reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

kasiu coreczka mojej siostry jakies 3 tyg temu przechodzila trzydniowke a jest w takim wieku mnie wiecej jak maciek
trzymam kciuki zeby to nie bylo nic chorobowego

kamila usmialam sie na maksa :)
wspanialy koles :-p
przepis na przepisach, naprawde warto bo szybki i prosty

ja wlasnie obejrzalam najnowszy lost
kurde ogladam ten serial ze starym od pierwszej serii, pamietam jak bylam w ciazy z ignasiem i katowalismy 2 serie na dvd
jednak ten serial jest nieziemski
tak trzyma w napieciu i miesza ci w glowie ze szok
a mimo wszystko wciaz jest ciaglosc
teraz musze czekac do sr na nast odcinek :-D:-D:-D

reklama
Hehe Kamila usmialam sie.

Kasia u nas zawsze na 3 dni przed wyjsciem zebola byla goraczka nawet do ponad 39. I nigdy dziasla nie byly spuchniete.

A ja jutro pierwszy dzien do pracy ide. Do knajpy w ktorj pracowalam przed narodzinami Mariki ale od poczatku zaczynam znaczy jako kelnerka. Nie pytalam nawety czy cos wiecejmogliby mi dac...w sumie to na rbocie mi zalezalo. Ciesze sie ze mam prace bo sie jakos utrzymamy ale nie ciesze sie z tego jaka to praca. No trudno ...nie mozna miec wszystkiego. W wiekszosci wieczory bede pracowala , zarobie sporo wiecej niz w poprzednio oferowanej pracy i z Marika bede sporo czasu spedzala.
Pewnie posluchacie mojego narzekania za jakis tydzien hehe. ale poki co ciesze sie.

No i co z tymi odwiedzinami w Londku? Wybiera sie ktos do mnie?

kamila specjalnie dla ciebie:-D
ABT (ABDOMINAL, BUTTOCKS, THIGHS) - klasyczna rozgrzewka, po której następuje seria gimnastycznych ruchów i pozycji szczególnie nastawionych na mięśnie brzucha, pośladków oraz ud, idealnych dla rzeźbienia ciała. Gimnastyka nie jest ciężka, a powtarzając ją regularnie, osiąga się wynik w postaci silniej i kształtnej sylwetki.

gimnastyka moze nie jest ciezka, ale dla mnie to byla rzeznia, ledwo samochodem do domu wrocilam, efekt nie cwiczenia wogole prze ladnych pare lat:dry:

maja mysle ze dobra decyzja z ta knajpa
co do odwiedzin to niestety kasy faken szit brak, teraz mamy ubezpieczenie samochodu plus przeglad, brrrrr

lostow lubie jak juz pisalam, ale wole ciagiem calym ogladac, wiec poczekam i cala serie sciagne:-D

dobra lece do pracy

agutka mam dla ciebie zymafluor, daj znac na pw jaki adres

hej!

atol, a orajelu nadal brak? u nas paczkowanie zebow w pelni, orajel oszczedzam jak moge na nocki, ale juz sie konczy.. w dzien daje dentinox - o d otluc, fak.

kasia, ja stawiam na trzydniowke. u Fiola byla wysoka goraczka (wlasnie 39) 2 dni, trzeciego dnia 37,5, czwartego wysypka :-)
dwa razy tak mial, o dziwo.
Maks poki co niet.

Agutek, chyba ty pisalas, ze mala wymaga asysty w zabawie - moj tez. doslownie wystarczy z nim usiasc, reszta sie zajmie sam. a przy rysowaniu, plastelinowaniu, to trzeba co chwile pogadac, ocenic, podsunac pomysl. niestety, sam sie soba tez nie zajmie dluzej niz parenascie minut, no chyba, ze grandzi albo dorwie cos niedozwolonego - wtedy cicho siedzi, jak mysz pod miotla ;-)
ale coraz cudniej zajmuja sie soba z masiem, nieraz mam ich z glowy nawet pol godziny. takze rosnie mu towarzysz do zabaw :-D

Kasia u nas nic nie było nigdy widac na dziasłach
Atol :-D ja po fitnesie ledwo nogi ciagne do domu ostatnio pomimo cwiczenia regularnie od porodu i tak ciezko mi jak cholera
Ja lostow nie trawie :-p
Boze ostatnio moje starsze dziecie jest wredne na maksa :baffled: jeczy piszczy płacze nie wiadomo czego chce i tak od chwili kiedy wstał dzisiaj czyli 6,30 zaraz oszaleje

kamila, a propos Filipa - rewelacyjny maly urwis :-D artysta! moj ostatnio namalowal sobie markerem wasy, centralnie ;-) alez sie przestraszyl, jak sie zobaczyl w lustrze :-D az plakal, bidul, a ciezko bylo zmyc to cholerstwo ;-)
ale ze odrysowal was na przescieradle? zawodowiec!

a co do zebow i ich sladow na dziaslach - u Fiola zawsze bylo widac, ze cos idzie, zaczerwienione, podpuchniete, zasinione wrecz - a u Maksa nic, ZERO, po prostu nagle z rozowego dziasla wychodzi zabek. szok.

