reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Kamila, no właśnie ja już przerobiłam to o czym piszesz z Pepe - żarł co godzinę i wył wniebogłosy... trzeba go było przestać w nocy karmić i się naprawił i spał po trzech dniach całe noce bez problemu. Teraz Maciek wkroczył w tą samą fazę i zobaczymy jak dziś pójdzie "niekarmienie" nocne. Pepe jakoś już przyzwyczajony znów do zasypiania samemu, przynajmniej to dobre. No i do rana spał sam więc może już wejdzie mu w nawyk. Ja dziś to już całkiem byłam zombie, musiałam w dzień kimnąć bo się przewracałam...

Jeszcze z zabaw dla naszych dzieciaków u nas przebój to rysowanie ryb w paincie - młody mówi co i na jaki kolor pokolorować (głównie stały element to kokos i wystający z niego ogon glonojada) i MS Word ;-) - siedzi i pisze sobie literki i cyferki, super lubi i już prawie wszystkie zna (w wersjach śmiechowych bo nie wymawia dobrze, stąd mamy np. W - "eł jak łujek" ;P)

Ostatnia edycja:
reklama
ale z pepe zdolniacha :tak: u nas przebuj to jego laptop edukacyjny siedzi i powtaza literki :-)
ja juz probowałam nie karmic w nocy ale sie nie udało musze zrobic kolejne poodejscie

kamila - oo, pełnam podziwu dla ciebie;-):tak:
W końcu będzie łatwiej;-):tak: Im starsze marudy tym lepiej, o niebo lepiej;-)

Trochę wam zazdroszczę tych zabaw wspólnych...
Ja jak wychodzę do pracy to się glon budzi, jak wracam, kąpie się i idzie spać....
Największy kontakt ma z moim tatą.
Mam nadzieję że jak będzie wiosna, lato to wcześniej z pracy wracać będe ( w końcu 17 czasu letniego to całkiem przyzwoicie;-)) to będę mogła im choc odrobinę mojego czasu na zabawę poświęcić...eeech....

I ja sie witam od poniedzialku ( jeszcze).
U nas Manka do dzis w nocy wciaga kasze:baffled:. Ale od kilku dni staram sie ja jakos przegadac, ze kaszy nie ma, ze rano pojedziely kupic itp. I jakos po pol godzinie sie uspokaja. Za to od dluzszego czasu wstaje o 6 i rzadzi jak reszta spi.

Dita zawsze pijemy wasze zdrowko:-). I jak cos na cieplejsze dni wybieram sie do was odpoczac w formie mini wakacji.

Dziewczyny zapisujcie sie na badania, czasem naprawde warto poczekac.

Aenye mam nadzieje, ze masz zwykla angine.
Ja kiedys mialam taka, ze mialam 40 st goraczki, szczekoscisk, przesuniecie rzuchwy. Ogolnie masakra. Nie bylam w stanie przelknac sliny, mialam podlozona pieluche pod geba zeby mi sciekalo. I 2 antybiotyki nie dzialalaly. Wyladowalam u 3 laryngologow, mialam robiona punkcje migdalow ( koszmar). Dopiero 3 antybiotyk zadzialal. Malo tego po nie calych dwoch tyg mialam powtorke. Okazalo sie, ze zrobil mi sie torbiel okolomigdalowy.

U nas jak Julka zaczynala sie skarzyc na bol brzucha, to na 90 % zaczynala sie angina. Ale szybko wylapana i szybko wyleczona. Tak u dzieci lubi sie scierwo objawiac.

KIEDY DO JASNEJ COASNEJ BEDZIE WIOSNA, SLONCE I CIEPLO?????????????????????????????? Ktos mi odpowie?

NOna na ciepelko wpadaj donas...tu juz wiosna.

Jutro poczytam co u Was bo wlasnie z pracy wrocilam i smigam do lozia spac.
BUziaki

elou
u nas jest pieknie i wiosna wiec ciagle nas nie ma:-D
od piatku shoping/ wypad na wies/ shoping/ basen/ park;-)
nareszcie cieplo! az chce sie zyc:-D

a dzis znowu do pracy;-)ale po takiej dawce odpoczynku mozna wszystko:-)

Kasiu ja uwielbiam cyrk, kedys bylismy w Kolobrzegu na wystepach akrobatow i bylo cudownie:happy: Jedynie czego nie lubie to wystepow zwierzakow:sorry2:
u nas zabawy 'komputerowe' odpadaja bo klawisze sa w sekundzie wyrwane:baffled:

Aenye wyluzuj;-) i zdrowka

Dita 3 maj sie, przyjdzie wiosna to i doly mina:happy:

Kamila spij kiedy sie da, zycze spokojniejszych nocek

dobrze ze upal nieco zelzal , ufff ;-)

agutka dzieki, tata juz ok, grypa wymeczyla go jednak na wsyztskie strony

a mam jakas zamulke parodniowa :baffled:

a na lepszy humor polecam slumdog milionaire, najlepiej w kinie :-)

nie, no spoko, ja jakos spokojnie do tego podchodze, ale lepiej wiedziec :-)

ps ja juz wlasciwie calkiem dobrze, jak cos polecam na angine antybiotyk klacid, 5 dni, ja juz po drugiej dawce jak nowonarodzona sie czulam.

kasu, a jak juz macie wyrwane klawisze, to co z tym robisz? da sie to naprawic? w serwisie czy samemu?

milego dnia wsim!

reklama
Do góry