reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamusie grudniowe:)

A ja mam doła poweekendowego :-( Skończył się właśnie 2-tygodniowy urlop męża. Miko chyba wyczuł, że tata dziś znowu idzie do pracy i marudził przez cały poranek.. nawet próbował schować mu buty - logika dziecka :-D Znowu sami od rana do wieczora.. dobrze, że pogoda ładna, ale i tak na spacer pójdziemy dopiero późnym popołudniem - teraz można się ugotować - po 11.00, a już 30 st. w cieniu :szok:

reklama
ja tez od dzis sama w doma z pokemonsami

chcialam sie pochwalic ze w koncu mam skonczona lazienke :-D

cosmo, widze ze mamy podobne tesciowe :baffled: moja tez ma wyobraznie nie od parady

Nieistotna, jak tam mowa Filipka? u nas dalej klapa...

Kasia ja tez mam narazie wylane na nocnik, ale ja to z lenistwa

a my z J od dzisiaj razem 2 tygodnie na urlopie...:)
w domu panuje istne pandemonium a ja nie moge sie zebrac zeby choc troche ogarnac ;) a za chwile przychodzi moja sis z Antosiem...
my wczoraj bylismy u J sis na działeczce z okazji 4 urodzin Dawidka, byla masa dzieciakow w roznym przedziale wiekowym ale fajnie sie wszystkie bawiily, udana imprezka..

Roni, Nieistotna moja Agata tyle starsza od waszych babli i jeszcze tez dobrze nie mowi a niby powinna, konsultowalam z lekarzem i nie ma sie co martwic mloda wszystko rozumie gada jakies slowka po swojemu jedne wyraznie np. Józiu - dziadek inne mniej.. tutpy-buty, po prostu leniuch i juz, ma ciekawsze zajecia niz gadanie :) lekarz mi powiedzial ze jeszcze bede miala dosc jej gadania :)

Cześć dziołszki:-)

Żyjemy jakoś powoli.
T wraca za 2 tygodnie:happy2::happy2::happy2:

No a dziś przeżywam sobie katusze wewnętrzne. Dziś pierwszy dzień moje najstarsze "maleńkie dziecie" poszło do przedszkola:-:)-D:happy2:
Jak go zaprowadziłam był cały szczęśliwy, zniecierpliwiony i wogóle chciał tam być. Umówiłam się z nim ze będe po niego o 2pm. Jak wracałam do domu calą droge wyyyyyłam jak bóbr:cool2:

Dzwoniłam przed chwilą do przedszkola i powiedziała mi jego Pani że troche buczy, że mama jeszcze nie przyszła, ale mam po niego nie przychodzić, bo się nauczy ze jak buczy to zaraz jestem, a poza tym jak się nim zajmuje to jest ok. Obiad zjadł, z głodu nie pada.

No to własnie mam tyle myślenia.

Roniaku gratuluje łazienki bardzo!!!
Saraa Nieistotna fajnie ze się spotkałyście,
Maja powiedz jakie auto dostaniesz jak dostaniesz
Aenye miłego cd wakacjowania
Kasu a co odpowiadałaś? Fajnie że już niedługo bedziecie.
Kasiu wiele osób riga cudnie po mleku. Ja tyż.
Nieistotna a szybko jechałaś?
Dita spóźnione smacznego.
Nonek, Sugar i Kate się wakacjują, i niech. Miłego.

uff alem chorutka zagilana :wściekła/y:
Maja snilas mi sie cala noc. budzilam sie i zasypialam a Ty od nowa wracalas i sie snilas, cala noc wkolko- nie żebym narzekala- chyba musimy sie spotkac nie ma bata :tak:

Roni z mowa Filipa ani lepiej ni gorzej.. na migi ze zlościa albo zero kontaktu
ale piszczy za to jak nakrecony, dzieci go za to nieznosza jak wychodze za blok slychac" o jezu znow przyszedl ten maly" :-D:-D

Luckymama to cieżkie chwile da obojga z was ale potem bedzie tylko lepiej
trzymam kciuki by maly szybko sie zaaklimatyzowal i zeby nie chorowal!
A jezdzilismy tak normalnie, czasem tylko 100 w zakręt
jak jezdzilam sama to jechalam wolno, ale potem zalapalam poslizg na blocie i szybko sie nauczylam ze jadac wolniutko sie wypieprze wiec przyspieszylam
malemu kupimy motor ja bedzie mial 3- 4 lata to moze razem z nim bede sie uczyc :)

