, a ja mam tylko wyrok i nic wiecej. To gdzie ja mam sie teraz udać żeby im już oddać tą kasę i mieć z głowy?, żeby nie było potem że na złe konto poszły itp itd.....
Kasia Help!!!

Kasia muszę Ci powiedzieć , że urodziwe te Twoje chłopaki, a mi to sie wydaje że M to do D podobny:sorry:
Dita gradki kasiorki,
NOnek gratki autka
Anitka żyjesz?

Witam

agutka - ja nie pomogę, nie znam się na tych durnych przepisach.
A i sama mam problem - chcemy wyciać starą lipę z naszej dizałki, rośnie bardzo blisko domu i boję się że któregoś dnia się po prostu zawali na dom podczas jakiejś burz itp. Był A załatwić pozwolenie na wycięcie, a baba mu powiedziała,że i tak będzie odmowna decyzja bo teraz nie wycina ise drzew - podobno od września do lutego tylko. Kurde, nigdzie nie znalazłam takiego przepisu???? wie ktoś coś o tym????:crazy:

nonek - śniłaś mi ise że ci sprzedałam stary stół do renowacji za 1200 zł i miałam potem z tego powodu straszne wyrzuty że taki stary grat a ja tak z ciebie zdarłam....;-):-D

Idę po kawę slim cofee;-)

Ostatnia edycja:
Ditka znalazlam taki fajny arytkuł , warto go przestudiowac
Im większe drzewo, tym większy problem - Rzeczpospolita

a na samyym koncu...

" Czy jest ustalony okres ochronny, w którym nie wolno wycinać drzew i krzewów?
Nie. Ale urzędnik może pozwolić na wycięcie drzew czy krzewów w późniejszym terminie, niż chciałaby tego osoba występująca o zezwolenie, np. nie wcześniej niż po zakończeniu okresu lęgowego."

Agutek,jak jest niedaleko to najprościej do kasy sądu wpłacić, jak dalej to trzeba zadzwonic do sądu do sekretariatu wydziału i ustalić :happy:

reklama
Kasiu chyba Twoim wzorem tez bede twardza w nocy, bo tez sobie wmawiam ze Sara budzi sie zglodu, a potem z lachy je mi cale 60ml ! Musze sie zaprzec i wytrzymac. Odkad skonczyla miesiac nie je w nocy, tylko w szpitalu zaczelam jej dawac bo ona w dzien nic nie jadla a przez sen wsysla wiec sie nauczyla wykozystywac.

Musze sie pochwalic ze Mercunia sie nauczyla jezdzic na rowerze, dla mnie to wielki przelom bo w koncu moge isc na normalny spacer z dwoma glonami i nie pchac jedna reka tego zasranego rowaera a druga manewrowac z wozkiem

Dita ja tez gratuluje premii, fajnie ze Cie doceniaja, w koncu sie to Tobie nalezalo !

Do góry