reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

a ku ku

lucky sposob z lazienka to byl taki ze jak juz nie wyrabialam to sie zamykalam w lazience, niewazne ze obie sie sarly ze w niebie bylo slychac:-p i po kilku chwilach bylo lepiej:sorry2:

lala nie pamietam jak sie ta miejscowosc nazywala, trzebaby w watku spotaknie pogrzebac

ale mialam dzis ciezki dzien, ledwo wyszlam z pracy i dojechalam do domu o musialam wracac, bo nasza pracownica musiala jechac do szpitala do mamy (jest umierajaca:no::-(), jestem z deka przynebiona i mega zmeczona

zaraz kapiemy glony i spac

reklama
Zaraz odwioza mnie do Tworek. Pogoda na dziewczyny podzialala wrecz odwrotnie. Ja nie mam juz do nich sily. Energia je rozpiera. Wlasnie wrocilismy z parku, myslalam, ze tam troche tej energii zgubia, ale gdzie tam.
Manka ma nowe slowa- apajat, omolot, ociag ( pociag)i okujajy ( olulary).

hehe, nonek:-D

moja ostatnio dostała od cioci bułke na jakimś przyjęciu grillowym, patrzy na nią niewyraźnie,w końcu przynosi mi tę bułke i mówi ,,mafłem" (że chce z masłem) :-D:-D

hej dziewczyny!
zagladam do was ale czasu jakos brak na pisanie, ciagle w przelocie :-)
dzisiaj jakies cisnienie dziwne bo tez padam na pyszczydlo!

Roni probuj mala czesto przystawiac - napewno dostaniesz pokarm!!
a nerwy przy cycu to moga byc jesli poznala juz butle - pewnie nie chce jej sie ciagnac!

Kasia ty to masz super z tym przedszkolem! my jestesmy na liscie rezerwowej bo nie ma miejsc :(

Lucky super ze oczko juz lepiej. buziak!

Kasu zgadzam sie z dziewczynami ze nigdy nie jest dobry czas na drugie - w sensie chyba trudniej sie zdecydowac! tak jest przynajmniej w moim przypadku.
jak Plumi byl maly bardziej mialam ochote a teraz coraz trudniej sie zebrac :)

Cosmolady a jak maz sie zachowuje? pokorny czy jakby nigdy nic??

buziaki

ja z drugim dzieckiem czekałam 5 lat na odpowiednia porę i w końcu ta pora nadeszła... czekałam po prostu na przeprowadzke już do naszego domu, bo w starym domu w jednym pokoju, bez kuchni, bez łazienki to w ogóle był horror wychowywać jedno dziecko a co mówić o drugim... pewnie jakby było to by yo, ale dobrze jest jak jest;-)

cosmo - właśnie sobie oglądałam twój profil na NK... powiem ci tyle - jesteś śliczna młoda laska, masz śliczne dzieci... kurcze....
Trzymam za ciebie kciuki!!!!

Ditka masz racje:-).
Jezu a ja zasypiam na stojaco, chyba ide zaraz spac, bo normalnie senne powieki opadaja mi na cycki ( a raczej pozostalosci po nich).

A i Istebna to mozna by powtorzyc! Ja jestem za jak najbardziej. Jakis poczatek wrzesnia, kiedy jeszcze cieplo jest.

reklama
hej,

ja znowu na moment :-)

cosmo, buziak wielki dla slicznej mamuski przecudnych dzieciaczkow :-) a Michas naprawde spory, ja pamietam, jak spotkalam w dwa tyg po narodzinach kilka dni starszego rowiesnika Maksia, to tez byl jakby polowe mniejszy! no ale dajcie zyc, moj Maks nosi juz rozmiar 68 :sorry2: :dry: i to z HMa i kappahl (jakby co najmniej pol rozmiaru wieksze). mam monstruma, hehe :-D
i w ogole jakis taki mi sie wydaje bardziej rozwiniety, niz Fiolek w jego wieku. od dawna duzo gada (potrafi z poltorej godziny sobie spiewac np rano), smieje sie, jak cos sie do niego powie, a jak sie rozsmieszy to chichocze w glos! i bezblednie trafia piastkami do buzi, szok, jak mu smok wypadnie to juz nie ma dramatu :-) ssie az slychac. i mostek robi w kapieli i przy zmianie pieluchy, no normalnie tak mi spindala z pieluchy/przewijaka badz z gabki, ze nieraz juz wode pil prosto z wanny, cholera ;-) (a odkad mu sie raz udalo robi teraz tak w kazdej kapieli)
ale tak naprawde to wydaje mi sie, ze on zbyt ruchliwy jest, jakis taki nadpobudliwy.. w nocy tez sie kreci, w dzien nie ulezy przy cycku nawet, ciagle sie szamocze. dopiero jak mocno zasnie to jest z nim spokoj. podejrzewalam napiecie miesniowe (on mocno glowe do tylu wygina np), ale w sumie nie ma typowych objawow, lekarz tez nic nie mowil, wsio w normie. wiec pewnie tak jest :-)

Roni, wyprobuj Bobotic. tylko ja zwiekszylam dawke, stosunkowo do Sab Simplexu. te leki sa niemal identyczne w skladzie, a dawkowanie polskiego zamiennika zupelnie inne (mniejsze). ja zwiekszylam dawke do 12 kropelek 4-5 razy dziennie (przy karmieniu i na noc), i jest pieknie, tzn kolki minimalne :-)
wracamy gdzies na poczatku next week, ale ok 4.08 znowu jedziem :-)
wklej wiecej fotek Blaneczki, co???

kasia_z, kamila, jak to zlecialo.. juz 30tc! kamilka, jakie imie u ciebie? kasiu, Macius fajne imie :-)

lucky, gratki nawalu :-) zawsze to pare zl w kieszeni, hehe ;-) ja uwielbiam karmic, ale nie bede teraz tak szalec, sciagac, oszczedzac modyfik jak za pierwszym razem..

kasu, buzia wielka dla ciebie :-) a jakie imie D planuje? ;-)

u mnie temat dzieciowy na razie zakonczony. czekam na okres i zakladam mirene ;-) tylko najpierw jeszcze musze wymrozic scierwo, czyli nadzerke. niech juz przyjdzie ta @!
mam nadzieje, ze do tego czasu nie zajde (sugar! :-D :-D ), bo cos mam ogromna chetke na seks ostatnio ;-) jesu, niewyzyta jestem, o dziwo!!! mi sie to od lat nie zdarzylo ;-)

nonek, jak czytam o twoich przebojach z Manka to blogoslawie moje dziecko, ze takie spokojne i ostrozne jest.. serio, moj zawsze piec razy pomysli, zanim gdzies wlezie, takiego ma cyka ;-) i do obcych by nie polazl. ale metoda odejscia od niego na dluzszy dystans w celu przywolania do siebie - nie dziala. idzie gdzie chce. na spacerze mamy z nim klopot, bo na rekkach nie bardzo chce isc, a na nogach leci w druga strone :dry:

aha, wozek nam sie super sprawuje, jezdzi po wszystkich konarach, polnych drogach, piaskach, dziurach! mistrzostwo :-) troche ciezki, ale jezdzi idealnie :-) (chicco ct 0.4)

i jeszcze powiem, ze moj pierworodny dzis ma dupsko na pawiana :-( bidulek. musial sie w czasie drzemki sfajdac, bo wstal z kupa i wyjac juz. normalnie histerii dostaje przy zmianie pieluchy, a dzis zrobil z 6 luznych kup. jak nic, cos mu lezy, tylko co, nie moge dojsc..

dobra, koncze.. buziaki!

Do góry