reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

dzieki za odzew dziewczyny ;) no Agatka lubi sie bawic ciastolina, ukladac zoo z klockow ogolnie bawic sie klockami, a no i gonisz berek wola no i wtedy rzeczywiscie z pol godziny mozna biegac goniac sie nawzajem ;) ale wlasnie fajnie Kasia ze wspomnialas o tych wydzierankach i wyklejankach super pomysl, Agatka lubi takie plastyczne sprawy, a ciastolina potrafi sie z pol dnia sama zabawic

reklama
u nas przebojem sa zabawy plastyczne: rysowanie, malowanie, malowanie rak i odbijanie ich na papierze, uwielbia posmarowana klejem kartke posypywac brokatem; naklejki tez :tak: ale to wszystko w krzeselku do karmienia bo wlaczylo mu sie mazanie po scianie w niedziele i mielismy super zajecie na reszte dnia- malowanie:dry:
a nalepki w calym domu naklejamy tylko na lodowke;-)

no i klocki lego, szczegolnie z serii 'thomas the tank' budujemy trase i skladamy ciuchcie
bardzo lubi Brunio jakmu czytam ksiazki, robimy sobie gnazdko na lozku i czytamy:happy: moze tak nawet godzine wysiedziec
bawimy sie tez maskotkami, wszystkimi figurkami postaci z bajek, [najfajniej jak ja mam wszystkie calowac];Brunio pakuje je do swojego rowerka i wozi po domu:-D nie ma spania bez misia, jak go w nocy zgubi wola 'misiuuuuuuu'
lubimy tez puzzle, szczegolnie zwierzakowe, nazywamy zwierzatka i robimy odglosy
wogole gry pamieciowe, typu puzzle i nazywanie przedmiotow, cyferki- Brunio liczy do 10
no i bajki w tv, i tance przy mtv:-D

ok ok lucky:-D

agutka zapomnialam o zymafluorze:zawstydzona/y:

wiem ze mamy jakis ale chyba krople, a jaki potrzebujesz?

jutro sie postaram cos dowiedziec

mam mala maskare w domu, Helena nie chce sie sluchac dzidkow w ogole, powiedzieli ze nie daja sobie z nia rady i jutro jade do pracy na godzine max potem szybciorem do domu i zajmowanie sie dziecmi

jedyna ciocia ktora jeszcze ogarnia moje laski jest mega chora i nie wiem kiedy bedzie mogla przyjsc:baffled:

z dobrych wiadomosci, znalazlam jakies pokretne znajomosci w przedszkolu i moze sie uda je wepchnac, ale nie zapeszam, pluje przez ramie i takie tam:-p

lucky, wreszcie! :-) :-D pisz co u was!! i priv :-)

nonek, kasia,
u nas to samo, nie wiem czy juz pisalam, ale grandza chlopaki na calego.. jak ich rano powyciagam z lozek, dam flipsy i picie i puszcze luzem, to zwykle daja pospac jeszcze ze 40min; odmulaja przy bajce lub bawia sie w pokoju. ale ostatnio byli MEGA cicho, spalismy wiec jak dzieci 1,5h, obudzil mnie wkrecony w sen upadek nowego laptopa (nie sen jednak, porysowany monitor), wychodze, a tam normalnie do kostek wszystkiego.. flipsy, chrupki kukurydziane, kostki rosolowe wszystkie poodwijane i nadgryzione po kolei kazda, czekolady i inne slodycze - poodwijane, do polowy rozmemlane (Maks) lub zezarte (Filip). wszedzie papierki od 'ciuciu'.
myslalam, ze padne. ponad 1,5h sprzatalismy ten czad.. nie ma jak cudna wolna sobota i relaksacyjny poranek! ;-)

do tego dwa dni pozniej wstaje, a tam chlopaki zajadaja sie cukrem :baffled: rozsypali gowniarze po calym salonie, wszedzie cudny chrzescik, dwa razy podloge mylam, bo sie kleila jak jasna cholera..

a, my jeszcze opowiadamy wierszyki, spiewamy piosenki; a propos ukladow, wlasnie tak najfajniej, Kasia ma racje - mamy plyte z Turcji, tam do kazdej piosenki inny uklad, jakos sie zapamietalo (najlepiej mlody!).
nasz liczy do 5 ;-) ale rozpoznaje, ze cos jest jedno, czegos dwa, czegos trzy. na razie tyle ;-)

i zapomnialam o naklejkach ;-) musze pokupowac takie z kolorowankami.

a i jeszcze, u nas wszedobylska pilka, oczywiscie najlepsza zabawa w rzucanie i lapanie (pieknie lapie!), kopac tez by chcial, ale na to mu pozwalam tylko na dworze.

cos mnie rozklada, wezme jakis gripex czy cos, bo musze byc na chodzie w piatek :-D

Hej:-)
dziewczyny już się tłumaczę:sorry2:
w pracy OK, dzieci zdrowe, mąż cudny
ale Pawła sis odeszła tymczasowo od męża i mieszka u nas z Wiktorkiem
mamy ogólny sajgon
muszę to objąć wszystko:baffled:
czytam Was prawie codziennie, ale nie mam czasu na pisanie
wybaczcie
wrócę jak najszybciej:tak:
buziaki
Kasiu trzymam kciuki za pracę:tak:
Anitka ze zdrowiem nie ma żartów:wściekła/y:
Dita weź już kurna przestań z tymi kompleksami, bo przyjadę do Bychawy i ci do doopy nakopię:confused2:
Kiciu witaj:happy: pisz co u Was! jak budowa? no i z czym problemy?
Całą resztę gorrrąco pozdrawiam i całuję:-D

reklama
fajne zabawy :tak:
my tez duzo robimy z tego co napisalyscie

ale najlepsza zabawa mojego starszego dziecka jest memo
jestem w lekkim szoku
rozkladam mu ok 15 par, potem przekladam na druga strone i szuka
i jeszcze NIGDY nie odkryl zle
zawsze trafia
normalnie jakis geniusz zapamietywania!

z zabaw jeszcze zabawa w domek, czyli robienie domu z koca i poduch pod stolem
oni wtedy szaleja na maksa

no i bawia sie razem duzo, biegaja, gonia sie, skladaja klocki ( u nas duplo)
woza misie wozkami albo ostatnio mlody nauczyl ele ezdzic na rowerku
teraz jest walka o rowerek ;-)

Do góry