reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

Dzięki za odpowiedzi! Maciek dalej gorączkuje, chociaż dziś wieczór przy 38C dałam mu na noc czopek, bo zaczął koncertować, więc nie wiem, czy do 39 by dobił czy jest lepiej, jutro zobaczę. Byłam u lekarza. Pepe już zdrowieje, jeszcze nie jest idealnie, ale dużo lepiej (w końcu), w sumie leki mu odstawiliśmy, dostaje syrop z cebuli tylko.
Maciek chory na razie nie wiadomo na co. Jak gorączka mu do niedzieli nie przejdzie to mam dać antybiotyk, a na razie Nurofen. Ogólnie dziwnie, bo jak wieczorem dostał czopek, to gorączka spadła, a przestał ryczeć dopiero po żelu na dziąsłach (godzinę później jak mi to do głowy przyszło, kiedy już mało nie omdlał mi biceps). Więc tak niby na zęby. Lekarka mówi, że teoretycznie aż taka temp. nie powinna być na zęby, ale jej dziecko miało też taką :-D więc może to być od zębów. Od ucha nie (nie boli), od moczowego zakażenia raczej też nie (brzuszek nie boli), może też być trzydniówka (jutro powinna wieczorem być wysypka i spaść temperatura), może być coś wirusowego (jutro powinna spaść temp.), może być coś bakteryjnego (jak nie spadnie temp. to mam dać antybiotyk w niedzielę).
No więc teraz siedzę i obserwuję, a raczej padam na twarz ze zmęczenia i obserwuję... ;-) Ma gardło lekko zaczerwienione podobno, może to od niego jeszcze być, ale nie ma nalotu...

Maja, fajnie że nie najgorzej w pracy:happy:
Kasu - powodzenia i sił w niedzielę :happy:
Dita, udar koszmar :no: Ale jak Maja pisze - są optymistyczne przypadki :tak: życzę żeby wujek doszedł do zdrowia :happy:

reklama
Dita, jak tam się trzymasz?

U nas dziś było 39,2C więc na nurofenie Maciek, po nurofenie jak super zdrowy, niestety bez tylko na rękach nie płacze...
Zobaczymy jak jutro rano, jak co to antybiotyk damy i pewnie ozdrowieje.

Witam laseczki

Dita wspolczuje.Trzymam kciuki.

Kasia pewnie po antybiotyku ozdrowieje.
Sara bierze antybiotyk od czwartku i juz widac poprawe, nawet nocki przesypia cale, z Mercunia w pokoju. co do zabkow, to u nas tez byl okres ze byla niezidentyfikowana goraczka,jesc nie chciala, a po nurofenia, badz zelu zaczynala jest, ale ucichlo, wiec sama nie wiem. Dziasla lekko napuchniete, ale nic szczegolnego
:-)

Kamila,Kasu.Aenye niezle ancymonki, moja jeszcze mi nie wykrecila podobnych numerow, ale jak ona sie budzi to ja tez wstaje szybko do niej co by Sary nie obudzila za wczesnie.

Od poniedzialku znowu Mercunia do przedszkola, mam nadzieje ze taka dluga przerwa jej nie zaszkodzila. Moj men wyjezdza do FR na jakis czas wiec zostaje sama z bachorkami na placu boju, dobrze ze juz dziewczyny zdrowsze.
Ach no i musze sie pochwalic ze Sarenka od kilku dni sama siedzi! Alez jej sie humorek od razu poprawil :-) i zdrowko takze
33mlxyq.jpg

Ostatnia edycja:
Maju gratuluje pracy
Dita współczuje:-( moze jednak bedzie dobrze? dawaj znaki
ja prowadze panią po udarze od listopada, zaczyna juz mowic, chodzi od dawna
Pingwinku zgubiłam Twoje info ma GG, skrobnij do mnie na priva i podaj maila :)

btw

sto lat kobietki:-):-):-)

Dzien dobry z rana :-)
Dita trzymaj sie i pisz co z wojkiem
Kate co u was?
Pingwinku dobrze ze z sara lepiej i mercedes zdrowa no i gratulacje za siedzenie :tak: no brawo u nas sto lat za murzynami :-D dopiero przewraca sie na boczek nasz klusek :-D
Kasia jak Maciuś?
Kasu jak tam po Manchester tattoo show:-)

Ja od piatku mam wakacje (czyt. babcia Filipa zabrała ) jedno dziecko to normalnie masa czasu dla siebie. Ale sielanka konczy sie dzisiaj :-) ale i tak sie juz steskniłam za małym potworkiem
No wszystkim kobietkom wszystkiego naj :tak: u nas podwójne swieto :-D 3 lata temu Filipka stworzylismy :-D

reklama
ejo

a u nas po dwoch dniach w przedszkolu Hania znow ma katar:dry:

teraz sie zastanawiam co robic, czy jutro ja do przedszkola puszczac czy w domu zostawic

zaczelam znow dawac jej clemastin

mam jakis nastroj do d..., pewnie to kwestia wczorajszego spiecia z T, normalnie jakies durnowate samcze cechy sie odzywaja:baffled:

dita i jak?

kasia dziwne z ta goraczka:confused:

pingwinek gratki siedzeniowe, to jednak eurespal nie zadzialal:dry:

kamila alez masz pamiec, ja to nie mam zupelnie glowy do takich wydarzen:-p

i znow snieg pada buuuu

pozdrawiam niedzielnie

Do góry