reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

mamusie grudniowe:)

reklama
Sugar chce najpierw z rok popracowac, szkole zaczynam plus chcemy w koncu swoj salon otworzyc...
jak sie planuje to ciezko trafic na 'odpowiedni moment'...
a Daniel juz nad imieniem mysli:sorry2::dry:

Kasu nigdy nie ma odpowiedniego momentu na drugie...;-).
U nas tak samo wyszlo. I nie zalujemy. A moj stary ma na Manki punkcie jeszcze wiekszego pier olca jak przy Julce. Nawet na plac zabaw daje sie wyciagnac i szaleje z Maniana na tych wszystkich urzadzeniach.
A ja dzis nie panuje nad Manka. Odkryla nowa zabawe- otwiera szafke z bezpiecznikami i wylacza prad. Albo poszlam do toalety, a ta w tym czasie poszla przez lake do sasiada. Adhd jak nic.

Się melduję:-)

Lucky cieszę się, że mogłam pomóc

Kasia najlepszym rozwiązaniem jest zarejestrowanie przez Ciebie firmy, zapłacisz ZUS ze dwa razy i możesz iść na chorobowe. A właściwie, to możesz zapłacić tylko raz, bo przy macierzyńskim nie ma tzw. okresu wyczekiwania, który trwa 180 dni przy własnej dział.
Masz prawo wówczas do 14 tyg. urlopu i zasiłku macierzńskiego, a pozostałe 6 tyg. może wziąć Darek i nikt nie może mu go nie udzielić, o ile pracuje on na etacie lub kontrakcie podlegającym przepisom kodeksu pracy
I absolutnie nie ma znaczenia to, ile zarabiacie, przy macierzyńskim nie ma żadnych limitów w dół. A te 504 zł dotyczą tylko wypłaty zasiłku na urlopie wychowawczym. Jakby co, to pytaj dalej:tak:

Jestem dzisiaj zdołowana pogodą:dry:

Nonek - może jakąś smycz jej załóż;-);-);-)

Kasu nigdy nie ma momentu odpowiedniego na kolejne dziecko, bo zawsze coś...
ciesze się, że u Was OK

Co do rzucania się przy cycku/butli

Jesli dziecko ciągnie pokarm i po kilku chwilach zaczyna się pręzyć i nie chce jeść, to może mieć zapalenie ucha
ciśnienie, które się tworzy podczas jedzenia może powodować ból
i dlatego dziecko może się "rzucać" przy cycku/butli

Nonek nieźle :-D :-D :-D :-D ...a co na to sąsiad....

Kasu to ja Ci życzę pięknej śliczniusiej i nieplanowanej dziewczynki... bo lepiej nie planować.... dziwne rzeczy czasami wychodzą z planowania :tak:, Brunek nie daj się dasz radę w tym przedszkolu:tak:

Sugar no to gradki za to wypite mleczko

Roni ja też piłam mega ilości herbatek mlekopędnych, herbata z mlekiem bardzo często i masowanie cycorków:blink: i cycolenie w nocy to podobno najbardziej pobudza produkcję mleka

moja to zawsze " rzucała" cyckiem, tzn łapała puszczała itd a piła tylko po 5 min co 2 godziny.....ale zdrowa była tylko chyba nie lubiła z cycka jeść...zresztą z butli też był meksyk...ale jakoś dawałam radę...a obecnie też jak pije mleko to zawsze się kręci wierci, jedną ręka trzyma butlę drugą przerzuca pieluchę, obróci się ze dwa razy, kopie....więc to już chyba taki typ

Agutka sasiad to taki robol, co na drugiej budowie pracuje i pilnuje domu. Manke ulwiebia.
Mowie wam, ten pies sasiadow lepiej sie domu pilnuje jak Manka.

Kate nawet nie mow, ja mam mega dol.

reklama
Cosmo jak się czujesz dzisiaj:confused: Michałek Cudny chłopczyk i fajnie ze duży:tak::happy2:

własnie dopiero dzisiaj zaczynam się czuć ujowo... tak jakoś pusto...

powiedz mi czy dostałaś ten nawał mleka po 2 miesiącach? może i u mnie nie jest jeszcze za późno... :-p

a co do planowania dziecka to ja znalazłam w necie metody na dziewuszki i Michaś właśnie dziołchą miał być ale nie wyszło... hihihi i bardzo z tego powodu jestem szczęśliwa :tak::tak::tak:

Do góry