hej babki, dzieki za troskliwosc :-)
badania na mono wyszly negatywne, czyli ulga, chociaz niepelna - bo zrobilam w 3 dobie, a powinno sie robic miedzy 4-7, czego dowiedzialam sie dzisiaj. ale mimo wszystko CRP i morfologia wskazywaly ewidentnie na zapalenie bakteryjne, czyli pewnie jakas masakryczna angina - dziwne tylko mi sie wydaly bable bialo-pomaranczowe na podniebieniu, scianie gardla, jezyczku i generalnie 'tylu' jamy ustnej. no ale zobaczymy.
swoja droga CRP wyszlo mi az 126,7, a norma do 5, takze nie powiem, zebym sie nie sfilmowala.. ostatnio lekarka mi mowila, ale pediatra, przy okazji Fiola, ze niepokojace moze byc CRP ok 70, ale moze to norma dziecieca...
zobaczymy, jak wyzdrowieje to powtorze badania. ale troche sie schizuje, nie powiem..
generalnie ta mono przy Filipie mi nie dawala spokoju, bo on sie tez nieraz lapie za brzuch i mowi, ze go boli, moze ma kolke, a moze to watroba ;-) sie filmuje, a nie ma sensu, wiec dzisiaj mu zrobilam badanie na przeciwciala tej choroby, zobaczymy, czy mogl nas zarazic. i potem jakby co bede wiedziala, jak go leczyc. przy okazji dziabneli tez Masia na morfologie, a co, jak wszyscy, to wszyscy ;-)
takze tyle nowosci u nas, mam dzis gorszy dzien, kiedy wszystko mnie przerasta, nawet zmycie podlog ;-) nienawidze takich dni. ale jutro wstanie nowy :-) ufff.
buziaki dla wszystkich, nie mam sily nawet odpisac juz, a i dzieci w wannie wyja, znudzone. takze lece na pomoc ;-)