Kasu trzymam kciuki by wam pogoda w polandi dopisala, bo narazie bylo ok ale sie powoli rypie
i ciesze sie ze chrzciny masz juz za soba, spokoj z glowy, dobrze ze zadna awanti nie zaklocila ceremonii

Dita pokaz foto drzewa

Hello
Lucky kiesys musial synus pojsc do przedszkola, ale rozumiem Cie ze Ci smutno, glowa do gory.
Maja ale fajnego spioszka masz!
Kasia wspolczuje problemow brzuszkowych u Piotruli, u nas nigdy nie bylo zadnych takich rzeczy na nic kompletnie,wiec na prawde wspolczuje

U nas cd dalszy odpieluchowania, Mercunia robi mi siku na zawolanie w nocnik i kupe tez lapiemy, ale nie chce sama wolac ze chce siku. Stan pieluch na dzien zuzytych to jeden, tylko do spania, jest git i jestem zadowolona.

U gina bylam wsio oki, dzidzia srednia,szyjka zamknieta,badania oki, tylko lepek napiera na szyjke bardzo i mam bardzo duzo odpoczywac zeby jeszcze przez 3 tyg nie rodzic :-)

jejus, pingwinek, dopiero zauwazylam, jak cudnie bedzie sie nazywac twoja druga corcia... jaaaa!!! :-D chociaz jedna Sarenka na grudniu :-) :-D
jejku, kocham to imie ;-)

pingwinek to dopoczywaj dużo-wiem łatwo się mówi, przy 19 miesięcznym dziecku hehe

a ja chyba za wcześniej pochwalilam moją Maję, bo na nocnik robiła 2 dni ale już jej się znudziło i sika gdzie popadnie... dzisiaj przyszła rano do nas do łożka (śpię z Michałkiem, Maja z moją mamą) i wiecie co zrobiła? nasikała mu na poduszke i trochę na niego, bo ja taka śpiąca byłam że nawet nie wiedziałam, ze Majka się przyczłapała, ze snu wyrwały mnie dopiero słowa "sikałam" patrze poduszka i Michas cali mokrzy a Maja ma radochę jak mało kiedy, śmiała się i cieszyła że oblała brata jeszcze z pół godziny. Potem nasikała 3 razy w kuchni i raz w pokoju na dywan :wściekła/y:

byłam dziś z Misiem u lekarza, bo od piątku wieczór kaszle i troszke charczy, no ale na szczęście zdrowy mam tylko podawac syrop przez 5 dni tak profilaktycznie

reklama
Uff wreszcie chwila relaksu.
Autko odebrane. Dostalam w zamian chryslera voyagera hehe ful wypas hehehe. Chcieli mnie wrobic w nissana micre ale sie nie dalam. Musieli mi dac auto w conajmniej tej samej klasie co moje a ze nie mieli to dostalo mi sie wieksze.
I wlasnie przyjechali zabrac nasze do warsztatu. To mi sie w tym kraju podoba. Przyjechali po mnie, zawiezli do wypozyczalni pozniej po moje auto przyjechali. Nigdzie nie musialam biegac i zalatwiac. Troche na telefonie powisialam i git.

Lucky bedzie dobrze Lucky napewno sie przyzwyczai przeciez to duzy chlopak. A Ciebie rozumiem doskonale...tez bym wyla;-)

Kasu git ze chrzciny udane.

Pingwinku bedzie dobrze i napewno szybciutko sie odpieluszycie. U nas tez bylo 3 dni sikania gdzie popadnie a teraz juz zupelnie bez pieluszek tylko na noc. Btw sliczne imie dla malutkiej.

Nieistotna hehe rzucilam na Ciebie urok wczorajszym klikaniem hehe . Mam nadzieje ze za barzdo Cie we snie nie meczylam. A spotkac sie koniecznie musimy jak juz wczoraj pisalam. Daj tylko znac co postanowilas.

Agaton milego urlopu

Do góry