Maja - my ise napaliliśmy, na serio, ale to jakoś może z kate, jak poszuka dobrej ceny na bilety:sorry2: czyli ok wakacji jakoś.... Bo teraz te bilety to masakra. Ale lecimy, promys!!!:tak: I gratuluje pracy, będziemy cię wspierać w okresie marudzeń;-):tak:

kasia - moje obie są gorączkowcami, obie miewały takie trzydniówki, żadnych innych objawów, tylko gorączka. Ale u nas co dziwniejsze ani razu wysypki nie było. Teraz też każda własciwie infekcja rozpoczyna się gorączką i albo się rozwija w jakieś tfu tfu gardło/krtań lub oskrzela/płuca albo przechodzi bez zapalenia po syropie z czosnku.
A zęby Nat rosły niezauważalnie - tzn nigdy nie było widać czerwonych czy rozpulchnionych dziąseł, ot po prostu nagle pojawiał się ostry ząbek;-). No i poprzedzone to było czasem gorączką ale częściej marudzeniem w nocy.

atol - ech i ja bym ise bardzo chętnie porozruszała, gdziekolwiek, siłownia (kasu - super!), aerobik czy inny pilates;-) ale u mnie totalny brak czasu. Narty powoli w kąt, czekam teraz na słonko i ciepełko i wyciągam rower. :tak:

kamila - hehehe, dobre.

ohoho, no ruch jak to w weekendy.

Kurcze, ja się dowiedziałam właśnie że wujek, brat mojego taty miał udar mózgu, stan bardzo cieżki, w połowie sparaliżowany... W kwietniu ma być wesele jego córki, ja go strasznie lubię...:-(

Dita moja babcia miala udar mozgu. Tez byla w ciezkim stanie , nie mowila , nie rozpoznawala nikogo. Po kilku tygodniach zaczela wracac do zdrowia a teraz jest juz zupelnie dobrze.

Bylam 2 godzinki w pracy...dzis akurat z fajnymi ludzmi mialam zmiane...poki co nie zrazilam sie. Zobaczymy jak bedzie dalej

Pieke murzynka bo gosci mamy wieczorkem...z 10 lat nie pieklam...ciekawe co wyjdzie;)

reklama
Kamila niezly artysta:-D

moj niedawno rozebral sie do golasa i do mnie do lozka wpakowal:-D dobrze ze w pieluszce tylko siku bylo, lojezu by sie dzialo jakby mi z obsranym tylkiem pod koldre sie wpakowal:baffled::rofl2:

a co do pisakow- dlatego nie kupuje. szybko brudza, ciezko sprac. kredkami ubran/poscieli/dywanow nie zniszczy. no i nawet latwo sie kredki zamalowalo, nie wiem czy by ciemny pisak nie przebijal:sorry2:

Kasiu co do goraczki to moje dziecie czesto ma. i przy zabkach [razem z biegunka] i przeziebieniach i jak cos go 'bierze'
a przy zabkowaniu jeszcze dziasla zapuchniete i MEGA obslinianie

Maju gratuluje pracy:tak:

Dita u mnie tez totalny brak czasu na ruch:dry: w dni kiedy jestem z Bruniem w domu i tak sie nie da nic zrobic:dry: no jedynie co to na basen i w parku pobiegac- razem, bo jak probuje cwiczyc to na mnie wskakuje, bardzo mu sie to podoba:rofl2: czasem wieczorem puszcze sobie pilates na dvd, ale to musze miec sily [czyt. nieczesto] a silownia tylko 2 razy w tyg, na 8 mlodego zaprowadzam do przedszkola, ide na 1h na silownie, do domu sie wykapac i do pracy. tyle ze i do pracy i na silownie i do przedszkola mam na piechote z domu 3 min:blink:

Lucky nadrabiaj i pisz!!

jesu jak fajnie byc w domu po 3 dniach totalnego zapierdzielu. 4 prania zrobilam, kuchnia generalka, odkurzanie chalupy, mycie podlog, kurze:sorry2: jeszczze gora prasowania mnie czeka, a mialam sobie odpoczac
w przyszlym tyg jeszcze wiecej roboty mnie czeka, jutro Manchester tattoo show sie zaczyna, mialam byc 2 dni, bede tylko w niedziele...

Do góry