reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

witam popołudniowo
pogoda do d.... duszno, mokro i nic mi się nie chce...

ja planuję Alicję do przedszkola ale dopiero na przyszły wrzesień, ale ona za dziećmi aż piszczy i jak by było u nas coś takiego że na 3 godz można ją oddać to z chęcią ...muszę poszukać :tak:
aenye u nas podobny problem choć nie na taką skalę, a rozwiązaliśmy go w ten sposób że wgraliśmy do telefonu bajkę, jej ulubioną Kubusia Puchatka i jak tylko zaczyna wychodzić z fotelika to dajemy komórę w łapki i ogląda:tak:starcza na max godzinę, a na 30 min zawsze działa;-)

cosmo buziaki dzielna kobieto....na pewno dasz radę wszystko sobie poukładać...powodzenia na uczelni.

miłka :-)

aenye, Roni ja podawałam wszystko co płynne np. to grippe water -czy jak to tam się pisze, zakraplaczem, rozcieńczałam troszkę wodą..zakraplacz i do dzobka zawsze pod języczek żeby się dzieciątko nie zachłysnęło :tak:
Roni a może więcej wody mniej mleka, to jedzonko będzie lżejsze i dopiero za jakiś czas zwiększyć do normalnej ilości mleko tak robiła moja koleżanka....ale nie wiem czy działało:sorry2:, a może w ogóle inne mleko:blink:np mała koleżanki wymiotowała po NAN a po bebkio ok więc może warto spróbować:happy2:

Nieistotna dopiero na wrzesień ....strasznie długo:confused: buziam Filka

reklama
Sie witam
Co do złoba przedszkola to marze o tym bo cos czuje ze ciezko bede miala z dwojka :szok: ale i tak rok musze poczekac na miejsce

Co do pogody to mnie dopija niby brzydko a duszno jak cholera młody marudzi bez sensu a ja przez niego tez ale i tak jest fajnie bo marudzimy sobie razem :rofl2:

Pingwinku duza juz wasza dziewczynka :tak: my bylismy w poniedziałek i lekarz stwierdził ze wszystko gra i burczy waga 1800 +/- głowa na dole i zywotne to to strasznie No i najwazniejsze :-) bedzie kobietka widac dokładnie

Kamila gratulacje zdrowej dziewczynki

musze przyznac ze duzo jest u nas mieszanego rodzenstwa, kazdy ten przypadek napawa mnie nadzieja hehe

Aenye moj jak na Filipow ród tez jest grzeczny :)
co do bajek tez lubi, az za bardzo ale na szczescie nie walczy o nie

u nas przelom:-) Brunio byl w przedszkolu 9-12, bawil sie slicznie na dworze i zjadl slicznie caly obiadek:tak:buczal tylko jak go zostawialam
i moj malzonek poprawil moj tattoo na nodze:-D

cosmo ja jestem z sosnowca:tak:a co do meza daj sobie czas... i pokaz jemu ze nie potrzebujesz goscia cocie tak traktuje:dry:
Kamila gratuluje zdrowej dziewuszki:cool2:

Kasu...a co na nodze masz tzn jaki tatoo:sorry2:
no i właśnie miałam zapytać, bo pisałaś że wczoraj też zjadł wszystko ładnie...co im dają jeść....no i czy cały czas pomagają przy papusianiu:sorry2:,?

Kasiu i takie samo pytanie do Ciebie, co Piotruś tam je i czy pomagają:sorry2:?

Kamila..a jak będzie to cudeńko miało na imę;-)

Nieistotna ...a planujesz już nowe bobo:happy2:

Nasze nowe cudo bedzie Maja :-) chyba ze jak sie juz urodzi to zmienimy bo nie bedzie nam pasowac :tak:
kasu no własnie co daja tam jesc?
Nieistotna trzymam kciuki zeby na badaniu wszystko było ok :-)
A moj Filip jest niegrzeczny :-D:-D:-D nie chce mnie słuchac i zawsze na opak rozumuje ze czegos nie wolno :-D:-D

No dobra ide zrobie jakis obiad moze nie chce mi sie ale jesc cos trzeba :cool2: no i moze wkoncu zbiore sie do przejrzenia ubranek po filipku co sie nadajae dla niu członka rodziny

Agutka niebawem wgram foto to zobaczysz;-)
A co dostal jesc dzis jedli paluszki rybne, pieczone 'frytki' i salatke,na deser galaretke z owocami ale jej nie chcial
wczoraj byl kurczak slodko kwasny z ryzem a na deser takie ciasto apple crumble
Bruno je sam ale jak dziecie sobie nie radzi to karmia.

Cosmo, bo wiesz, my w kurorcie mieszkamy ;-) Powaznie to drugie najdrozsze w pl miasto po Wwie.

Sugar - moi znajomi w Wawie daja malego do zlobka pryw. na Kabatach i placa 900 zł, super są zadowoleni. Się zdziwilam ze kolo was nic nie ma...

Kasu - super ze Bruniasty przelamany... no to teraz juz z gorki :-)

U nas jest ogolnie tak ze zalezy jak ty chcesz, a jak nie masz opcji, to jak dziecko jest gotowe - sa trzy grupy: dzieci karmione - maja foteliki do karmienia z pasami i panie karmia; dzieci samodzielne - siedza normalnie przy stoliczku i jedza same, bez sliniakow; dzieci posrednie (to moj) - jedza same ale pani jest obok i patrzy (maja sliniaki i jak sie zmecza walka z ziemniakiem to pani pomaga, zupy jak nie umie to karmi, ale zacheca zeby jesc samemu). Mój w ogole sam nie jadl, po 5 pobytach w zlobku je sam :tak:

Aaa, jeszcze co daja jesc:
II sniadanie: kanapki lub jogurt z owocami
I obiad - danie - jest katering - 2 razy w tyg. ryba, raz obiad bezmiesny (np. pierozki czy knedle, ryz z jablkami itp), poza tym miesko plus roznie ziemniak/kasza/ryz plus warzywa (gotowane/surowe tez roznie)
II obiad - zupa (tez katering)
podwieczorek - owoce lub jogurt, przewaznie owoce

Menu jest wywieszone na caly tydzien w zlobku wiec mozna sobie sprawdzic co bedzie. Mój wżera wszystko w ilościach horrendalnych więc ja to nawet nie zwracam uwagi co jedzą :D Przychodzi do domu i dla odmiany je wielki obiad, juz trzeci.. :O

Ostatnia edycja:
reklama
no to ładnie chłopaki jedzą, .......więc u nas chyba byłby problem z tymi pierożkami i knedlami, ....wniosek jest jeden muszę zmienić troszkę menu Alicji bo u nas mało takich innych rzeczy , raczej monotonia mleko, kaszka, drugie danie lub zupka, deser spora ilość owoców, mleko i w między czasie biszkopty, paluszki, danonki zależy na co ma ochotę, a kanapek nie je w ogóle, tylko sam chleb, wędlin, serów , pomidorów ogórków itp nie chce :-(

Do góry